Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 


 

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ζήτησε συγγνώμη για τη «αναστάτωση» που προκλήθηκε μετά από διακοπή των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για σχεδόν έξι ώρες - επηρεάζοντας περισσότερους από 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως...


Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε συγγνώμη αφού ένα εσωτερικό τεχνικό πρόβλημα έβγαλε το Facebook, το Messenger, το Whatsapp και το Instagram εκτός σύνδεσης στις 16:00 GMT τη Δευτέρα.

 

 

Ο αγώνας για να το επαναφέρει στο διαδίκτυο πέτυχε τελικά γύρω στις 22:00.


Αλλά είναι πιθανό να αυξήσει τον έλεγχο της εμβέλειας του κολοσσού των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 


Για ώρες, δυνητικά δισεκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία βασίζονταν για να διατηρούν επαφή με φίλους και συγγενείς. Άλλοι φέρεται να διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που απαιτούσαν σύνδεση στο Facebook.


Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθούν με τους πελάτες, βρέθηκαν αντιμέτωπες με την προοπτική ενός απροσδόκητου οικονομικού πλήγματος.


Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ θεωρήθηκε ότι έχασε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δισεκατομμύρια λίρες) από την προσωπική του περιουσία, καθώς οι μετοχές του Facebook έπεσαν κατακόρυφα, σύμφωνα με το λογισμικό παρακολούθησης της επιχειρηματικής ιστοσελίδας Fortune.


Το Downdetector, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές, δήλωσε ότι περίπου 10,6 εκατομμύρια προβλήματα αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο - ο μεγαλύτερος αριθμός που είχε καταγράψει ποτέ.


Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, το Facebook εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εργασίας συντήρησης, οι μηχανικοί του είχαν εκδώσει μια εντολή που κατέστειλε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, "αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο".


Ο Santosh Janardhan, αντιπρόεδρος υποδομής της εταιρείας, πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος του Facebook είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.


Η διακοπή έκανε επίσης τους υπαλλήλους να χάσουν την πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους του Facebook για να διορθώσουν τέτοια ζητήματα, ανέφερε η εταιρεία. Αυτά τα εργαλεία περιλάμβαναν το εσωτερικό email του Facebook, ακόμη και κάρτες εργασίας των εργαζομένων.


Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι τα κεντρικά γραφεία του Facebook ήταν σε «κατάρρευση».

 

 


Ακόμη και «οι άνθρωποι που προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το πρόβλημα» δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο κτίριο, δήλωσε η τεχνολογία δημοσιογράφος της New York Times Sheera Frenkel στο BBC.


Το Facebook δήλωσε ότι εργάζεται για να καταλάβει τι συνέβη, ώστε να "κάνει την υποδομή μας πιο ανθεκτική". Οι ειδικοί της τεχνολογίας περιέγραψαν το ζήτημα ότι μοιάζει με τον κολοσσό των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που πέφτει από τον χάρτη του διαδικτύου, οπότε δεν ήταν δυνατό να βρεθεί.


Η εταιρεία δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα δεδομένα των χρηστών παραβιάστηκαν".
Η διακοπή έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την εταιρεία, η οποία βρίσκεται όλο και περισσότερο υπό πίεση για την εμβέλεια και τον αντίκτυπό της στην κοινωνία.


Την Κυριακή, η πρώην υπάλληλος του Facebook, Φράνσις Χάουγκεν, δήλωσε στο CBS news ότι η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στην "ανάπτυξη έναντι της ασφάλειας".


Είπε σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ότι πιστεύει ότι οι ιστότοποι και οι εφαρμογές της εταιρείας "βλάπτουν τα παιδιά, πυροδοτούν τον διχασμό και αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας".

 



Η «κατάρρευση» Facebook, Instagram & WhatsApp - «Κατάρρευση του Facebook & στη Wall Street» -Τι συνέβη



 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:   /www.bbc.com/news/technology-58800726      
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]