Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 Η Σιγκαπούρη έχει δοκιμάσει ρομπότ περιπόλων που δίνουν προειδοποιήσεις σε άτομα που επιδίδονται σε "ανεπιθύμητη κοινωνική συμπεριφορά", προσθέτοντας ένα οπλοστάσιο τεχνολογίας παρακολούθησης στην αυστηρά ελεγχόμενη πόλη-κράτος που τροφοδοτεί ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής...

 

  Από τον τεράστιο αριθμό των καμερών CCTV έως τις δοκιμές με φανοστάτες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η Σιγκαπούρη βλέπει μια έκρηξη εργαλείων για την παρακολούθηση των κατοίκων της.  

Οι αξιωματούχοι έχουν προωθήσει εδώ και καιρό ένα όραμα για ένα υπερ-αποδοτικό, τεχνολογικά «έξυπνο έθνος», αλλά ακτιβιστές λένε ότι η ιδιωτικότητα θυσιάζεται και οι άνθρωποι έχουν ελάχιστο έλεγχο στο τι συμβαίνει με τα δεδομένα τους. 

 

  Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει πρόβλημα προκατάληψης

Η Σιγκαπούρη επικρίνεται συχνά για τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε αυστηρούς ελέγχους, αλλά υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την παρεμβατική τεχνολογία.

 



Οι τελευταίες συσκευές επιτήρησης της κυβέρνησης είναι ρομπότ σε τροχούς, με επτά κάμερες, που εντοπίζουν «ανεπιθύμητη κοινωνική συμπεριφορά» και εκδίδουν προειδοποιήσεις στο κοινό.  

 

Κατά τη διάρκεια μιας δίκης τριών εβδομάδων τον Σεπτέμβριο, δύο ρομπότ αναπτύχθηκαν για να περιπολούν στο συγκρότημα κατοικιών και σε ένα εμπορικό κέντρο.  


Αυτό περιλαμβάνει το κάπνισμα σε απαγορευμένους χώρους, την ακατάλληλη στάθμευση ποδηλάτων και την παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης για τον κορονοϊό. 

  Επιπτώσεις του συστήματος παρακολούθησης της συμπεριφοράς της Κίνας Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης περιπολίας, ένα από τα ρομπότ "Xavier" διέσχισε το δρόμο του μέσα σε ένα κτήμα κατοικιών και σταμάτησε μπροστά σε μια ομάδα ηλικιωμένων κατοίκων που παρακολουθούσαν έναν αγώνα σκακιού. 

 «Παρακαλώ κρατήστε αποστάσεις ενός μέτρου, κρατήστε πέντε άτομα ανά ομάδα», ακούστηκε μια ρομποτική φωνή, καθώς μια κάμερα πάνω από το μηχάνημα ασκούσε το βλέμμα της πάνω τους.





Οι τελευταίες συσκευές επιτήρησης της κυβέρνησης είναι ρομπότ σε τροχούς, με επτά κάμερες, που εντοπίζουν «ανεπιθύμητη κοινωνική συμπεριφορά» και εκδίδουν προειδοποιήσεις στο κοινό. Κατά τη διάρκεια μιας δίκης τριών εβδομάδων τον Σεπτέμβριο, δύο ρομπότ αναπτύχθηκαν για να περιπολούν στο συγκρότημα κατοικιών και σε ένα εμπορικό κέντρο.



«Μου θυμίζει το Robocop», δήλωσε η Frannie Teo, 34χρονη βοηθός έρευνας, η οποία περπατούσε στο εμπορικό κέντρο. Είπε ότι έφερε στο μυαλό μου έναν «δυστοπικό κόσμο ρομπότ»,

 προσθέτοντας:

 «Είμαι λίγο διστακτικός σχετικά με αυτό το είδος έννοιας». Ο ακτιβιστής ψηφιακών δικαιωμάτων Lee Yi Ting είπε ότι οι συσκευές ήταν ο πιο πρόσφατος τρόπος παρακολούθησης των Σιγκαπούρων.

 

"Όλα συμβάλλουν στην αίσθηση ότι οι άνθρωποι ... πρέπει να παρακολουθούν τι λένε και τι κάνουν στη Σιγκαπούρη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι σε άλλες χώρες", είπε στο AFP.



Αλλά η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τη χρήση ρομπότ, λέγοντας ότι δεν χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ή τη λήψη μέτρων εναντίον παραβατών κατά τη διάρκεια της δοκιμής της τεχνολογίας και ότι χρειάζονται για την αντιμετώπιση της εργατικής κρίσης καθώς ο πληθυσμός γερνά. 

 "Το εργατικό δυναμικό συρρικνώνεται", δήλωσε ο Ong Ka Hing, από την κυβερνητική υπηρεσία που ανέπτυξε τα ρομπότ Xavier, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των αξιωματικών που απαιτούνται για περιπολίες πεζών.  

Το νησί με περίπου 5,5 εκατομμύρια κατοίκους διαθέτει 90.000 κάμερες αστυνομίας, αριθμός που θα διπλασιαστεί έως το 2030 και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου - η οποία βοηθά τις αρχές να διαλέγουν πρόσωπα σε ένα πλήθος - μπορεί να εγκατασταθεί σε φανάρια σε όλη την πόλη. 

 


Υπήρξε μια σπάνια δημόσια αντίδραση φέτος όταν οι αρχές παραδέχτηκαν ότι η αστυνομία είχε πρόσβαση στα δεδομένα ανίχνευσης των συμβάσεων του κορωνοϊού που συλλέχθηκαν από ένα επίσημο σύστημα.  

Η κυβέρνηση ψήφισε αργότερα νομοθεσία για τον περιορισμό της χρήσης του. 

 Αλλά οι επικριτές λένε ότι οι νόμοι της πόλης-κράτους γενικά θέτουν λίγους περιορισμούς στην κυβερνητική παρακολούθηση και οι Σιγκαπούροι έχουν ελάχιστο έλεγχο στο τι συμβαίνει με τα δεδομένα που συλλέγονται. 

 "Δεν υπάρχουν περιορισμοί του νόμου περί απορρήτου σχετικά με το τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση", δήλωσε ο Indulekshmi Rajeswari, δικηγόρος απορρήτου από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος τώρα εδρεύει στη Γερμανία. 

 

 

 


 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:  
www.cbsnews.com/news/singapore-robots  -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]