Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για τη μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, για την οποία η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο, ενώ η αστάθεια με τις μπόρες θα συνεχιστεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας...


 

 Στην πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, ο παρουσιαστής σημείωσε πως η Πέμπτη (23/6) θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με 40αρια και τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά ακόμη και στους 41 με 42 βαθμούς και στις περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. 

 

 Ωστόσο, την Πέμπτη (23/6) η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν έντονα μπουρίνια, με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι.  Την Παρασκευή (24/6) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα, καθώς οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα στείλουν πιο δροσερές αέριες μάζες.

 

 

Ο «βραστήρας» της βόρειας Αφρικής θα στέλνει ζέστη στην Ελλάδα
Το Σάββατο (25/6), όμως, η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι. 35 με 36 βαθμούς θα δουν πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά της χώρας, καθώς όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου «η Σαχάρα απλώνει τα πλοκάμια της».

Όσο για την εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος του μήνα, ο «βραστήρας» από τη βόρεια Αφρική θα προσπαθεί να στέλνει ζεστές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και έτσι η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Πού θα αγγίξει τους 41 βαθμούς το θερμόμετρο

Α] ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

1. Την Τετάρτη τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Πέμπτη τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης στη Θράκη και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

3. Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Κυριακή προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Β] ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

1. Το τριήμερο Τετάρτης - Παρασκευής τους 33 με 35 βαθμούς με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.

Γ] ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

 

 

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά των βορείων ηπειρωτικών. 

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 35, στη Θεσσαλία από 20 έως 36, στην Ήπειρο από 13 έως 30, στην Ανατολική Στερεά από 17 έως 36, στη Δυτική Στερεά από 17 έως 32, στην Πελοπόννησο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 17 έως 32, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 και στην Κρήτη από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. 

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 


gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 


 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  aftodioikisi.gr/  , the toc   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]