Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Το θύμα πνίγηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να σωθεί από τις φλόγες - Πρόκειται για την δεύτερη αποζημίωση από το Διοικητικό Πρωτοδικείo...

 

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε αποζημίωση ύψους 310.000 ευρώ σε συγγενείς και δεύτερου θύματος της πυρκαγιάς στο Μάτι, λόγω ψυχικής οδύνης.

 

Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος Κωνσταντίνος Φούσσας και Δημήτρης Σκύδρας σε δήλωσή τους αναφέρουν:

«Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι κομβική και πολύ σημαντική διότι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που αφορά θύμα, που πνίγηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να σωθεί από τον όλεθρο της φωτιάς. Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία, όπως οι προηγούμενες, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση, και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα για σημαντικές παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα».

 

Στην αγωγή τους οι συγγενείς της θανούσης Ε.Σ. αναφέρουν ότι οι παραλείψεις των οργάνων του κράτους είχαν ως αποτέλεσμα τον «βασανιστικό και επίπονο θάνατο της συγγενούς τους, η οποία παρά την ηλικία της ήταν υγιής και αυτοεξυπηρετούνταν». Συγκεκριμένα, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η συγγενής τους, στην προσπάθειά της να σωθεί από τη φονική πυρκαγιά κατευθύνθηκε στη θάλασσα, όπου εκεί παρέμεινε αβοήθητη και πνίγηκε τελείως μόνη.

 

«Εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά του κράτους δεν ήξεραν για νεκρούς, ούτε για πνιγμένους»

Την ίδια ώρα, ο αξιωματικός στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων Μιχάλης Αυγουλέας, ανέφερε ότι «εκεί που χτυπούσε η καρδιά του κράτους, δεν γνώριζαν ούτε για τους νεκρούς στο Μάτι, ούτε για τους πνιγμένους στη θάλασσα όπου είχαν καταφύγει με την ελπίδα να σωθούν από τις πύρινες γλώσσες».

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την κατάθεση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Σταύρου Μπάνου, ότι ενημερώθηκαν για την κατάσταση μετά το σήμα που έφτασε από τη Δανία.

 

«Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα» είπε ο μάρτυρας.

 

Η δίκη για το Μάτι θα συνεχιστεί αύριο 30 Ιουνίου.

 

 


 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:    https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/mati-apozimiosi-e310-000-se-singenis-thimatos/   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]