Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Η διάθεση έγινε λίγο -πολύ ομαλά, με διασκορπισμένες μόνο διαμαρτυρίες, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών αποδέχτηκε το «Green Pass» ως ανεκτή θυσία για τον περιορισμό της πανδημίας Covid...



Η Ιταλία είναι η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικούς και δημόσιους, να δείξουν αποδείξεις εμβολιασμού, αρνητικό γρήγορο τεστ επιχρίσματος ή πρόσφατη ανάρρωση από τον Covid-19 πριν επιστρέψουν σε γραφεία, σχολεία ή νοσοκομεία. Οι εργοδότες μπορούν να επαληθεύσουν τις κάρτες υγείας σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. CreditCredit ... Guglielmo Mangiapane/Reuters

 

 

 



Του Τζέισον Χόροβιτς
15 Οκτωβρίου 2021 Ενημερώθηκε 7:58 μ.μ.



ΡΩΜΗ-Η Ιταλία έθεσε την Παρασκευή ένα νέο φραγμό για τις μεγάλες δυτικές δημοκρατίες που επιδιώκουν να προχωρήσουν πέρα από την πανδημία, θεσπίζοντας έναν σαρωτικό νόμο που απαιτεί από ολόκληρο το εργατικό δυναμικό του έθνους-δημόσιο και ιδιωτικό-να έχει κρατικές εκδόσεις για την υγεία, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους Ιταλούς να επιλέξουν μεταξύ παίρνοντας κάρτα και κερδίζοντας το μεροκάματο. 



Με το βήμα αυτό, η Ιταλία, η πρώτη δημοκρατία που έθεσε σε καραντίνα πόλεις και εφάρμοσε εθνικούς περιορισμούς, είναι και πάλι πρώτη σε ένα νέο όριο, καθιστώντας σαφές ότι είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει το πλήρες μοχλό του κράτους για να προσπαθήσει να περιορίσει την πανδημία και να κινήσει την οικονομία.


Τα μέτρα της Ιταλίας, που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικό γρήγορο τεστ επιχρίσματος ή πρόσφατη ανάρρωση από τον Covid-19 για να μεταβούν στον εργασιακό χώρο, είναι τώρα από τα πιο σκληρά μεταξύ των δημοκρατιών της Δύσης, που έχουν αγωνιστεί να εξισορροπήσουν τις ανάγκες της δημόσιας υγείας με τις ανησυχίες για την ελευθερία των πολιτών.

Για πολλές δυτικές κυβερνήσεις, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απέχουν από τις εθνικές εντολές, ενώ αναζητούν άλλους τρόπους για να ενθαρρύνουν, να προσελκύσουν ή ακόμη και να αναγκάσουν ήπια τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.



Στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να κάνει τη ζωή άβολη για τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, απαιτώντας μια κάρτα υγείας για να εισέλθουν σε εστιατόρια και για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, για παράδειγμα, αλλά όρισε εμβόλια μόνο για ορισμένους βασικούς εργαζόμενους.



Ο Πρόεδρος Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση σε ιδιωτικές εταιρείες να επιβάλλουν εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στους υπαλλήλους, ζητώντας τους να αναλάβουν την πρωτοβουλία ως μια προσπάθεια που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο να απαιτήσει από 80 εκατομμύρια Αμερικανούς εργαζόμενους να κάνουν τον πυροβολισμό, να υποβληθεί σε μακρά διαδικασία λήψης κανόνων.



Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της Ιταλίας, όσοι δεν έχουν Green Pass, όπως λέγεται το υγειονομικό πιστοποιητικό, πρέπει να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών. Οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για την επαλήθευση των πιστοποιητικών, τα οποία εμφανίζονται ως επί το πλείστον σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, αν και τα αντίγραφα είναι επίσης αποδεκτά. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.500 ευρώ - ή περίπου 1.750 δολάρια - για μη συμμόρφωση.

