Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Κίνητρα στους πολίτες για να σκανάρουν αποδείξεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, όσοι λαμβάνουν απόδειξη σε συναλλαγή τους με μία επιχείρηση έχουν τη δυνατότητα να τη σκανάρουν μέσω της νέας εφαρμογής...

 

Εφόσον η απόδειξη είναι πλαστή και γίνει η σχετική αναφορά στην ΑΑΔΕ τότε θα διενεργηθεί έλεγχος στην επιχείρηση. Τμήμα του προστίμου που θα επιβληθεί θα επιστραφεί στον καταγγέλλοντα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην παρουσίαση της εφαρμογής ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. 

 

Επί της ουσίας ο φορολογούμενους θα λαμβάνει ως μπόνους ποσό πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης και το οποίο θα πιστώνεται στον λογαριασμό του μετά τη βεβαίωση του προστίμου.  

 

Ο υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση της εφαρμογής από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή τόνισε ότι πρόκειται για: "Άλλο ένα 'όπλο' στα χέρια των πολιτών, που, με τη βοήθειά του, μπορούν να συμβάλουν ακόμη πιο ενεργά, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κρούσματα μη έκδοσης νόμιμων παραστατικών ή μη ορθής διαβίβασης στοιχείων στη Φορολογική Αρχή για καθημερινές συναλλαγές. 'Όπλο' που επιβεβαιώνει έμπρακτα τη σταθερή προσήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ στον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, καθώς και στην ψηφιοποίηση φορολογικών διαδικασιών με φιλικό προς τους πολίτες τρόπο".


Η εφαρμογή είναι για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή. 

 


Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.  

 


 

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]