Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Η αρχισυντάκτρια του βρετανικού RT και του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya Segodnya, Μαργκαρίτα Σιμόνοβνα Σιμονιάν, μια από τους ισχυρούς υποστηρικτές της πολιτικής του Κρεμλίνου, εξέφρασε το Σάββατο την οργή της για το γεγονός ότι οι αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για την στρατολόγηση των Ρώσων έστελναν φύλλα πορείας σε λάθος άνδρες, καθώς η απογοήτευση για τη στρατιωτική κινητοποίηση μεγαλώνει σε ολόκληρη τη Ρωσία...

 

Η ανακοίνωση της Τετάρτης για την πρώτη δημόσια κινητοποίηση της Ρωσίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να στηρίξει την παραπαίουσα εισβολή της στην Ουκρανία, προκάλεσε την φυγή στρατεύσιμων ανδρών προς τα σύνορα, τις συλλήψεις περισσότερων από 1.000 διαδηλωτών και την ανησυχία του ευρύτερου πληθυσμού.


Τώρα, προσελκύει επίσης κριτική στις αρχές από τους ίδιους τους επίσημους υποστηρικτές του Κρεμλίνου, κάτι σχεδόν ανήκουστο στη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή πριν από επτά μήνες, αναφέρει το Reuters.

 
 

"Ανακοινώθηκε ότι οι οπλίτες μπορούν να στρατολογούνται μέχρι την ηλικία των 35 ετών. Τα φύλλα πορείας πηγαίνουν σε 40χρονους", κατήγγειλε η Σιμονιάν, στο στο Telegram. "Εξοργίζουν τον κόσμο, σαν να το κάνουν επίτηδες, σαν να το κάνουν από κακία. Σαν να τους έχει στείλει το Κίεβο", πρόσθεσε. 

 

Σε μια άλλη σπάνια δημόσια ένδειξη αναταραχής στα ανώτερα κλιμάκια εξουσίας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τα την υλικοτεχνική υποστήριξης, στρατηγός τεσσάρων αστέρων Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, αντικαταστάθηκε "για μετάθεση σε άλλο ρόλο", χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτήν την κίνηση.

Η Ρωσία μετρά επισήμως εκατομμύρια πρώην στρατεύσιμους ως εφέδρους και το διάταγμα της Τετάρτης που ανακοίνωσε τη "μερική κινητοποίηση" δεν έδωσε κανένα κριτήριο για το ποιοι θα κληθούν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χρειάζονται 300.000 στρατιώτες, με προτεραιότητα σε άτομα με πρόσφατη στρατιωτική εμπειρία και ζωτικές δεξιότητες. Το Κρεμλίνο διέψευσε αναφορές δύο ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων που εδρεύουν στο εξωτερικό, των Novaya Gazeta Gazeta Europe και Meduza, ότι ο πραγματικός στόχος είναι να επιστρατευθούν πάνω από 1 εκατομμύριο έφεδροι. 

 


 

Σε όλη τη Ρωσία έχουν εμφανιστεί αναφορές για άνδρες χωρίς στρατιωτική εμπειρία ή με ηλικία που έχει παρέλθει της επιστράτευσης, οι οποίοι ξαφνικά έλαβαν χαρτιά πρόσκλησης.

Ακόμη, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, Βαλέρι Φαντέγιεφ, ανακοίνωσε δημοσίως ότι έγραψε στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με αίτημα να επιλυθούν "επειγόντως" τα προβλήματα της επιστράτευσης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονταν οι εξαιρέσεις και απαρίθμησε αρκετές περιπτώσεις ακατάλληλης στρατολόγησης, συμπεριλαμβανομένων νοσηλευτριών και μαιών χωρίς στρατιωτική εμπειρία.

"Κάποιοι παραδίδουν τα χαρτιά πρόσκλησης στις 2 το πρωί, σαν να νομίζουν ότι είμαστε όλοι φοροφυγάδες", ανέφερε. 

 

 

 

"Τροφή για τα κανόνια" διάφορες μογγολικές εθνοτικές ομάδες

 

Την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την έναρξη της κατάταξης, το υπουργείο Άμυνας απαρίθμησε ορισμένους τομείς στους οποίους οι εργοδότες μπορούν να προτείνουν προσωπικό για απαλλαγή.

Υπήρξε μάλιστα ιδιαίτερη κατακραυγή μεταξύ των εθνοτικών μειονοτήτων σε απομακρυσμένες, οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές της Σιβηρίας, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προχωρούν σε στρατολόγηση πολιτών δυσανάλογα.

Από την Τετάρτη, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να περιμένουν για ώρες στην ουρά για να περάσουν στη Μογγολία, το Καζακστάν, τη Φινλανδία ή τη Γεωργία, φοβούμενοι ότι η Ρωσία μπορεί να κλείσει τα σύνορά της, αν και το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι αναφορές για έξοδο είναι υπερβολικές.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας της Μπουριατίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Μογγολία και φιλοξενεί εθνοτική μειονότητα των Μογγόλων, αναγνώρισε την Παρασκευή ότι ορισμένοι είχαν λάβει χαρτιά κατά λάθος και δήλωσε ότι όσοι δεν είχαν υπηρετήσει στο στρατό ή είχαν ιατρικές εξαιρέσεις δεν θα κληθούν. 

 

Το Σάββατο, ο Τσαχιάγκιϊν Ελμπεγκντόρζ, πρόεδρος της Μογγολίας μέχρι το 2017 και τώρα επικεφαλής της Παγκόσμιας Μογγολικής Ομοσπονδίας, υποσχέθηκε θερμή υποδοχή σε όσους διαφεύγουν από την επιστράτευση και κάλεσε ευθέως τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο. 

 

"Οι Μογγόλοι Μπουριάτ, οι Μογγόλοι Τούβα και οι Μογγόλοι Καλμούκοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί παρά ως τροφή για κανόνια", είπε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, φορώντας μια κορδέλα στα ουκρανικά κίτρινα και μπλε και αναφερόμενος σε τρεις μογγολικές εθνοτικές ομάδες στη Ρωσία.

"Σήμερα ξεφεύγετε από τη βαρβαρότητα, τη σκληρότητα και πιθανότατα από τον θάνατο. Αύριο θα αρχίσετε να απελευθερώνετε τη χώρα σας από τη δικτατορία".

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.capital.gr/diethni/3660260   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]