Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Με «λυμένα» τα χέρια πλέον, καθώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ αίρει τις πιέσεις των εταίρων εις βάρος του, ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συμμετάσχει την Τετάρτη στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, όπου από τουρκικής πλευράς έχει προαναγγελθεί ότι θα τεθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου...

 

Τurkaegean: Η Τουρκία κατοχύρωσε στην ΕΕ τον όρο «τουρκικό Αιγαίο» (video)

 

 Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, δε, υποστήριξε ότι θα φέρει προς συζήτηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το θέμα των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

«Πέντε συν 4, σύνολο 9 αμερικανικές βάσεις έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα. Ε, γιατί τις φτιάξατε; Εναντίον ποιου τις φτιάξατε; Η απάντησή τους είναι: Τις φτιάξαμε εναντίον της Ρωσίας. Τι εννοείς ότι ‘τις εγκαταστήσαμε ενάντια στη Ρωσία’; Και τι έγινε που τις κάνατε ενάντια στη Ρωσίας; Το θέμα σας είναι μόνο οι S-400 και μόνο οι S-400. Όλο με τους S-400, ασχολείστε. Όλο λόγια. Αυτά θα τα φέρουμε προς συζήτηση στη συνάντηση που θα έχουμε απόψε το βράδυ ή αύριο με τον κ. Μπάιντεν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

 

Πάντως, αν και η Άγκυρα δεν έχει σχολιάσει σχετικά, το πραγματικά «καυτό» θέμα που αναμένεται να τεθεί είναι το ζήτημα της πώλησης F-16, το οποίο η Αθήνα έχει ζητήσει από την Ουάσινγκτον να «παγώσει», προκαλώντας την οργή του Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξανασυναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ίδιο επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος και κατά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ξεκαθαρίζοντας πως πιθανότητα διμερούς επαφής με τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει.

 

«Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση. Επρόκειτο να έχουμε μια συνάντηση υψηλής στρατηγικής με την Ελλάδα φέτος. Την ακυρώσαμε. Τελείωσε. Εάν μας ζητηθεί, εμείς κλείσαμε αυτήν την πόρτα. Έπειτα από αυτό, ας συμμορφωθούν. Εάν δεν το κάνουν εμείς ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Τη Δευτέρα, δε, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προαναγγείλει ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

 

«Αύριο [Τρίτη] θα πάμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος τη Δευτέρα.

 

Δεν δίστασε, δε, ξεκαθαρίσει πως οι προειδοποιήσεις και οι απειλές αφορούν την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, χωρίς δισταγμό».

 

Με τον τρόπο αυτό, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει σαφές ότι υψηλά στην ατζέντα του βρίσκεται -όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες- το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και πλέον με το momentum της συμφωνίας με Φινλανδία και Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τα οφέλη που αποκόμισε δεν αποκλείεται να το θέσει και επίσημα στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου.

 

Τurkaegean: Η Τουρκία κατοχύρωσε στην ΕΕ τον όρο «τουρκικό Αιγαίο» (video)

 


gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 


 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   /www.cnn.gr/politiki/story/318310   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]