Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 

Προεκλογικά υποσχόταν πως θα «τραβούσε αυτιά», θα ήταν παρών για να ελέγχει το κράτος και δεσμευόταν για στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική...


● Στο τελευταίο καταστροφικό 20ήμερο των πυρκαγιών που έχουν αποτεφρώσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, ο περιφερειάρχης εμφανίζεται καθημερινά στην τηλεόραση, αλλά τα αυτιά που έχει τραβήξει και ο στρατηγικός συντονισμός ακόμη αναζητούνται…

 

«Να τραβάει τα αυτιά των υπευθύνων», «να ελέγχει το κράτος» και να είναι παρών σε κάθε έκτακτο περιστατικό για να συντονίζει τους κρατικούς μηχανισμούς υποσχόταν προεκλογικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Δύο χρόνια αργότερα, η παρουσία του είναι μεν έντονη στις τηλεοράσεις, αλλά τα αυτιά που έχει τραβήξει ακόμη αναζητούνται…

Η εμφάνιση του κ. Πατούλη σε προεκλογικό ντιμπέιτ τον Απρίλιο του 2019 είχε μείνει αξέχαστη σε όσους το παρακολούθησαν. Ηταν ακόμη η εποχή που οι κλειστοί χώροι μπορούσαν να γεμίζουν ασφυκτικά και αυτό είχε συμβεί στο καφέ Ιανός που ξεχείλιζε από ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν έρθει να υποστηρίξουν τον αγαπημένο τους υποψήφιο (συμμετείχαν Δούρου, Πατούλης, Πρωτούλης, Σγουρός).

Ενα από τα θέματα συζήτησης στα οποία οι υποψήφιοι γνώριζαν από πριν ότι θα έπρεπε να τοποθετηθούν ήταν αυτό της Πολιτικής Προστασίας. Το ολοκαύτωμα στο Μάτι ήταν νωπό όσο και οι ευθύνες για τις οποίες είχαν κατηγορηθεί η τότε κυβέρνηση αλλά και η τότε περιφερειακή αρχή. Ο κ. Πατούλης ήταν εμφανώς προετοιμασμένος να τα δώσει όλα στο θέμα αυτό εκπέμποντας και τις ψηλότερες «κορόνες».

Ιδού και ορισμένες από τις ατάκες του όπως ακριβώς τις εξέφερε:

■ «Θεωρώ ότι το ανώτατο αξίωμα κάποιου είναι του περιφερειάρχη. Οταν το κράτος ασθενεί, αυτός που θα πρέπει να τους ταρακουνήσει είναι αυτός που έχει αυτό το μεγάλο αξίωμα. Και προφανώς όταν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής η ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, θα πρέπει σαφέστατα να είσαι εκείνος που θα του τραβήξει και κανένα αυτί. Δεν κατάλαβα. Τι έχει το αδιανόητο;» (κάπου εδώ μπερδεύτηκε το ακαταλόγιστο με το αδιανόητο).

■ «Δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη περιφερειακή δομή να μην έχει τη σημαντικότερη Πολιτική Προστασία της χώρας. Χρειάζεται σχεδιασμός όπου κάθε δίμηνο οι 66 δήμοι της Αττικής με την περιφερειακή αρχή να σχεδιάζουν στρατηγικές». Τέτοιες ανά δίμηνο στρατηγικές συνεδριάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

■ «Επειδή και ως Σύνδεσμος για την Προστασία του Πεντελικού και 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουμε τι σημαίνει Πολιτική Προστασία. Σημαίνει χρηματοδότηση, δυνατότητα να ασφαλίζεις τον εθελοντή και να οργανώνεσαι με όλους τους τρόπους, τοπικούς και κρατικούς. Σημαίνει, τέλος, στο ακραίο περιστατικό να είναι εκεί ο περιφερειάρχης και να συντονίζει τις εξελίξεις του κεντρικού κράτους».

■ «Η περιφέρεια είναι υπεύθυνη για να θωρακίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα από τα έργα της θωράκισης των αντιπλημμυρικών έργων» (συνάδελφε διορθωτή, ηρέμησε, έτσι το είπε).

