Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Οι ρινικές σταγόνες βιταμίνης Α μπορεί να είναι σε θέση να θεραπεύσουν την απώλεια ή την αλλοιωμένη αίσθηση της όσφρησης σε μερικούς ανθρώπους που είχαν Covid, λένε Βρετανοί ερευνητές...

 

 

Το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας διεξάγει μια δοκιμή 12 εβδομάδων.  Μόνο μερικοί από τους εθελοντές ασθενείς θα λάβουν τη θεραπεία, αλλά όλοι θα κληθούν να μυρίσουν ισχυρές μυρωδιές όπως σάπια αυγά και τριαντάφυλλα. 

 Και οι σαρώσεις εγκεφάλου θα ελέγξουν εάν η βιταμίνη έχει επιδιορθώσει τραυματισμένες οσφρητικές οδούς ή "μυρίζει νεύρα".   

  •   Δεδομένου ότι είχα Covid, το φαγητό με έκανε να κάνω εμετό    
  •   Η απώλεια μυρωδιάς Covid έκανε το κρέας να έχει γεύση βενζίνης.

  Η απώλεια ή η αλλοιωμένη αίσθηση της όσφρησης είναι ένα κοινό σύμπτωμα του Covid, αν και πολλοί άλλοι ιοί, όπως η γρίπη, μπορούν επίσης να το προκαλέσουν.  Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι το αποκτούν φυσικά μέσα σε μερικές εβδομάδες, πολλοί έχουν μείνει με συνεχείς διαταραχές της όσφρησης.


Η Lina Alnadi, 29 ετών, από το Λονδίνο, ανέπτυξε παροσμία μετά τον Covid, πράγμα που σημαίνει ότι η μυρωδιά πολλών κοινών πραγμάτων έχει αλλάξει γι 'αυτήν.

 

  Το νερό της βρύσης, για παράδειγμα, μυρίζει τρομερά, η μυρωδιά που εσείς ή εγώ μπορεί να πάρουμε από ένα βάλτο ή αποχέτευση.  

Ο κόλιανδρος έχει μυρωδιά αποσμητικού.  Και τα αυγά - ένα από τα αγαπημένα φαγητά της Λίνας - μυρίζουν καμένο καουτσούκ.  "Θεωρείς την όσφρησή σου δεδομένη", λέει.  «Η απώλεια ήταν καταστροφική. Επηρέασε δραματικά τη διατροφή μου. 

 

 "Υπήρχαν πολλά φαγητά που απλά δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τρώγοντας. Reallyταν πραγματικά αναστατωτικό". Λύσεις σε καθημερινά προβλήματα  Απλά πράγματα όπως το ντους ή το βούρτσισμα των δοντιών της είναι επίσης δυσάρεστα λόγω της στρεβλής αίσθησης της όσφρησης.  Όμως, η κατάσταση βελτιώθηκε σταδιακά και η Λίνα βρήκε μερικές ζωές που βοηθούν.

 

  "Η προσθήκη λεμονιού ή τσίλι στα τρόφιμα μπορεί να τα κάνει να μυρίζουν καλύτερα", λέει.  «Πειραματίστηκα επίσης και έκανα λίστες με ασφαλή τρόφιμα που δεν θα με έκαναν να κάνω εμετό.  «Έπρεπε να είμαι δημιουργικός για να βεβαιωθώ ότι έτρωγα αρκετά από τα σωστά πράγματα για να είμαι καλά». 

 


  Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Carl Philpott, από την Ιατρική Σχολή Norwich της UEA και το Πανεπιστήμιο James Paget NHS Trust, δήλωσε:

 

 «Θέλουμε να μάθουμε αν υπάρχει αύξηση του μεγέθους και της δραστηριότητας των κατεστραμμένων οδών μυρωδιάς στον εγκέφαλο των ασθενών όταν υποβάλλονται σε θεραπεία βιταμίνη-Α ρινικές σταγόνες. 

 «Θα αναζητήσουμε αλλαγές στο μέγεθος του οσφρητικού βολβού - μια περιοχή πάνω από τη μύτη όπου τα νεύρα της μυρωδιάς ενώνονται και συνδέονται με τον εγκέφαλο. 

 «Θα εξετάσουμε επίσης τη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την αναγνώριση των μυρωδιών». 

 

 Η βιταμίνη Α, ή ρετινόλη, βοηθά στη διατήρηση: 

το ανοσοποιητικό σύστημα - άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ασθένειες και λοιμώξεις όραση, ιδιαίτερα όραση σε χαμηλό φως το δέρμα και η επένδυση ορισμένων τμημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της μύτης.

  Πολλά γαλακτοκομικά τρόφιμα, καθώς και ορισμένα λαχανικά, περιέχουν αυτή τη λιποδιαλυτή βιταμίνη.  

Αλλά οι άνθρωποι που λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Α πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ μπορεί να είναι επιβλαβές.

 




 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:     www.bbc.com/news/health-58705938      
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]