Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα προκαλεί η υπερψήφιση από το Κοινοβούλιο της Ουγκάντας του νομοσχεδίου κατά της ομοφυλοφιλίας. Το σχέδιο νόμου κονιορτοποιεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα προβλέποντας θανατικές ποινές, ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα...

 

387 από τους 389 βουλευτές ψήφισαν αργά την Τρίτη υπέρ του ντροπιαστικού νομοσχεδίου.

 

Οι συντηρητικές αντιλήψεις εντός της Βουλής ήταν διάχυτες και είναι χαρακτηριστικό πως στη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ορισμένοι βουλευτές επιδόθηκαν σε ομοφοβικά σχόλια και ένας ζήτησε μάλιστα τον ευνουχισμό των ομοφυλοφίλων.

 

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το νομοσχέδιο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. «Οι πολιτικοί στην Ουγκάντα οφείλουν να επικεντρωθούν στην ψήφιση νόμων που προστατεύουν τις ευάλωτες μειονότητες και διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα, και να σταματήσουν να στοχοποιούν μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ για πολιτικά οφέλη», δήλωσε ο Οριέμ Νιεκό.

 

Το νομοσχέδιο θα κληθεί να υπογράψει ο πρόεδρος Μουσέβενι που μπορεί να ασκήσει βέτο όμως κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανα αν αναλογιστεί κανείς πως σε πρόσφατη ομιλία του είχε χαρακτηρίσει «ανώμαλους» τους ομοφυλόφιλους.

 

Μια προηγούμενη έκδοση του νομοσχεδίου προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για διαδικαστικούς λόγους.

 

Η Ουγκάντα έχει αυστηρή νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, την οποία κληρονόμησε από την εποχή της αποικιοκρατίας. Όμως από το 1962, όταν κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον ατόμων που είχαν συναινετικές ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

 

Η ομοφοβία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην ανατολική Αφρική. Προ ημερών το κυβερνών κόμμα στην Τανζανία πρότεινε τον ευνουχισμό ομοφυλοφίλων. Στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο τόνισε ότι η ομοφυλοφιλία δεν έχει θέση στη χώρα του.

 

 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.efsyn.gr/kosmos/afriki/383022_thanatiki-poini-stin-oygkanta-gia-toys-omofylofiloys -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]