Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Φικρίμ Ντάμκα, επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι το Κοσσυφοπέδιο εργάζεται για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία Baykar, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ και μέλος του ΔΣ είναι ο αδελφός του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Τγαίπ Ερντογάν...

 

Tου Πέτρου Κράνια

 

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Ντάμκα ρωτήθηκε για τους στόχους στους οποίους αποβλέπει το Κοσσυφοπέδιο από την αγορά οπλισμού και επιβεβαίωσε ότι η αγορά drones ήταν στην ημερήσια διάταξη.

"Σίγουρα το θέμα των drones είναι στην ατζέντα μας. Η χώρα μας εργάζεται για αυτό. Έχουν γίνει επισκέψεις. Ο πρόεδρός μας και ο υπουργός Άμυνας επισκέφτηκαν την εταιρεία των drone "Bayraktar". Αυτή είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Κάθε χώρα θέλει να έχει τέτοια drone στο στρατιωτικό της οπλοστάσιο", είπε ο Ντάμκα. 

 

Η είδηση έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι συνήφθη τελικώς η συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας για την παροχή Bayraktar

 

 

Αντιδρά η Σερβία

Το να προμηθευτεί τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB2 το Κόσοβο, θα επηρεάσει τις σχέσεις του Βελιγραδίου με τη Άγκυρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 

 

 

"Όταν οι Τούρκοι λένε ότι θα δώσουν τα Bayraktar στην Πρίστινα, αυτό για μας δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε καλή είδηση και θα έχει συνέπειες στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εμείς σεβόμαστε το πρόεδρο Ερντογάν αλλά κάτι τέτοιο αναμφισβήτητα θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών", δήλωσε ο Βούτσιτς στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Pink από το Αζερμπαϊτζάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. 

 

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι "η Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν έχει δικαίωμα να εξοπλίζει κάποιον που δεν δικαιούται να έχει στρατό, όπως το Κόσοβο" και συμπλήρωσε με νόημα: "Αλλά, όπως βλέπετε, ποιος κόπτεται για το διεθνές δίκαιο;". 

 

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπογράμμισε ότι ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας θα αποτελέσει την απάντηση σε κάθε απειλή. "Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική άμυνά μας με σύγχρονα μέσα, να ενισχύσουμε την πολεμική μας αεροπορία. […] Από τον Μάιο θα μπορούμε πλέον να μιλάμε και για την προμήθεια σημαντικού αριθμού drones καμικάζι και άλλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αν δεν εξοπλιστούμε κατάλληλα, θα μας καταπιούν όπως η γάτα το ποντίκι" ανέφερε στην συνέντευξη του στο Pink ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 

 

 

Το θέμα με την προμήθεια των Bayraktar προέκυψε από μία δήλωση του Φίκριμ Ντάμκα, υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης του Κοσόβου και προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Τούρκων στο Κόσοβο. Ο Ντάμκα αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση στην Πρίστινα έθεσε στις προτεραιότητες της την προμήθεια του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ανέφερε ότι οι επαφές με την 'Αγκυρα για την αγορά του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.


 

 

 

 

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή: www.capital.gr/diethni/3688659     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]