Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

 


 

Έσοδα 39,2 δισ. ευρώ θα φέρει στην ελληνική οικονομία ο τουρισμός φέτος, μόλις 4% χαμηλότερα από τα προ-πανδημίας υψηλά των 40,8 δισ. ευρώ που είχαν επιτευχθεί το 2019, σύμφωνα με την έρευνα Economic Impact Research του World Travel & Tourism Council...

 

 Από: Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

Σύμφωνα με το WTTC, ο τουρισμός θα δημιουργήσει περισσότερες από 17.000  θέσεις εργασίας φέτος, φτάνοντας στα υψηλά του 2019, όταν απασχολούσε 820.000 άτομα.

 

Πέρυσι, η συνεισφορά του κλάδου ταξιδιών και τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 38,2%, φτάνοντας σχεδόν στα 38 δισ. ευρώ. Συνεπώς, ο τουρισμός κινεί το 18,5% της ελληνικής οικονομίας.

 

Επιπλέον, ο κλάδος δημιούργησε 5.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, φτάνοντας να απασχολεί σχεδόν 800.000 άτομα.  Σύμφωνα με την έκθεση, ο τουρισμός έχει ανακτήσει το 82% των θέσεων εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο (14%), η Γερμανία (14%) και η Βουλγαρία (10%) ήταν οι κορυφαίες αγορές για τις διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα.  Οι δαπάνες των ξένων επισκεπτών συνέβαλαν με 19,1 δισ. ευρώ στην εθνική οικονομία, καθώς εμφάνισαν αύξηση άνω του 56% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

«Το  μέλλον του κλάδου στην Ελλάδα είναι αισιόδοξο», σημειώνει η Julia Simpson, πρόεδρος και CEO του WTTC. «Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η συνεισφορά του κλάδου θα έχει σχεδόν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019. Την επόμενη δεκαετία, η ανάπτυξή του θα ξεπεράσει τον ρυθμό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δέκα χρόνια».

 

 

Η επόμενη δεκαετία

Σύμφωνα με το WTTC, η συνεισφορά του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί στα 57,2 δισ. ευρώ έως το 2033, φτάνοντας να αποτελεί το 23,6% της ελληνικής οικονομίας.

Στο διάστημα αυτό, ο τουρισμός θα απασχολεί πάνω από 1,02 εκατ. άτομα στην Ελλάδα, καθώς μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας θα στηρίζεται στον κλάδο.

Φυσικά, η εκτίμηση αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερες την ανάγκη ενός σχεδιασμου βιώσιμης ανάπτυξης του τουριστικού προϊοντος.

 



 

 


 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.dimokratiki.gr/22-06-2023/wttc    Πηγή: Reporter.gr -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]