Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


(CNN) Η Κίνα εκτόξευσε πολλούς πυραύλους προς ύδατα κοντά στη βορειοανατολική και νοτιοδυτική Ταϊβάν την Πέμπτη, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του νησιού, καθώς το Πεκίνο κάνει πράξη την υπόσχεσή του ότι η Ταϊπέι θα πληρώσει ένα τίμημα για τη φιλοξενία της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι...

 

 Η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του κινεζικού στρατού ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη θάλασσα στα ανοιχτά του ανατολικού τμήματος της Ταϊβάν. Είπε ότι όλοι οι πύραυλοι χτύπησαν με ακρίβεια τον στόχο τους. 

 

«Ολόκληρη η εκπαιδευτική αποστολή με πραγματικά πυρά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο σχετικός έλεγχος της εναέριας και θαλάσσιας περιοχής έχει πλέον αρθεί», ανέφερε η ανακοίνωση της Κίνας. Νωρίτερα, η Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει εκπαίδευση μεγάλης εμβέλειας, με ζωντανά πυρά στα στενά της Ταϊβάν, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στο πλαίσιο προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων σε όλο το νησί. 

 

 Η Ταϊβάν ανέφερε ότι κινεζικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς έπεσαν κοντά στα νησιά της Matsu, Wuqiu και Dongyin, που βρίσκονται στα στενά της Ταϊβάν, αλλά βρίσκονται πιο κοντά στην ηπειρωτική χώρα από το κύριο νησί της Ταϊβάν. Αργότερα είπε ότι συνολικά 11 πύραυλοι Dongfeng (DF) εκτοξεύτηκαν στα ύδατα βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού μεταξύ 1:56 μ.μ. και 4 μ.μ. τοπική ώρα (από 1:56 π.μ. ET έως 4 π.μ. ET) την Πέμπτη.  

 


Οι κινεζικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από το νησί της Ταϊβάν για πρώτη φορά, δήλωσε ένας Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV την Πέμπτη, αντιπροσωπεύοντας μια σημαντική κλιμάκωση του στρατιωτικού εκφοβισμού της Κίνας κατά της Ταϊβάν.

 

 

Οι συμβατικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο που καλύπτεται από πυραύλους άμυνας της Ταϊβάν, δήλωσε ο υποστράτηγος Μενγκ Σιανγκκίνγκ, καθηγητής στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στο Πεκίνο. «Χτυπάμε τους στόχους υπό την παρατήρηση του αμερικανικού συστήματος μάχης Aegis, πράγμα που σημαίνει ότι ο κινεζικός στρατός έχει λύσει τις δυσκολίες του να χτυπήσει στόχους μεγάλου βεληνεκούς στα ύδατα», είπε ο Μενγκ στο CCTV.  

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε σε δήλωση αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι η τροχιά των πυραύλων ήταν πάνω από την ατμόσφαιρα και ως εκ τούτου δεν αποτελούσε κίνδυνο για την Ταϊβάν. «Χρησιμοποιώντας τα συστήματα επιτήρησης και αναγνώρισης, ο στρατός μας μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την τροχιά των πυραύλων της σειράς Dong Feng που εκτοξεύτηκαν από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», ανέφερε. 

 

Επειδή είχε προβλεφθεί ότι οι πύραυλοι θα προσγειώνονταν στα ύδατα ανατολικά της Ταϊβάν, οι αρχές δεν προκάλεσαν ειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής, ανέφερε. Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ασκήσεις για την προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» αέρα και θάλασσας γύρω από την Ταϊβάν ξεκίνησαν την Τετάρτη, αλλά πρόσφεραν ελάχιστα ισχυρά στοιχεία για να στηρίξουν τον ισχυρισμό. Αργότερα την Πέμπτη, εικόνες έδειχναν στρατιωτικά ελικόπτερα να περνούν πέρα ​​από το νησί Πινγκτάν, ένα από τα πιο κοντινά σημεία της Ταϊβάν στην ηπειρωτική Κίνα. 