Οι κορόνες του τότε υποψήφιου περιφερειάρχη προκάλεσαν έντονο ενθουσιασμό στους ανθρώπους που είχαν έρθει να τον χειροκροτήσουν και ήταν η πλειονότητα των παρισταμένων. Αλλοι θεώρησαν διασκεδαστική την εικόνα του κ. Πατούλη να ανεβάζει τους τόνους χάνοντας τα λόγια του μέχρι που ήρθε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο τελευταίο καταστροφικό 20ήμερο των πυρκαγιών, πάντως, ο κ. Πατούλης τήρησε εν μέρει τις υποσχέσεις του.

 

Εμφανίζεται καθημερινά σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια, ειδικά όταν βρίσκονται σε απευθείας συνδέσεις με τα πλάνα των πυρκαγιών να κυριαρχούν. Ετσι, ο τηλεθεατής μπορεί να αποκτά την αίσθηση ότι ο περιφερειάρχης είναι εκεί και πολεμά με τις φλόγες αυτοπροσώπως, ακόμη και αν είναι ξεκάθαρο ότι μόλις έχει ξυπνήσει (ειδικά αν είναι 6 το πρωί). Σε κάποιες περιπτώσεις, ο κ. Πατούλης έχει όντως βρεθεί στον τόπο της πυρκαγιάς με ξεκάθαρη την πρόθεση να τραβήξει όσο γίνεται περισσότερες φωτογραφίες. Σε μια τέτοια περίσταση, μάλιστα, εμφανίζεται με ένα ολόλευκο μπλουζάκι – εντελώς ακατάλληλο για να αποδείξει ότι στάθηκε κοντά στις στάχτες πάνω από δέκα δευτερόλεπτα…

 

 


 

Ενα από τα παράδοξα των τηλεοπτικών εμφανίσεων Πατούλη είναι ότι βγαίνει πάντοτε στον αέρα λίγα λεπτά μετά τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Κόκκαλη που έχει ο ίδιος ορίσει αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία. Ο κ. Κόκκαλης έχει αναλάβει και την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων ολόκληρης της Αττικής καθώς ο περιφερειάρχης τον όρισε πρόεδρο του αρμόδιου συνδέσμου ΕΔΣΝΑ. Προφανώς σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο αντιπεριφερειάρχης έχει στολίσει το γραφείο του με ένα τεράστιο ζωγραφικό πορτρέτο που απεικονίζει μεγαλοπρεπή τον Γ. Πατούλη.

 

Αυτό που ακόμη δεν έχουν δει όσοι παρακολουθούν τον κ. Πατούλη είναι τα αποτελέσματα του συντονιστικού έργου του. Οι πυρκαγιές αλωνίζουν επί σειρά ημερών καίγοντας με συνεχείς αναζωπυρώσεις στις αρχές του μήνα τουλάχιστον 80.000 στρέμματα στη Βορειοανατολική Αττική. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες στη Βορειοδυτική Αττική, γύρω από τα Βίλια.

Οσο για τον εντοπισμό των λαθών; Εδώ ο περιφερειάρχης καταφέρνει να ελίσσεται αποφεύγοντας τις κακοτοπιές ή επιλέγοντας τον πιο αδύναμο αντίπαλο, όπως έκανε χθες εμφανιζόμενος αξημέρωτα στην ΕΡΤ. Εκεί κατηγόρησε τους δασάρχες λέγοντας ότι είναι «κράτος εν κράτει»: «Προφανώς, εκ του νόμου, είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη να κάνουν τις αντιπυρικές ζώνες αλλά και να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δασικούς δρόμους, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει συμβεί», είπε ο κ. Πατούλης. Θύμισε ότι οι δασικές υπηρεσίες υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ είναι γνωστό ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μεταφορά τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος, περνώντας τη σχετική απόφαση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

 

Λίγο αργότερα, πάντως, στον τηλεοπτικό Alpha παραδέχθηκε ότι η κατάργηση των δασοφυλάκων δημιουργεί πρόβλημα στον έγκαιρο εντοπισμό κάθε πυρκαγιάς, θυμήθηκε ότι το κράτος πάσχει από υδροκεφαλισμό και πρότεινε να αναλάβουν ρόλο οι περιφέρειες.

 

ΠΗΓΗ:

Άρης Χατζηγεωργίου

ΕΦΣΥΝ

 

 

✉️ Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις περισσότερα άρθρα σαν αυτό στο email σου!


Κάντε μας like στο facebook   



 Πηγή:  www.aftodioikisi.gr/paraskinia     
Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

click-go-back-button

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]