Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Μια έκθεση των μεσιτών ασφαλίσεων ζωής Reassured, βρετανικής εταιρείας, αποκάλυψε τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιούχους το 2023 με βάση το κόστος ζωής, τις τιμές των ακινήτων, το προσδόκιμο ζωής, τα επίπεδα πληθυσμού, την ετήσια ηλιοφάνεια και το κόστος μεταφοράς...

 

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για μια προσιτή συνταξιοδότηση. Το Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε πίσω, καταλαμβάνοντας την 85η θέση για τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση. Η βρετανική αυτή μελέτη εξέτασε ορισμένους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση  ενός συνταξιούχου που επιθυμεί να περάσει τα χρόνια του μετά το τέλος της εργασιακής του ζωής σε μια χώρα του εξωτερικού, ελπίζοντας σε καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής. 

 

 

Τα κριτήρια

Για την έρευνα, η Reassured, μεσίτης ασφαλίσεων ζωής, ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, η οποία είναι ήδη ένας δημοφιλής προορισμός για συνταξιοδότηση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή. Με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών, η εταιρεία προτείνει στους Βρετανούς ότι σίγουρα θα βρουν συνομηλίκους για να κάνουν παρέα! 

Στα άλλα θετικά της χώρας μας είναι τα βουνά και οι παραλίες, το εξαιρετικό φαγητό και η αρχαία ιστορία, στοιχεία που κάνουν τη ζωή στη χώρα μας για τους ξένους να μοιάζει σαν ένα διαρκές ταξίδι αναψυχής.  

 

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία, ένας κλασικός προορισμός τόσο για τους ομογενείς (Βρετανούς) όσο και για τους συνταξιούχους, η Πορτογαλία φιλοξενεί μια πληθώρα δραστηριοτήτων φιλικών προς τη συνταξιοδότηση. Η Πορτογαλία κατατάσσεται στην 9η θέση όσον αφορά τις ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας, λαμβάνοντας συνολικά 2.806, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης. 

 

Η Ιταλία, πατρίδα μερικών από τις καλύτερες κουζίνες και τον καλύτερο πολιτισμό στην Ευρώπη, κατατάσσεται ως το 4ο καλύτερο σημείο συνταξιοδότησης. Με ένα σχετικά φθηνό κόστος διαμονής της τάξης των €511,92 ανά μήνα. Η Ιταλία έχει επίσης το τρίτο υψηλότερο ποσοστό προσδόκιμου ζωής στα 82 έτη και το δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής, το νησί της Αφροδίτης είναι ένας ακόμη ελκυστικός προορισμός για συνταξιούχους και όχι μόνο. Για κάτι πιο... εξωτικό, η Κούβα (6η), η Ιαπωνία (8η) και το Πουέρτο Ρίκο (10η) περιλαμβάνονται στους καλύτερους προσιτούς προορισμούς συνταξιοδότησης. 

 

Ο Phil Jeynes, διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Reassured, σχολιάζει την έρευνα: "Με το σημερινό υψηλό κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί Βρετανοί αναζητούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να συνταξιοδοτηθούν. Η έρευνά μας εντόπισε μια σειρά από απίστευτους προορισμούς για να διαλέξετε για να ζήσετε αυτά τα χρυσά χρόνια με περισσότερα χρήματα στην τσέπη για να απολαύσετε τη ζωή σε μια νέα χώρα".

 


 

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.capital.gr/health/3701231  -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]