 


 

Oι φοιτητές διαμαρτύρονται ενάντια στο Green Pass στο Μιλάνο. Οι αντίπαλοι του διαβατηρίου περιλαμβάνουν σκεπτικιστές για τα εμβόλια, θεωρητικούς συνωμοσίας και εργαζόμενους που είναι θυμωμένοι που πρέπει να πληρώσουν για τα στυλεά.


 Οι αντίπαλοι του εισιτηρίου περιλαμβάνουν σκεπτικιστές εμβολίων, θεωρητικούς συνωμοσίας και εργαζόμενους που είναι θυμωμένοι επειδή πρέπει να πληρώσουν για στυλεούς. Πίστωση ... Paolo Salmoirago/EPA, μέσω του Shutterstock



Δεν έχουν αποδεχτεί όλοι τις απαιτήσεις. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια διαδήλωση 10.000 αντιπάλων του Green Pass-ένα μείγμα σκεπτικιστών εμβολίων, θεωρητικών συνωμοσίας, αντιεξουσιαστικών τύπων και εργατών που δεν θα πληρώσουν για συχνές επιχρίσεις-καταλήφθηκε από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και έγινε βίαιο, προκαλώντας την Ιταλία να υπολογίζει και πάλι τη φασιστική κληρονομιά του.



Όμως, την Παρασκευή, η διάθεση έγινε λίγο -πολύ ομαλά, με διασκορπισμένες μόνο διαμαρτυρίες, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δέχτηκε τη νέα κάρτα ως γεγονός της ιταλικής ζωής και μια ανεκτή θυσία, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, για να βοηθήσει τη χώρα να βγει από πανδημία και επιστροφή στην κανονικότητα.

Το Green Pass δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα καμία σοβαρή νομική πρόκληση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι το μέτρο ήδη λειτουργούσε και ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι που προηγουμένως ήταν απρόθυμοι - πολύ υψηλότεροι από το αναμενόμενο - έχουν εμβολιαστεί από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιό της τον περασμένο μήνα.



Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, η χώρα έχει ξεκινήσει μια παραπλανητική έναρξη του εμβολιασμού της που ξεκίνησε υπό την προηγούμενη κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός πρωθυπουργού που συνδέεται με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ένα κόμμα κατά του κατεστημένου που ήρθε στην εξουσία το 2018 εν μέρει. ενθαρρύνοντας τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια.

 




Οι εργαζόμενοι έλεγξαν τα Green Pass τους νωρίς την Παρασκευή στην είσοδο του ναυπηγείου Fincantieri στη Γένοβα.


Οι εργαζόμενοι έλεγξαν τα Green Pass τους νωρίς την Παρασκευή στην είσοδο του ναυπηγείου Fincantieri στη Γένοβα. Πίστωση ... Marco Bertorello/Agence France-Presse 



Σήμερα η Ιταλία έχει εμβολιάσει περισσότερο από το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της άνω των 12 ετών, αφού προηγουμένως είχε θέσει αυστηρές απαιτήσεις για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους εκπαιδευτικούς και αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις κατηγορίες.



Αλλά για να προσεγγίσει τους πιο απρόθυμους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους - περίπου 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι - η κυβέρνηση έχει πλέον πάρει μια από τις πιο σκληρές γραμμές του δυτικού κόσμου. 



Οι εκκρεμότητες παραμένουν. Στο Circus Maximus της Ρώμης, η αρχαία πίστα αγώνων αρμάτων που χρησιμοποιούνταν συχνά για μεγάλες συγκεντρώσεις με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές κούνησαν πανό που έγραφαν «Liberty» και «The Green Pass Is Just the Beginning» στο ένα άκρο του γηπέδου Ε



Ο Στέφανο Φουτσέλι, 58 ετών, εξίσωσε την πληρωμή για τεστ για τον κορωνοϊό προκειμένου να εργαστεί με εκβιασμό από το κράτος και είπε ότι αντιστάθηκε στον εμβολιασμό επειδή «δεν ήθελε να είναι ένας αρουραίος εργαστηρίου».



