Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Τη Δευτέρα στην ένορκη διοικητική εξέταση ο 57χρονος ειδικευόμενος γιατρός του Ασκληπιείου Βούλας αναμένεται να… 

επιχειρήσει να αποδείξει πως δεν έκανε «εικονικά» εμβολιασμό σε 5 γνωστούς του προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό.

 

 Της
Σοφίας Ραχμάνη

 

Ήταν λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο 57χρονος υγειονομικός ζήτησε από τη νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου να χορηγήσει εκείνος τις δόσεις στους φίλους του. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο LIVE NEWS, οι γνωστοί του προσήλθαν με προγραμματισμένο ραντεβού. 

 

«Είχαν κλείσει ραντεβού. Ήταν μέσα στο σύστημα καταγεγραμμένοι. Ήταν ασθενείς μου, τους γνώριζα και μου ζήτησαν να τους εμβολιάσω εγώ στις 4/7. Μου είπαν ‘δε θέλω άλλο χέρι να μας τρυπήσει. Και τις σύριγγες φοβόμαστε και όλα. Είσαι ο γιατρός μας’», δήλωσε στο LIVE NEWS ο 57χρονος γιατρός. 

 

«Ακούστηκε μέχρι και ότι είμαι πραξικοπηματίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος και θέλω να πω μόνο αυτό. Οι γονείς μου, τα παιδιά μου και η γυναίκα μου έχουν εμβολιαστεί στο Ασκληπιείο Βούλας. Και μόνο εγώ δεν έχω εμβολιαστεί γιατί νόσησα πριν λίγους μήνες. Έχω ιστορικό με καρδιακή ανακοπή».

«Δεν με έχει πάρει κανένας επίσημα από τη διοίκηση να με ενημερώσει. Ούτε για ΕΔΕ ξέρω ούτε για φάκελο στην Εισαγγελία. Το μόνο τηλέφωνο που είχα ήταν τη Δεύτερα από τη γραμματεία ότι γίνεται ανάκληση της παράτασης της θητείας μου. Μέσα σε 5 ώρες κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η απόλυσή μου».

Ισχυρισμό που αντικρούει από την πλευρά της η διοίκηση.

«Καθόλου δεν υφίσταται, έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση. Καταρχάς ενημερώθηκε τη Δευτέρα το πρωί ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του γιατί η σύμβαση του έληγε στις 8 του μηνός. Κι όσων αφορά το θέμα της ΕΔΕ έχει ενημερωθεί αρμοδίως», τόνισε ο κ. Πλεμμένος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 4 Ιουλίου, ένας από τους αρνητές είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer και ενώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ο οποίος είναι ορθοπεδικός στην ειδικότητα, εμφανίστηκε και προσφέρθηκε να κάνει εκείνος το εμβόλιο.

Λίγο αργότερα όμως, η νοσηλεύτρια βρήκε την σύριγγα με τη δόση στα σκουπίδια. Άμεσα ενημέρωσε τον προϊστάμενό της ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ηγεσία του νοσοκομείου.

Αργότερα και όπως προέκυψε από την ερεύνα, είχαν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερα ραντεβού για εμβολιασμό και εικάζεται ότι ο γιατρός είχε σχεδιάσει τους εικονικούς εμβολιασμούς, με αρνητές του εμβολίου, προκειμένου να χορηγηθούν στα άτομα αυτά πλαστά πιστοποιητικά.

Η Αστυνομία έψαξε τον συγκεκριμένο γιατρό, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Μόλις κατάλαβε ότι η νοσοκόμα τον είχε καταλάβει έσπευσε να εξαφανιστεί.

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

Το περιστατικό καταγγέλλει και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα.

Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής.

Ανακοίνωση του νοσοκομείου

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου διευκρινίζονται τα εξής γι' αυτή την απίστευτη υπόθεση:

«Με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν. ¨Ασκληπιείο¨ Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε το διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. «Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και του άρθρου 285 Γ. Κ. «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα.» 

 

 

 

 


click-go-back-button

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  /www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/348518    
  Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]