Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Την πτωτική κίνηση συνεχίζουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη βουτιά 5% που πραγματοποίησαν χτες, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς διαπραγματεύεται πλέον κάτω και από τα 75 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο και την τραπεζική κρίση που πυροδότησε η κατάρρευση της SVB...

 

 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουλίου του αργού Brent σημειώνει νέες απώλειες 1,4% ή 1,04 δολαρίων και κινείται στα 74,35 δολάρια το βαρέλι.

Παρομοίως, το αμερικανικό αργό WTI Ιουνίου βλέπει το δικό του συμβόλαιο Ιουνίου να υποχωρεί κατά 1,55% ή 1,11 δολ. και βρίσκεται στα 70,52 δολάρια το βαρέλι. 

 

Σημειώνεται ότι το Brent είχε φτάσει έως και τα 87 δολάρια το βαρέλι μόλις στα μέσα Απριλίου, μετά την ισχυρή μείωση παραγωγής κατά περισσότερο 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα που είχε ανακοινώσει ο ΟΠΕΚ+.  

 

Έκτοτε, ωστόσο, τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς η συνεχιζόμενη νευρικότητα γύρω από τις αμερικανικές τράπεζας, επανέφεραν στο προσκήνιο τους πωλητές και οδήγησαν σε σημαντική μείωση των περιθωρίων διύλισης. 

 


 

Χτες μάλιστα και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 24 Μαρτίου, ενώ σημείωσαν τη χειρότερη ημέρα συναλλαγών τους από τις αρχές Ιανουαρίου.

"Το κλίμα στην αγορά πετρελαίου παραμένει αρνητικό", ανέφεραν οι αναλυτές της ING, Warren Patterson και Ewa Manthey σε σημείωμα προς τους πελάτες της. "Οι επενδυτές φαίνεται να είναι όλο και πιο νευρικοί σχετικά με τις μακροοικονομικές προοπτικές και τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζήτηση πετρελαίου".

Παράλληλα, αναμένεται νέος γύρος αυξήσεων επιτοκίων ανά τον πλανήτη, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προβλέπεται ότι θα προσθέσει σήμερα επιπλέον 25 μονάδες βάσης (0,25%) ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξήσει τα δικά της στην αυριανή συνεδρίαση. 

 

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις επιτοκίων ενδέχεται να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να επηρεάσουν έτσι τη ζήτηση ενέργειας.

 


 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]