Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Tη δυναμική πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή τουριστική περίοδο, η οποία ανοίγει οσονούπω τις… πόρτες της, πιστοποιούν τα στοιχεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με τη ζήτηση στην Ελλάδα να κινείται στα υψηλότερα επίπεδα στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 60% τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο, περυσινό μήνα...


 

 

Σημαντικά αυξημένη ζήτηση καταγράφηκε για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, που συνήθως θεωρείται περίοδος χαμηλής ζήτησης, με την Ελλάδα να είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών που οι επιδόσεις διαμορφώθηκαν σε ανοδικά επίπεδα.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της AirDNA, παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος μήνας του έτους αποτελεί τυπικά μια περίοδο χαμηλής ζήτησης, τόσο γενικά όσο και για την Ελλάδα, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στη χώρας μας παρουσίασε αύξηση της τάξης του 60%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Μάλιστα, η Ελλάδα μαζί με την Νορβηγία και την Πορτογαλία παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης της ζήτησης, κατά 60%, 52,7% και 44,1%, αντίστοιχα, γεγονός που καταδεικνύει την έντονη ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε αυτούς τους προορισμούς.

 

Εκτός, όμως, από τη ζήτηση, σε ανοδικά επίπεδα διαμορφώθηκε και η προσφορά κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα του έτους, που στην περίπτωση της χώρας μας αυξήθηκε κατά 7%, ενώ κατά 52% αυξήθηκαν οι διαθέσιμες διανυκτερεύσεις σε σχέση με πέρυσι. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις προσφερόμενες καταχωρίσεις παρατηρήθηκαν στη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Πολωνία, κατά 54,2%, 36,7% και 35,9%, αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που υποδηλώνει την προθυμία των οικοδεσποτών να καλύψουν τη ζήτηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Κροατία παρουσίασε την υψηλότερη αύξηση των ADR (30,8%), παρά τη σημαντική μείωση των διαθέσιμων καταχωρίσεων (-14,1%), γεγονός που υποδηλώνει την αλλαγή του τοπίου της αγοράς και τις ευρύτερες οικονομικές πιέσεις, καθώς η ζήτηση στη χώρα δεν μπορεί να συμβαδίσει με την περσινή χρονιά (-23,2%).

 

 

Η ζήτηση σε επίπεδο Ευρώπης

Η ζήτηση για βραχυχρόνια διαμονή κατά το δεύτερο μήνα του έτους σημείωσε αύξηση 47,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 και 26,6% από πέρυσι.

Οι διαθέσιμες καταχωρίσεις αυξήθηκαν εφέτος τον Φεβρουάριο κατά 2,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, και κατά 13,7% έναντι του Φεβρουαρίου του 2022, σηματοδοτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξησης. Παρά την τόσο σημαντική διαφορά μεταξύ της ζήτησης και της αύξησης των καταχωρίσεων, ο αριθμός των διαθέσιμων διανυκτερεύσεων αυξήθηκε σταθερά σύμφωνα με τη ζήτηση, καθώς οι οικοδεσπότες ανοίγουν τα ημερολόγιά τους για μεγαλύτερες περιόδους.

Τον Φεβρουάριο, η προσφορά διαθέσιμων διανυκτερεύσεων ήταν 37,8% μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2019 (20,7% έναντι του 2022).

Ωστόσο, η αύξηση των διαθέσιμων διανυκτερεύσεων ήταν βραδεία σε σύγκριση με την αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα εκτός αιχμής, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των επιπέδων πληρότητας κατά 6,9% σε σχέση με το 2019 (4,9% έναντι του 2022).

Η αύξηση της ζήτησης οδήγησε επίσης σε αύξηση 13,7% στη μέση ημερήσια τιμή (ADR) σε ετήσια βάση, η οποία ώθησε τα έσοδα σε επίπεδα ρεκόρ 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 43,9% σε ετήσια βάση (YoY), 112,5% υψηλότερη από το 2019. Αντίστοιχα, ο δείκτης RevPAR στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 19,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αύξηση των τιμών και της πληρότητας.

 

Βασικά στοιχεία της αγοράς τον Φεβρουάριο του 2023:

 

  • Ο δείκτης RevPAR αυξήθηκε κατά 19,2% σε ετήσια βάση
  • Οι διαθέσιμες καταχωρίσεις διατηρήθηκαν ισχυρές, 2,8% πάνω από το 2019, σημειώνοντας αύξηση 13,7% σε ετήσια βάση.
  • Η συνολική ζήτηση (διανυκτερεύσεις) ήταν 47,3% υψηλότερη από το 2019 (+26,6% σε ετήσια βάση).
  • Η πληρότητα αυξήθηκε κατά 6,9%, σε σχέση με το 2019 (+4,9% σε σχέση με το 2022).
  • Οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) αυξήθηκαν κατά 13,7% σε ετήσια βάση.

 

 

Ευοίωνες προοπτικές

Αυξημένη προβλέπεται η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb και για τη συνέχεια με την AirDNA να σημειώνει ότι, για το επόμενο εξάμηνο η ζήτηση προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 32,8% σε ετήσια βάση και 24,5% σε σύγκριση με το 2019. Ο Μάιος είναι ο μήνας που ξεχωρίζει, με τις κρατήσεις να “εκτινάσσονται” κατά 42,6%, σε σύγκριση με το 2019 και κατά 42,5% υψηλότερα από το 2022.

 



 Oλες οι χώρες της Ευρώπης, εκτός από την Δανία, αναμένεται να παρουσιάσουν διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου, με τη χώρα μας να παρουσιάζει εντυπωσιακές επιδόσεις, καθώς οι κρατήσεις εμφανίζονται αυξημένες πάνω από 50%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η Πολωνία εμφανίζεται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη, με τις συνολικές κρατήσεις διανυκτερεύσεων τους επόμενους έξι μήνες να αυξάνονται κατά 65,6%.

 

gnews

 
Ακολουθήστε τον Ανεξάρτητος Τα Νέα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 
 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://money-tourism.gr/airdna-quot-ektinachthikan-quot-oi-vrachychronies-misthoseis-stin-ellada-ton-fevroyario-60-megalyteri-ayxisi-stin-eyropi/  -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]