Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 


 

Ο κατασκευαστής φαρμάκων θα ζητήσει άδεια για τη μολνουπιραβίρη, το πρώτο φάρμακο του είδους του για τον Covid. Οι ειδικοί είπαν ότι τέτοια χάπια θα μπορούσαν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο κατά του ιού...


Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη θεραπεία του Covid-19, αλλά τόνισαν ότι τα εμβόλια παρέμειναν το καλύτερο εργαλείο για την πρόληψη λοιμώξεων. CreditCredit ... Merck  Από τη Ρεμπέκα Ρόμπινς 1 Οκτωβρίου 2021.

  Ο κατασκευαστής φαρμάκων Merck δήλωσε την Παρασκευή ότι το χάπι του για τη θεραπεία του Covid-19 εμφανίστηκε σε μια βασική κλινική δοκιμή για να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου όταν χορηγείται σε άτομα υψηλού κινδύνου στις πρώτες μολύνσεις τους. 

Τα ισχυρά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι ένα νέο κύμα αποτελεσματικών και εύχρηστων θεραπειών για τον Covid θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και η προσφορά είναι πιθανό να είναι αρχικά περιορισμένη.

 

 Η Merck δήλωσε ότι θα ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για το φάρμακό της, γνωστό ως molnupiravir, το συντομότερο δυνατό. Τα χάπια θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στα τέλη του τρέχοντος έτους.  Το φάρμακο της Merck θα ήταν το πρώτο χάπι για τη θεραπεία του Covid-19 είναι πιθανό να ακολουθήσει μια σειρά από άλλα αντιιικά χάπια που άλλες εταιρείες αγωνίζονται να φέρουν στην αγορά. 

Έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους από τις θεραπείες αντισωμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες για ασθενείς υψηλού κινδύνου. 

 

«Νομίζω ότι θα μεταφραστεί σε πολλές χιλιάδες ζωές που θα σωθούν παγκοσμίως, όπου υπάρχει λιγότερη πρόσβαση σε μονοκλωνικά αντισώματα, και σε αυτήν τη χώρα επίσης», δήλωσε ο Δρ Ρόμπερτ Σάφερ, ειδικός μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε παραγγελίες για 1,7 εκατομμύρια μαθήματα θεραπείας, με τιμή περίπου $ 700 ανά ασθενή. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο του τρέχοντος κόστους της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο συνήθως χορηγείται στους ασθενείς μέσω ενδοφλέβιων συνδέσεων. 

Καθημερινές επιχειρηματικές ενημερώσεις Η τελευταία κάλυψη των επιχειρήσεων, των αγορών και της οικονομίας, αποστέλλεται με email κάθε εργάσιμη ημέρα. Στείλτε το στα εισερχόμενά σας. Ο περιορισμένος αριθμός δόσεων που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που αρρωσταίνουν από Covid είναι πιθανό να είναι σε θέση να λάβουν τη θεραπεία, τουλάχιστον αρχικά. Ο Merck δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένεται να είναι σε θέση να παράγει αρκετά χάπια για 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αν και δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις δόσεις θα πήγαιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε άλλες χώρες. Ο Covid έχει σκοτώσει σχεδόν 700.000 Αμερικανούς. Περίπου οι μισοί από αυτούς τους θανάτους συνέβησαν φέτος, ακόμη και όταν τα εμβόλια έγιναν ευρέως διαθέσιμα. 

 

 Ο Merck είπε ότι ένα ανεξάρτητο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που παρακολουθούσε την κλινική δοκιμή συνέστησε τη διακοπή της δοκιμής νωρίς επειδή το όφελος του φαρμάκου για τους ασθενείς αποδείχθηκε τόσο πειστικό. 

 

 

 

Η εταιρεία δήλωσε ότι το F.D.A. είχε συμφωνήσει με την απόφαση αυτή.

 Οι παρατηρητές εξέτασαν τα δεδομένα μέχρι τις αρχές Αυγούστου, όταν η μελέτη είχε συμμετάσχει 775 εθελοντές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό. Επτά τοις εκατό των ατόμων στην ομάδα που έλαβαν το φάρμακο νοσηλεύτηκαν και κανένας δεν πέθανε, σε σύγκριση με ποσοστό 14 % νοσηλείας και θανάτου στην ομάδα που έλαβε χάπια εικονικού φαρμάκου. Mπιες παρενέργειες, που μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, αναφέρθηκαν με τον ίδιο ρυθμό και στις δύο ομάδες. Το χάπι Merck φάνηκε να είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση πρόσφατα. 

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά τουλάχιστον 70 τοις εκατό σε ασθενείς υψηλού κινδύνου Covid. Αλλά οι θεραπείες αντισωμάτων είναι δαπανηρές, συνήθως χορηγούνται ενδοφλεβίως και είναι δύσκολο να χορηγηθούν σε νοσοκομεία και κλινικές. «Ο σωστός τρόπος να το σκεφτούμε είναι ότι αυτό είναι ένα πιθανό πρόσθετο εργαλείο στην εργαλειοθήκη μας για την προστασία των ανθρώπων από τα χειρότερα αποτελέσματα του Covid», δήλωσε ο Jeff Zients, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

 Ο εμβολιασμός «παραμένει πολύ μακριά το καλύτερο εργαλείο μας κατά του Covid-19», είπε. «Μπορεί να σας αποτρέψει από το να πάρετε Covid καταρχάς και θέλουμε να αποτρέψουμε τις λοιμώξεις - όχι μόνο να τις αντιμετωπίσουμε όταν συμβούν». 

 Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δύο άλλων αντιιικών χαπιών, το ένα που αναπτύχθηκε από την Pfizer και το άλλο από την Atea Pharmaceuticals και τη Roche, αναμένονται τους επόμενους μήνες.

 Το φάρμακο Merck - που πήρε το όνομά του από το Mjölnir, το σφυρί που χρησιμοποίησε ο θεός του κεραυνού Thor στη μυθολογία της Σκανδιναβίας - έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό του κοροναϊού εισάγοντας λάθη στον γενετικό του κώδικα. 

 

Οι γιατροί θα συνταγογραφήσουν τη θεραπεία σε ασθενείς, οι οποίοι θα λάβουν τα χάπια από τα φαρμακεία. Το φάρμακο προορίζεται να ληφθεί ως τέσσερις κάψουλες δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες - συνολικά 40 χάπια κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

 

 

Νέες ελπίδες από φάρμακο της Merck κατά του κορονοϊού – Μείωσε κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας

 



 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Πηγή:    
The New York Times     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]