Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος συμφώνησαν την Τετάρτη ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να δει σημάδια βελτίωσης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αρκεί να μην υπάρχουν...

 απροσδόκητες εξελίξεις στο μέτωπο πανδημίας Covid-19 και αν αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. 

 

 Μιλώντας κατά τη διάρκεια της 29ης Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Τουρισμού (SETE) στην Αθήνα, ο Ρέτσος είπε ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε δύσκολη χρονιά, δεδομένου ότι σημαντικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και η Σκανδιναβία δεν έχουν ανοίξει ακόμη. 

 

 «Αυτό το γεγονός αυξάνει την αβεβαιότητα και μας δυσκολεύει να κάνουμε προβλέψεις για τους επόμενους μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι η σεζόν του 2021 θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας, τα νέα στελέχη Covid-19 και οι εμβολιασμοί αυξάνουν την ταχύτητα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση και τόνισε ότι αν τουλάχιστον η πανδημία δεν κάνει καμία απροσδόκητη αλλαγή την επόμενη περίοδο, το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο αυτή τη στιγμή.

 


  «Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, καθώς και η κατάσταση των βασικών αγορών μας, καθιστούν τον στόχο της επίτευξης του 50 τοις εκατό των εσόδων του 2019 εξαιρετικά δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι - εάν δεν υπάρχουν επιβαρύνσεις για την υγεία - το ισχυρό εμπορικό σήμα της χώρας, σε συνδυασμό με ο τρόπος με τον οποίο έχουμε διαχειριστεί την πανδημία μέχρι σήμερα και με την αξία του τουριστικού μας προϊόντος, μπορεί να οδηγήσει σε ένα απροσδόκητα καλό δεύτερο ημίχρονο », είπε.

  Η πιθανότητα του ελληνικού τουρισμού να δει καλύτερες μέρες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους επαναλήφθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ελληνικός πρωθυπουργός: Οι εμβολιασμοί Covid-19 θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

 

 Υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα φέτος έχει επιπλέον «πυρομαχικά» στον αγώνα κατά του Covid-19, αναφερόμενη στα εμβόλια, τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για την ανίχνευση ασυμπτωματικών περιπτώσεων και τα ενημερωμένα πρωτόκολλα υγείας, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα φέτος είναι πολύ πιο προετοιμασμένη από ό, τι πέρυσι. . 

 


 «Έχουμε λοιπόν λόγο να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι και πιστεύω ότι το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένες αγορές - όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες - σημειώνουν ικανοποιητική πρόοδο.  Τόνισε, ωστόσο, ότι οι εμβολιασμοί θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση του ελληνικού τουρισμού. 

 «Ένας αποφασιστικός παράγοντας για το τι θα συμβεί στο δεύτερο εξάμηνο θα είναι η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, σε ολόκληρη την Ευρώπη και παντού στον κόσμο, ειδικά στις μεγάλες αγορές που στοχεύουμε», είπε.

 

 

 



click-go-back-button

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  
news.gtp.gr/2021/06/23     Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]