Στη Φλωρεντία, δημοσιογράφοι και αξιωματικοί της επιβολής του νόμου ξεπέρασαν τους διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους χτύπησαν τύμπανα μπόνγκο και βρήκαν δημιουργικές λύσεις για να ξεφύγουν από το Green Pass. 



Ο David De Mommio, ένας 41χρονος γουνοποιός από το κοντινό Prato, είπε ότι αντί να εμβολιαστεί θα έκανε ένα τεστ μπατονέτας κάθε δύο ημέρες για να πάει στη δουλειά του.


«Δεν θα δουλέψω τις Παρασκευές, για να κάνω λιγότερες εξετάσεις», είπε, προσθέτοντας: «Κερδίζοντας λιγότερα - είναι δίκαιο;» Δεν πίστευε ότι ήταν. «Το βρίσκω εκνευριστικό που πρέπει να το περάσουμε αυτό. Είναι θέμα αρχής ».



Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έπρεπε επίσης να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες για να εισέλθουν στα κυβερνητικά κτίρια της Ιταλίας. Ένας μη εμβολιασμένος σύμβουλος στην περιοχή Λάτσιο, που περιλαμβάνει τη Ρώμη, κατασκήνωσε στο γραφείο του πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος τα μεσάνυχτα, αποφεύγοντας να χρειαστεί να υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό πριν εισέλθει στο κτίριο την Παρασκευή. 



«Οκτ. 15, 2021: Τα βιβλία ιστορίας θα θυμούνται αυτήν την ημέρα ως την ημέρα της ντροπής », δήλωσε ο Νταβίντε Μπαριλάρι, πρώην μέλος των Πέντε Αστέρων, σε βίντεο που δημοσίευσε από το γραφείο του τα μεσάνυχτα.



Αλλά το ζήτημα είχε ήδη διευθετηθεί για την ιταλική κυβέρνηση και τον κ. Ντράγκι, ο οποίος οδήγησε την Ιταλία από τις χειρότερες μέρες της πανδημίας και προς την ανάκαμψη, και έχει τη φήμη ότι κάνει τα πράγματα.



Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι οδήγησε την Ιταλία από τις χειρότερες μέρες της πανδημίας και προς την ανάκαμψη, και έχει τη φήμη ότι κάνει πράγματα.
Ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι οδήγησε την Ιταλία από τις χειρότερες μέρες της πανδημίας και προς την ανάκαμψη, και έχει τη φήμη ότι τα κάνει. Πίστωση ... Riccardo Antimiani/EPA, μέσω του Shutterstock .

 




Ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, βοήθησε διάσωση του ευρώ, δηλώνοντας ότι θα κάνει «ό, τι χρειάζεται» για να επιβιώσει το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τότε που έγινε πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο μετά από μια πολιτική κρίση, απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη σε όλο το πολιτικό φάσμα.




Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ενισχυτικά πλάνα Covid-19


Το F.D.A. εγκεκριμένες αναμνηστικές λήψεις για επιλεγμένη ομάδα ατόμων που έλαβαν τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech τουλάχιστον έξι μήνες πριν. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει: λήπτες εμβολίου 65 ετών και άνω ή που ζουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας. ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής Covid-19 λόγω υποκείμενης ιατρικής πάθησης · οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και άλλοι των οποίων οι θέσεις εργασίας τους θέτουν σε κίνδυνο. Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι επιλέξιμα για μια τρίτη δόση είτε Pfizer είτε Moderna τέσσερις εβδομάδες μετά το δεύτερο εμβόλιο.

Οι άλλοτε φοβεροί λαϊκιστές που προωθούσαν τους σκεπτικιστές των εμβολίων τώρα υποστηρίζουν την κυβέρνησή του. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι υποστήριξαν επίσης το Green Pass ως τρόπο ενίσχυσης της οικονομίας. Αλλά τα συνδικάτα της χώρας αντιτάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό, αμφισβητώντας το σχέδιο για να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για τις μπατονέτες.