Η στρατιωτική στάση ήταν μια σκόπιμη επίδειξη δύναμης αφού η Πελόζι έφυγε από το νησί το απόγευμα της Τετάρτης, με προορισμό τη Νότια Κορέα, έναν από τους τελευταίους σταθμούς μιας περιοδείας στην Ασία που τελειώνει στην Ιαπωνία αυτό το Σαββατοκύριακο. Λίγες ώρες μετά την αναχώρησή της από την Ταϊπέι την Τετάρτη, το υπουργείο Άμυνας του νησιού είπε ότι η Κίνα έστειλε περισσότερα από 20 μαχητικά αεροσκάφη στη μέση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν, το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της Ταϊβάν που το Πεκίνο λέει ότι δεν αναγνωρίζει αλλά συνήθως σέβεται. Επιπλέον, το υπουργείο είπε ότι 22 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν την Πέμπτη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας (ADIZ) και ότι όλα διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού.

 

 Το υπουργείο είπε επίσης ότι εντόπισε τέσσερα drones -- σε τρεις ξεχωριστές παρτίδες -- που πετούσαν πάνω από "περιορισμένα ύδατα" γύρω από τα νησιά Kinmen, μια ομάδα απομακρυσμένων νησιών που ελέγχονται από την Ταϊβάν κοντά στην Κίνα, το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη το βράδυ ότι ο στρατός εκτόξευσε φωτοβολίδες για να προειδοποιήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να φύγουν -- χωρίς να προσδιορίσει την προέλευση ή τον τύπο του drone -- και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα.

 


Την Πέμπτη, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι ο στρατός της παραμένει σε μια «κανονική» αλλά επιφυλακτική στάση και χαρακτήρισε τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια «παράλογη πράξη» που προσπάθησε να «αλλάξει το status quo». «Παρακολουθούμε στενά τις εχθρικές δραστηριότητες γύρω από τη θάλασσα της Ταϊβάν και αυτή των απομακρυσμένων νησιών και θα ενεργήσουμε κατάλληλα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. 

 

Η Ταϊβάν κατηγόρησε επίσης την Κίνα ότι «ακολούθησε το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας για αυθαίρετη δοκιμή πυραύλων σε ύδατα κοντά σε άλλες χώρες» σε δήλωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της την Πέμπτη. Οι ασκήσεις προκάλεσαν διαταραχές στα δρομολόγια πτήσεων και πλοίων, με ορισμένες διεθνείς πτήσεις να ακυρώνονται και τα πλοία να καλούνται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές για πολλά λιμάνια σε όλο το νησί. Και έχουν αυξήσει τις εντάσεις πέρα ​​από τα νερά της Ταϊβάν. 

 

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Nobuo Kishi δήλωσε την Πέμπτη ότι πέντε πύραυλοι πιστεύεται ότι προσγειώθηκαν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας (ΑΟΖ). "Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια της Ιαπωνίας και την ασφάλεια των πολιτών της. 

 

Το καταδικάζουμε σθεναρά", είπε ο Κίσι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

 


Ο Kishi είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι προσγειώθηκαν εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας και ότι είχε υποβληθεί διαμαρτυρία στο Πεκίνο. Ασκήσεις που ασκούν πίεση Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν, που συναντήθηκε με την Πελόζι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, χαρακτήρισε τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας «ανεύθυνη πράξη», προσθέτοντας ότι η Ταϊπέι δεν θέλει να «προκαλέσει διαφωνίες», αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εθνική της ασφάλεια. Σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης, ο Τσάι είπε ότι οι ασκήσεις «υπονομεύουν το status quo του Στενού της Ταϊβάν, έχουν εισβάλει (στη) κυριαρχία μας και έχουν αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού». 

 

Πολύ πριν από την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, σχεδόν 24 ώρες, η Κίνα είχε προειδοποιήσει ότι η παρουσία της δεν ήταν ευπρόσδεκτη. Το κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα διεκδικεί το αυτοδιοικούμενο νησί ως δικό του έδαφος, παρόλο που δεν το έχει ελέγξει ποτέ. Η Κίνα εξέδωσε έναν χάρτη που δείχνει έξι ζώνες γύρω από την Ταϊβάν που θα είναι ο τόπος των ασκήσεων τις επόμενες ημέρες.

 

 Το Ναυτιλιακό και Λιμενικό Γραφείο της Ταϊβάν δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Κίνα είχε προσθέσει μια έβδομη ζώνη στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά αργότερα απέσυρε αυτή τη δήλωση, λέγοντας ότι η προηγούμενη ειδοποίηση ήταν εσφαλμένη. 


Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν την Πέμπτη ένα ευρύ φάσμα στόχων για τις ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων σε χερσαίους και θαλάσσιους στόχους. 

«Οι ασκήσεις επικεντρώνονται σε βασικές εκπαιδευτικές συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένου κοινού αποκλεισμού, επίθεσης θαλάσσιων στόχων, χτυπημάτων σε χερσαίους στόχους και λειτουργίας ελέγχου εναέριου χώρου, και οι κοινές μαχητικές ικανότητες των στρατευμάτων δοκιμάστηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αποδίδεται στη Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), η οποία έχει την ευθύνη για τις περιοχές κοντά στην Ταϊβάν.

Εν τω μεταξύ, η ταμπλόιντ Global Times ανέφερε ότι οι ασκήσεις περιελάμβαναν μερικά από τα νεότερα και πιο εξελιγμένα όπλα της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών stealth J-20 και υπερηχητικών πυραύλων DF-17, και ότι ορισμένοι πύραυλοι ενδέχεται να εκτοξευθούν πάνω από το νησί -- μια κίνηση που θα ήταν εξαιρετικά προκλητικός.

 

 «Οι ασκήσεις είναι άνευ προηγουμένου, καθώς οι συμβατικοί πύραυλοι PLA αναμένεται να πετάξουν πάνω από το νησί της Ταϊβάν για πρώτη φορά», ανέφερε η Global Times, επικαλούμενη ειδικούς. «Οι δυνάμεις του PLA θα εισέλθουν σε περιοχές εντός 12 ναυτικών μιλίων από το νησί και η λεγόμενη διάμεση γραμμή θα πάψει να υπάρχει».


 Οι αναφορές από την Ταϊβάν για το κινεζικό στρατιωτικό κίνημα περιελάμβαναν τα μαχητικά αεροσκάφη που διέσχισαν τη μέση γραμμή και μια αναφορά από το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ότι δύο από τα πιο ισχυρά πολεμικά πλοία της Κίνας -- αντιτορπιλικά Type 55 -- εντοπίστηκαν την Τρίτη στα ανοικτά της κεντρική και νοτιοανατολική ακτή του νησιού, με το πλησιέστερο να βρίσκεται σε απόσταση 37 μιλίων (60 χιλιομέτρων) από την ξηρά. Ωστόσο, υπήρχαν ελάχιστες επιβεβαιώσεις ή σταθερά στοιχεία που παρείχε η Κίνα για να υποστηρίξει το είδος των ισχυρισμών που δημοσιεύτηκαν στους Global Times.

 

 Η κρατική τηλεόραση της Κίνας πρόσφερε βίντεο με μαχητικά αεροσκάφη που απογειώνονται, πλοία στη θάλασσα και πυραύλους εν κινήσει, αλλά οι ημερομηνίες λήψης αυτού του βίντεο δεν μπόρεσαν να επαληθευτούν. Ορισμένοι αναλυτές ήταν δύσπιστοι ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό που απειλούσε, όπως τον αποκλεισμό της Ταϊβάν. 

 

"Η επίσημη ανακοίνωση (του αποκλεισμού) αναφέρεται σε λίγες μόνο ημέρες, γεγονός που θα καθιστούσε δύσκολο να χαρακτηριστεί με πρακτικούς όρους σε αποκλεισμό", δήλωσε ο Alessio Patalano, καθηγητής πολέμου και στρατηγικής στο King's College του Λονδίνου. "Οι αποκλεισμοί είναι δύσκολο να εκτελεστούν και να εφαρμοστούν μακρύς. Αυτή η άσκηση δεν είναι αυτό", είπε. Ο Παταλάνο είπε ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος των ασκήσεων θα είναι ψυχολογικός.

 

 "Κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονικής περιόδου, τα πλοία και τα αεροσκάφη πιθανότατα θα επαναδρομολογήσουν για να αποφύγουν την περιοχή, αλλά αυτός είναι ένας πρωταρχικός στόχος των επιλεγμένων τοποθεσιών: να δημιουργήσουν αναστάτωση, δυσφορία και φόβο για χειρότερα επόμενα", είπε.

