Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό θετικοί για την τεχνητή νοημοσύνη. 

Καθώς οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGP συγκεντρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, έχουν εισέλθει και στον χώρο εργασίας, σκορπίζοντας ενθουσιασμό αλλά και ανησυχία...

 

Επιμέλεια Βασίλης Καλτσάς

 

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό θετικοί για την τεχνητή νοημοσύνη, τονίζοντας τις θετικές επιπτώσεις της περισσότερο από τις αρνητικές, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της PwC.

 

Τι πιστεύουν οι εργαζόμενοι

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον ένα θετικό αντίκτυπο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στην καριέρα τους— θα αυξήσει την παραγωγικότητα, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για να μάθουν νέες δεξιότητες ή θα δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίας—ενώ λίγο περισσότεροι από το ένα τρίτο επισήμαναν τουλάχιστον ένα αρνητικό αντίκτυπο.


 


Όσοι έχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση είναι πιο πιθανό να δουν την τεχνητή νοημοσύνη να επηρεάζει την καριέρα τους – τόσο με θετικούς όσο και με αρνητικούς τρόπους. Ωστόσο, όσοι δεν έχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση είναι λιγότερο πιθανό να προβλέψουν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας και είναι πιο πιθανό να συγκαταλέγονται στο 22% των παγκόσμιων ερωτηθέντων που λένε ότι δεν πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τη δουλειά τους.

Αυτό το εύρημα αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη της ανάγκης να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη των ανθρώπινων δεξιοτήτων σε ολόκληρο το εργατικό δυναμικό, αλλά ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους των οποίων οι εργασίες δεν απαιτούν εξειδικευμένες δεξιότητες. Οι ανθρώπινες δεξιότητες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από έναν αλγόριθμο και εξοπλίζουν τους ανθρώπους με εφόδια ώστε να προσαρμοστούν σε κάθε νέα τεχνολογία που εμφανίζεται. 

 

Τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες

Οι εργοδότες θα πρέπει να δώσουν στους υπαλλήλους τους την ευκαιρία να πειραματιστούν με την τεχνητή νοημοσύνη υπεύθυνα με τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας γύρω από την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο, την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και άλλους ευαίσθητους τομείς. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση δεξιοτήτων που η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αναπαράγει, όπως η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία, η συνεργασία και η ηγεσία. 

 

 

 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   /www.ot.gr/2023/06/30/texnologia/texniti-noimosyni/texniti-noimosyni-i-gnomi-ton-ergazomenon-gia-tis-epiptoseis-tis-stin-douleia/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]