Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Η κλιματική αλλαγή και ο Covid βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας καθώς οι ηγέτες από τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου συναντώνται στην Ιταλία...

 

 Είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες της G20 συναντώνται πρόσωπο με πρόσωπο από την έναρξη της πανδημίας. Ωστόσο, ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα βρεθούν στη Ρώμη για τη σύνοδο κορυφής, επιλέγοντας να εμφανιστούν μέσω βίντεο.  

 

Η συνάντηση έρχεται εν μέσω ολοένα και πιο τρομερών προειδοποιήσεων για το μέλλον εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών. 

 Η ομάδα - που αποτελείται από 19 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση - εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 80% των παγκόσμιων εκπομπών

. Μιλώντας πριν από τη διήμερη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον πρότεινε ότι η αποτυχία δράσης θα είχε ως αποτέλεσμα τον «πολιτισμό μας» να πάει πίσω, παραδίδοντας «τις μελλοντικές γενιές σε μια ζωή που είναι πολύ λιγότερο ευχάριστη από τη δική μας».

 

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ούτε η συνάντηση της G20, ούτε η επερχόμενη σύνοδος κορυφής της COP26 στη Γλασκώβη, που ξεκινά τη Δευτέρα, θα σταματήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, λέγοντας ότι «το περισσότερο που μπορούμε να ελπίζουμε να κάνουμε είναι να επιβραδύνουμε την αύξηση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένα προσχέδιο ανακοινωθέν περιγράφει μια υπόσχεση από την G20 να εργαστεί για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 C (2,7 F) - αλλά δεν θα υπάρξει νομικά δεσμευτική συμφωνία.

Το προσχέδιο δεσμεύεται επίσης να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να σταματήσει την παράνομη υλοτομία, την εξόρυξη και το εμπόριο άγριας ζωής, αναφέρει το Reuters.



    Πόσα εμβόλια μοιράζονται οι πλούσιες χώρες;
    Τι θέλουν οι φτωχότερες χώρες από τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα;
    Γιατί η πολιτική της Κίνας για το κλίμα έχει σημασία για όλους μας

 

Ο κ. Τζόνσον αναμένεται επίσης να θίξει την ανισότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, λέγοντας στους συναδέλφους του ηγέτες «ο ρυθμός ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα μπορούμε να ξεπεράσουμε τον Covid», με πρώτη προτεραιότητα «την ταχεία, δίκαιη και παγκόσμια διανομή των εμβολίων ".

Περισσότερες από έξι δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως. Ωστόσο, μια επιστολή που απευθυνόταν στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος φιλοξενεί το G20, από περισσότερους από 160 πρώην παγκόσμιους ηγέτες και παγκόσμιες προσωπικότητες σημείωσε ότι μόλις το 2% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν δεχτεί τρύπημα.

Το Σάββατο, ο κ. Ντράγκι χαρακτήρισε τη διαφορά «ηθικά απαράδεκτη». Κάλεσε τους συναδέλφους ηγέτες «να κάνουμε ό,τι μπορούμε» για να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.


Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πιέσει τις χώρες να ενισχύσουν την παραγωγή ενέργειας, εν μέσω εκτοξευόμενων τιμών, καθώς και να συζητήσουν ένα σχέδιο για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών. Επίσης, πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Τζόνσον, καθώς και με τον Γάλλο Εμανουέλ Μακρόν και την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για να συζητήσουν την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.



Ο όμιλος αναμένεται επίσης να εγκρίνει έναν παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή εταιρικού φόρου τουλάχιστον 15%, ο οποίος υποστηρίζεται από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το προσχέδιο ανακοινωθέν ζητά να τεθεί σε ισχύ κάποια στιγμή το 2023. 





gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:    /www.bbc.com/news/world-59101218    
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]