Στη βορειοανατολική παράκτια πόλη Τεργέστη, έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς και μεταφορικούς κόμβους της Ιταλίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο λιμάνι, ένα μεγάλο ποσοστό από τους οποίους δεν ήταν εμβολιασμένοι, συγκεντρώθηκαν για να μπλοκάρουν φορτηγά. Ο κύριος στόχος τους ήταν να βάλουν την κυβέρνηση να πληρώσει για τις μπατονέτες τους.

«Δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να το ακυρώσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Sandi Volk, συνδικαλιστής ηγέτης.



Η κυβέρνηση δεν υποχώρησε. Υποστηρίζει ότι το κόστος θα είναι υπερβολικό και ότι θα διαβρώσει μια προσπάθεια εμβολιασμού και τον στόχο της να φτάσει το ποσοστό εμβολιασμού 90 τοις εκατό. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θεωρεί τα εμβόλια τη μόνη διέξοδο από την πανδημία. Και έχει πει ότι εάν η τρέχουσα φόρμουλα για το Green Pass δεν μπορούσε να προωθήσει περισσότερους εμβολιασμούς, θα σκεφτόταν να το κάνει ακόμη πιο σκληρό.



«Η απαλλαγή από το στυλεό», δήλωσε η Τρίτη ο υπουργός Εργασίας της Αντρέα Ορλάντο, «ουσιαστικά σημαίνει ότι όσοι έκαναν εμβόλιο έκαναν λάθος».

 

Μια γυναίκα παραδίδει τριαντάφυλλα σε έναν αστυνομικό στο Circus Maximus κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης «No Green Pass» στη Ρώμη την Παρασκευή.


Μια γυναίκα παραδίδει τριαντάφυλλα σε έναν αστυνομικό στο Circus Maximus κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης «No Green Pass» στη Ρώμη την Παρασκευή. 

... Massimo Percossi/EPA, μέσω του Shutterstock

 



Ενώ τα επιχρίσματα, το καθένα κοστίζει περίπου 20 δολάρια, μπορεί να αποτελέσει οικονομική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους, ο αυξημένος όγκος των δοκιμών θα μπορούσε επίσης να είναι μια υλικοτεχνική επιβάρυνση για το σύστημα υγείας, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει καθυστέρηση.



«Ηταν ένα τρελοκομείο», δήλωσε την Παρασκευή η Άννα Λάουρα Πελεγκρίνι, φαρμακοποιός. Το Φαρμακείο της Αγίας Έλενας στη Ρώμη ήταν ανοιχτό για λιγότερο από μία ώρα, αλλά οι ιδιοκτήτες του είχαν ήδη κάνει 15 σκουπίδια για τον κορονοϊό, με πολλές περισσότερες επιφυλάξεις τις ώρες και τις ημέρες, μπροστά.

Δεν μπήκαν όλοι στον κόπο να πάρουν το στυλεό. Το ινστιτούτο εθνικής ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι 23 τοις εκατό περισσότεροι άνθρωποι κλήθηκαν άρρωστοι σήμερα από την περασμένη Παρασκευή.

Η 28χρονη Katia Steinhaus, μια μη εμβολιασμένη αισθητικός, ξύπνησε στις 7 το πρωί την Παρασκευή για να είναι η πρώτη στη σειρά που έλαβε ένα τεστ για να πάει στη δουλειά της, η οποία ξεκίνησε στις 11. ένα τεστ μπατονέτας κάθε δύο ημέρες την έπειθε να εμβολιαστεί. Εκείνη την ημέρα σχεδίαζε να κλείσει ένα πλάνο.

«Η δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή», είπε, προσθέτοντας ότι χωρίς εμβόλιο, «δεν μπορώ να κάνω τίποτα πια». 



Η αναφορά συνέβαλε από την Emma Bubola και την Elisabetta Povoledo στη Ρώμη και τη Gaia Pianigiani στη Φλωρεντία.




 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:   /www.nytimes.com/2021/10/15/world/europe/italy     
-Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]