 

 Αλλαγή δρομολογίων αεροπλάνων και πλοίων Οι ασκήσεις αντιποίνων της Κίνας έχουν ήδη προκαλέσει διαταραχές στα δρομολόγια πτήσεων και πλοίων στην Ταϊβάν, αν και το νησί προσπαθεί να μειώσει τον αντίκτυπό τους. 

 

Ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊβάν είπε ότι έχουν επιτευχθεί συμφωνίες με την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες για αλλαγή διαδρομής 18 δρομολογίων διεθνών πτήσεων που αναχωρούν από το νησί -- επηρεάζοντας περίπου 300 πτήσεις συνολικά -- για να αποφευχθούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά της PLA. Η Korean Air είπε στο CNN την Πέμπτη ότι ακύρωσε πτήσεις από την Ίντσεον προς την Ταϊβάν που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή και το Σάββατο για λόγους ασφαλείας, ενώ η Κίνα διεξάγει τις στρατιωτικές της ασκήσεις.

 

 Οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν την Κυριακή. Οι προγραμματισμένες ασκήσεις με πραγματικά πυρά της Κίνας προκαλούσαν επίσης ανησυχία στην Ιαπωνία. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Hirokazu Matsuno, είπε ότι οι ασκήσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας του.

 

 

Μία από τις έξι περιοχές ασκήσεων που δημιούργησε η Κίνα ήταν κοντά στο νησί Yonaguni της Ιαπωνίας, μέρος του νομού Οκινάουα και μόλις 68 μίλια (110 χιλιόμετρα) από τις ακτές της Ταϊβάν. 

 

Η ίδια κινεζική ζώνη ασκήσεων είναι επίσης κοντά στα ελεγχόμενα από την Ιαπωνία νησιά Σενκάκου, μια βραχώδη ακατοίκητη αλυσίδα που είναι γνωστή ως Diaoyus στην Κίνα και πάνω στην οποία το Πεκίνο διεκδικεί την κυριαρχία. «Συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος εκπαίδευσης στα ύδατα κοντά στην Ιαπωνία και εάν η Κίνα διεξήγαγε ασκήσεις με πραγματικά πυρομαχικά σε μια τέτοια περιοχή, θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια της Ιαπωνίας και του λαού της», είπε ο Ματσούνο. Εν τω μεταξύ, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν σιωπηλός για τις κινεζικές ασκήσεις και δεν έδωσε καμία απάντηση στις ερωτήσεις του CNN την Πέμπτη. 

 


Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Κίνα «επέλεξε να αντιδράσει υπερβολικά» στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν και ότι ο Λευκός Οίκος αναμένει περαιτέρω προκλητικές ενέργειες «τις επόμενες ημέρες». 



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι ελπίζει ότι «το Πεκίνο δεν θα δημιουργήσει μια κρίση ή θα επιδιώξει μια προσποίηση για να αυξήσει την επιθετική στρατιωτική του δράση». Μιλώντας στην Υπουργική Σύνοδο της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN)-ΗΠΑ στην Καμπότζη, ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην πολιτική τους «Μία Κίνα». Την Τετάρτη, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Γαλλία Λου Σάγιε προειδοποίησε ότι μετά την «επανένωση» με την Ταϊβάν, θα υπάρξει «επανεκπαίδευση» του νησιού. Εκτός από το να παρακολουθεί στενά τις κινεζικές στρατιωτικές κινήσεις γύρω από το νησί, η Ταϊβάν είπε επίσης ότι θα ενισχύσει την ασφάλεια έναντι κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης. 

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊβάν Λο Πινγκ-τσενγκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την ασφάλεια σε βασικά σημεία υποδομής και αύξησε το επίπεδο εγρήγορσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία.  

 

Η Ταϊβάν αναμένει αυξημένο «γνωστικό πόλεμο», αναφερόμενη σε εκστρατείες παραπληροφόρησης που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, είπε ο Λο.

 

 

  Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με νέες πληροφορίες. 

  Οι Rob Picheta, Wayne Chang, Emi Jozuka και Eric Cheung του CNN συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.



gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 

 

 

 


  
Πηγή: https://edition.cnn.com/2022/08/04/asia/china-taiwan-military-exercises-intl-hnk-ml/    -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]