Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Πράγµατι πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ενδείξεις και οι εκτιµήσεις ότι ο ισχυρός άνδρας της Άγκυρας προετοιµάζει, εν όψει της επετείου του πρώτου "Αττίλα" στις 20 Ιουλίου, µια θεαµατική χειρονοµία, που θα µπορούσε να ισοδυναµεί µε προσάρτηση των Κατεχοµένων...

 

 Ήδη έχει προγραµµατιστεί επίσκεψη Ερντογάν στη βόρεια Κύπρο την ηµέρα της επετείου της εισβολής, µε αφορµή τα εγκαίνια νέου "προεδρικού µεγάρου", ενώ δεν αποκλείονται και εξαγγελίες σχετικές µε την περίκλειστη Αµµόχωστο. 

Ωστόσο, διάχυτη είναι η ανησυχία ότι ενδέχεται να δροµολογηθούν θεαµατικότερες εξελίξεις. 

 

 

Πώς "τουρκοποιείται" η τουρκοκυπριακή κοινωνία

 

Το ενδεχόµενο προσάρτησης της κατεχόµενης βόρειας Κύπρου πλανάται εδώ και καιρό, ως πιθανό "Σχέδιο Β" της Τουρκίας, προκειµένου η κατοχική δύναµη να δείξει ότι δεν δεσµεύεται από το πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Οι όλο και πιο συχνές αναφορές σε "λύση δύο κρατών" δεν υποκρύπτουν παρά ακριβώς αυτό. 

 

 Χαρακτηριστικά, ο "υπουργός Εξωτερικών" του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σε συνέντευξή του στο TRT υποστήριξε ότι "ο ίδιος ο ΟΗΕ είναι το πρόβληµα", διότι συντηρεί το "στάτους κβο" της διεθνούς αναγνώρισης της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας.

 Σε κάθε περίπτωση, και δίχως την επισηµοποίηση της προσάρτησης, η εξάρτηση της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία διαρκώς βαθαίνει: από την ανάληψη της υδροδότησης και ηλεκτροδότησης των Κατεχοµένων από τη "µητέρα πατρίδα", µέχρι τα πρωτόκολλα δηµοσιονοµικού ελέγχου, ώστε να µην εκτινάσσονται οι δαπάνες της κατέχουσας δύναµης, ή την απόπειρα "ισλαµοποίησης" της τουρκοκυπριακής κοινωνίας, µε τη διαρκή ίδρυση τεµενών και τη συγκεντροποίηση της διοίκησής τους. 

Άλλωστε, ο εντατικός εποικισµός επί πέντε δεκαετίες έχει δηµιουργήσει δηµογραφικά δεδοµένα που καθιστούν τους Τουρκοκύπριους µειονότητα στην πατρίδα τους – και αυτό µπορεί να αποτυπωθεί και στην κάλπη ενός δηµοψηφίσµατος για "ένωση" µε την Τουρκία. 

 

Έντι Ζεμενίδης: «Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει την «προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία» στις 20 Ιουλίου»

 

 


Πώς ξεκίνησαν οι περίεργες φήμες περί προσάρτησης των Κατεχομένων από τον Ερντογάν

«Αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία αν τολμήσει να προχωρήσει σε προσάρτηση των Κατεχόμενων στη βόρεια Κύπρο που αποτελούν έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ», ζητά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πηγή: Protagon.gr

 

Από ένα άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Τζεβχερί Γκιουβέν, το οποίο επικαλείται μια από πιο ιστορικές τουρκοκυπριακές εφημερίδες, η "Χαλκίν Σεσί" στις 5 Ιουλίου, φέρεται να ξεκίνησε η σεναριολογία πως ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου – την ημέρα της μαύρης επετείου από την εισβολή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο – την προσάρτηση των Κατεχομένων.

Μάλιστα, οι φήμες έφτασαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τον εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου της ελληνοαμερικανικής ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης, να υποστηρίζει πως στην Ουάσιγκτον κυκλοφορούν σενάρια πως ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται να "ανακοινώσει κάτι πολύ μεγάλο".

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σενάριο, το οποίο όμως έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαψευστεί. Το βέβαιο είναι πως ο Ερντογάν θα παραβρεθεί στο ψευδοκράτος σε μία ακόμη φιέστα που θα πραγματοποιηθεί για την τουρκική εισβολή το 1974.

 

Ήδη ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Ερσίν Τατάρ έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα της περίκλειστης περιοχή στα Βαρώσια, αψηφώντας ουσιαστικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ έφτασαν στο σημείο να διαμορφώσουν και την παραλία της περιοχής. 

 


Εγκατάσταση 200 αστυνομικών

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται στο κείμενο του ο Τούρκος δημοσιογράφος, στα κατεχόμενα θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά 200 αστυνομικοί από την Τουρκία λόγω των αντιδράσεων που αναμένεται να υπάρξουν στην περίπτωση που ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώσει την προσάρτηση.

Άλλωστε, είναι γνωστές οι αντιδράσεις που υπάρχουν από την τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς εκείνο που επιθυμούν είναι η ένταξη στην Ε.Ε., κάτι που δεν θα συμβεί στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες.


Μάλιστα, ο αρθρογράφος φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί πως οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται σε συνεννόηση με τη Βρετανία, καθώς το Λονδίνο που έχει τεθεί εκτός Ε.Ε. δεν επιθυμεί να αλλάξει το καθεστώς που επικρατεί στην Κύπρο, όπου η μισή χώρα είναι ευρωπαϊκό κράτος – μέλος.

"Αν η Κύπρος στο σύνολό της γίνει μέλος της ΕΕ αυτό θα αποτελέσει το χειρότερο σενάριο για την Αγγλία. Ένα από τα καλά ενδεχόμενα για την Αγγλία είναι να μην γίνει μέλος της ΕΕ μια ενιαία Κύπρος και το μισό κομμάτι του νησιού να μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αρθρογράφος. 

 

Η αποκάλυψη Ζεμενίδη

Ο Έντι Ζεμενίδης βγήκε μπροστά και αποκάλυψε την σεναριολογία που είχε φτάσει ήδη στις ΗΠΑ, προκειμένου να σταματήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί. "Το σενάριο που επικρατεί, είναι ότι μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχομένων", είπε και πρόσθεσε πως η αμερικανική πλευρά προτίθεται να στείλει ψήφισμα στον ΟΗΕ, προκειμένου να αποτρέψει το συγκεκριμένο σενάριο.

Παράλληλα, σημείωσε πως το επόμενο διάστημα οι ΗΠΑ θα τοποθετήσουν για πρώτη φορά Αμερικανό πρέσβη στην Κύπρο, ο οποίος θα είναι άνθρωπος που εμπιστεύεται και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος λόγω των συνεχών παραβιάσεων από την Άγκυρα.

"Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι παραβιάσεις και εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Αμερική. Εδώ άλλοι Ελληνομερικανοί λένε ότι, αν γίνει θερμό επεισόδιο, τότε θα μπει μέσα η Αμερική. Όχι, η δουλειά της Αμερικής τώρα είναι να παίξει τον ηγετικό ρόλο που έχει στο ΝΑΤΟ και να το κάνει απίθανο το θερμό επεισόδιο. Και εδώ φταίει μόνο η Τουρκία", είπε χαρακτηριστικά.




Έντι Ζεμενίδης: «Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει την «προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία» στις 20 Ιουλίου»


gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή:      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]