Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

  

H επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν έχει δημιουργήσει σκηνικό κρίσης στη νότα σινική θάλασσα καθώς η ίδια μετά την επίσκεψη-επίδειξη θα αποχωρήσει από το νησιωτικό κράτος στα πλαίσια της περιοδείας της, το οποίο θα βρεθεί πλέον σε μια ιδιότυπη “κατάσταση πολιορκίας” που ξεκίνησε από σήμερα μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου για το εμπάργκο εισαγωγών των 2/3 των ταϊβανέζικων προϊόντων και την ανακοίνωση έναρξης ασκήσεων ουσιαστικά γύρο από το νησί ολόκληρο...

 

 

Η Μόσχα βρίσκεται στο πλευρό του Πεκίνου και η φράση της ανακοίνωσης της Ν.Πελόζι ότι θα προωθήσει μια “ελεύθερη και ανοιχτή περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού” όπως όλα δείχνουν θα σημάνει την υποχρεωτική διαμόρφωση νέων πολεμικών συμμαχιών με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την άφιξη της Πελόζι στην Ταϊπέι, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η επίσκεψη έχει σοβαρό αντίκτυπο στα θεμέλια των σινοαμερικανικών σχέσεων και συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας.

 

Χαρακτηρίζει την Ταϊβάν «αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής επικράτειας» και συμπληρώνει ότι η επίσκεψη στέλνει ένα εσφαλμένο μήνυμα στις δυνάμεις αυτονομιστών περί «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν».

 

«Καμιά χώρα, καμιά δύναμη, κανένας δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα, την ισχυρή θέληση και τη μεγάλη ικανότητα της κυβέρνησης και του λαού της Κίνας να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και να επιτύχουν την εθνική επανένωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προειδοποιεί ότι το Πεκίνο θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διαφυλάξει αποφασιστικά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι συνέπειες θα βαρύνουν την αμερικανική πλευρά και τις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν.

 

Τέλος, προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υπονομεύουν την «αρχή της μίας Κίνας». «Μην επιδιώκετε τη σύγκρουση και μη συνεχίζετε παρακάτω σε ένα λάθος και επικίνδυνο μονοπάτι», είναι το μήνυμα του Πεκίνου προς την Ουάσινγκτον.

 

Ο Κινέζος ΥΠΕΘΑ δήλωσε (αφού έθεσε σε υψηλή ετοιμότητα και πυραυλικές δυνάμεις):

«Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θα ξεκινήσει μια σειρά από στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις για να τον αντιμετωπίσει, να υπερασπιστεί αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα

 

Οι ασκήσεις θα είναι τόσο ναυτικές όσο και αεροπορικές και – κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας – θα περιλαμβάνουν βολές με πραγματικά πυρά στα στενά της Ταϊβάν, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (τοπική ώρα)

 

 

 

 Ξεχωριστά, η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έκανε γνωστό ότι θα διεξάγει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στην Ταϊβάν από σήμερα το βράδυ και θα προχωρήσει σε δοκιμές συμβατικών πυραύλων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν.

 

 


 Τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν κοινές εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά της Ταϊβάν (ουσιαστικά πρόκειται για περικύκλωση), βολές μεγάλης εμβέλειας στα Στενά της Ταϊβάν και δοκιμές πυραύλων στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν, ανέφερε η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα.

 

 

 

Την ίδια ώρα, ενισχυμένες είναι και οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ταϊβάν.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι τουλάχιστον τέσσερα πολεμικά σκάφη, εκ των οποίων ένα αεροπλανοφόρο, είναι στα νερά ανατολικά της Ταϊβάν κάτι που δεν είναι τυχαίο ότι εκεί ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει τις πυραυλικές δοκιμές και η Κίνα. Το αμερικανικό ναυτικό επισημαίνει ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων είναι στο πλαίσιο δραστηριότητας ρουτίνας.

«Η κινεζική πλευρά έχει το δικαίωμα να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας όσον αφορά το πρόβλημα της Ταϊβάν», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο χαρακτήρισε την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν «σαφή πρόκληση» με στόχο τον περιορισμό της Κίνας.

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες έπεται τις επόμενες ώρες ή μέρες συνάντηση κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Κίνας ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι Αμερικανοί θέλουν να φέρουν αποσταθεροποίηση στον πλανήτη, κάτι που οι δύο χώρες, όπως τονίζεται, δεν θα επιτρέψουν να συμβεί!

 

 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  /www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-n-pelozi-tha-fygei-i-taivan-tha-vrethei-se-katastasi-poliorkias/   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]