Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Νέα επίθεση εις βάρος του Ελληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της χώρας εξαπέλυσε ο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επιστροφή του από το Αϊζερμπαϊτζάν, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων...

 

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Τούρκος πρόεδρος είπε συγκεκριμένα: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι ομόλογός μου. Δεν πρόκειται να κάνουμε το λάθος που κάναμε στο παρελθόν. Η Ελλάδα εγκατέλειψε το ΝΑΤΟ και η τότε τουρκική κυβέρνηση επέτρεψε την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα τώρα χρωστάει 400 δις ευρώ, η Αμερική έχει πέντε συν τέσσερις, εννέα βάσεις στην Ελλάδα. Εναντίον ποιανού είναι αυτές οι βάσεις; Λένε εναντίον της Ρωσίας, αυτό είναι ψέμα. Δεν είναι ειλικρινείς. 

 

Η στάση τους εναντίον της Τουρκίας είναι προφανής. Τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες; 

 

Ανοιξαν τις θύρες του Κογκρέσου και του επέτρεψαν να μιλήσει. Τον χειροκρότησαν και τον επευφημούσαν. Το θέμα των F-16 μπήκε στην ατζέντα. Ενας Μουσουλμάνος δεν μπορεί να εξαπατηθεί δυο φορές».

 

 


 

Επιμένει στο βέτο κατά Σουηδίας-Φινλανδίας

Αναφορικά με το ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν είπε ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις αποστολές της Φινλανδίας και της Σουηδίας που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν στο «αναμενόμενο επίπεδο» και η Αγκυρα δεν μπορεί να πει ναι σε χώρες «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

 

 

Η Τουρκία έχει εκδηλώσει την άρνησή της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν είναι τίμιοι ή ειλικρινείς».

«Για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πούμε “ναι” για την είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ, οι οποίες, υποστηρίζουν την τρομοκρατία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

Η Ελλάδα δεν παζαρεύει θέματα εθνικής κυριαρχίας

Μπροστά στην κλιμάκωση της έντασης από την τουρκική πλευρά, ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του ΥΠΕΞ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το Σάββατο τόνισε: «Αντιδρούμε με σύνεση και ψυχραιμία. Δεν παρασυρόμαστε από την πέραν του Αιγαίου ακραία ρητορική. Επιλέγουμε εμείς τον τρόπο και τον χρόνο που θα απαντήσουμε. Είναι προφανές ότι η τουρκική επιθετικότητα δεν εξαντλείται μόνον εναντίον της χώρας μας».

Συμπληρωματικά, ο αναπληρωτής υπουργός, Εξωτερικών Μιλτιάδης, Βαρβιτσιώτης, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»: «Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και δεν θα σταματήσουμε να διεθνοποιούμε την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα διεθνή φόρα. Η Ελλάδα δεν υποχωρεί σε απειλές και μπλόφες, ούτε παζαρεύει τα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας».

 

 

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

 

 

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 


 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.huffingtonpost.gr/entry/nea-epithese-erntoyan-se-metsotake     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]