Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Να βάλει φρένο στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου επιχειρεί ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ μέσα από μια νέα τροπολογία...

 

 

Η τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) βάζει προϋποθέσεις για την πώληση και αναβάθμιση των F-16. Ειδικότερα, προβλέπει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι μια τέτοια πώληση είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει για να διασφαλίσει ότι αυτά τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, που κατατέθηκε στην εκδοχή της Γερουσίας για το νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού, είναι πανομοιότυπη με αυτή που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κρις Πάππας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

 

Ειδικότερα, στην τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ αναφέρεται ότι "ο πρόεδρος δεν μπορεί να πωλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας, εκτός και εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου:

- ότι μια τέτοια μεταφορά είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.

- (αυτή η πιστοποίηση) πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις εναντίον της Ελλάδας". 

 

 


 

Η Τουρκία λέει ότι δεν θα αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ αν επιβληθούν όροι

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Αυγούστου ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θα αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ αν επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

"Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται πολύ καλά, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν με τρόπο που θα μπορούσε να μας περιορίζει", είχε δηλώσει ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στη Haber Global TV. "Γιατί να αγοράσουμε ένα προϊόν που δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε; Περιμένουμε από την αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται για να πείσει το Κογκρέσο για την πώληση".

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έστρεψε την προσοχή της στην αγορά F-16 για την αναβάθμιση του στόλου αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών της, αφότου αποκλείστηκε από το πρόγραμμα για την κατασκευή και αγορά των μαχητικών F-35 επόμενης γενιάς. Ο αποκλεισμός αυτός ήρθε ως απάντηση στην αγορά από την Τουρκία ενός ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν επειγόντως απαραίτητο για την άμυνα της χώρας του.   

 

Ο Ερντογάν μάλιστα κατηγόρησε τον Μάιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οργάνωσε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης εναντίον της Τουρκίας στο Κογκρέσο για να εμποδίσει την πώληση των F-16. 

 


 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.capital.gr/epikairotita/3661773   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]