Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Ο Alok Sharma θα χρησιμοποιήσει μια ομιλία στο Παρίσι για να καλέσει τις χώρες να κάνουν σχέδια για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 και την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050...

 

Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου στο COP26, θα προειδοποιήσει ο πρόεδρος της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.  

 

Ο Alok Sharma θα πραγματοποιήσει σήμερα μια ομιλία στη γαλλική πρωτεύουσα στην οποία θα καλέσει τις χώρες να τηρήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία υπεγράφη πριν από έξι χρόνια και είδε τα περισσότερα κράτη να δεσμεύονται να διατηρήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. ένας στόχος 1.5C. 



Θα πει ότι οι χώρες πρέπει να κάνουν σχέδια για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 και την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. 

 

 Μέχρι το COP26 τον επόμενο μήνα, τα έθνη αναμένεται να καταρτίσουν σχέδια δράσης για το κλίμα γνωστά ως εθνικά καθορισμένες συνεισφορές (NDCs).  

 

Ο κ. Sharma θέλει να δει συμφωνίες για τη μείωση του άνθρακα, την ενίσχυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την προστασία των δέντρων και τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, ενός ισχυρού αλλά βραχύβιου αερίου θερμοκηπίου.  

 Θα πει επίσης ότι οι χώρες πρέπει να διαθέτουν 100 δισ. 

Δολάρια ετησίως για να βοηθήσουν τα αναπτυσσόμενα κράτη να μειώσουν τις εκπομπές - μια δέσμευση που δόθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ πριν από δέκα χρόνια - καθώς και νέες οικονομικές δεσμεύσεις για να βοηθήσουν τις ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. "

 


 Θα πει ότι η διάσκεψη πρέπει "να βάλει τον κόσμο σε καλό δρόμο για την επίτευξη του κλίματος", προσθέτοντας: "Κάθε χώρα πρέπει να εντείνει".  

"Η ευθύνη ανήκει σε κάθε χώρα", θα πει. "Και όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας. Διότι για το κλίμα, ο κόσμος θα πετύχει ή θα αποτύχει ως ένας".

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές κατά 68% σε επίπεδα 1990 και να επιτύχει το καθαρό μηδέν έως το 2050 - αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται να δημοσιεύσει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης πριν από την COP26. 

 

 Η πρωτοβουλία Climate Action Tracker είπε ότι η Βρετανία είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που βρίσκεται κοντά στο να λάβει επαρκή βήματα για την επίτευξη των στόχων της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

  

Η Κίνα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που δέχονται πιέσεις για υιοθέτηση πιο φιλόδοξων στόχων, έχοντας υποσχεθεί ότι θα επιφέρει καθαρό μηδέν πριν από το 2060 αντί για το 2050.  

 

 

 



 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:     news.sky.com/story/cop26-world-   
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]