Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Πριν από λίγες ημέρες η διαστημική αποστολή της Ινδίας άγγιξε την επιφάνεια της Σελήνης, κάνοντας την Ινδία το τέταρτο έθνος που έφθασε με επιτυχία στο Φεγγάρι και η πρώτη που προσγειώθηκε κοντά στο νότιο πόλο...

 

Έκτοτε, η αποστολή που είχε ως στόχο να εξετάσει κυρίως τη σύνθεση του σεληνιακού εδάφους έχει ανιχνεύσει θείο, αλουμίνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χρώμιο, τιτάνιο, μαγγάνιο, πυρίτιο και οξυγόνο. Έχει επίσης ολοκληρώσει μια σεληνιακή πρωτιά, με τη μέτρηση της θερμοκρασίας στο σεληνιακό νότιο πόλο.

 

Παρόλο που η αποστολή γίνεται πρωτοσέλιδο με τα εργαλεία που φέρει για την ανάλυση της σύστασης του εδάφους όπως και για και την εύρεση πάγου νερού, το σκάφος προσεδάφισης Vikram που την έφερε στην Σελήνη, έχει δώσει επίσης μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Εξοπλισμένο με ένα όργανο για τη σεληνιακή σεισμική δραστηριότητα, το όχημα προσεδάφισης παρακολουθεί τις κινήσεις, είτε αυτές οφείλονται σε συγκρούσεις στη Σελήνη, είτε στο ότι το όχημα μετακινεί το έδαφος, είτε σε φυσικούς σεληνιακούς σεισμούς.

 

Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα έξι επιταχυνσιόμετρων υψηλής ευαισθησίας, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν κινήσεις κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης. Ακριβώς ένα τέτοιο φυσικό γεγονός μετακίνησης, εντόπισαν στις 26 Αυγούστου του 2023.

Οι σεισμοί έχουν ανιχνευθεί στη Σελήνη από σεισμογράφους που ελήφθησαν και από το αμερικανικό πρόγραμμα Apollo, δίνοντάς μας πολύτιμα στοιχεία για τη σύστασή της. Ερμηνεύοντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες πρότειναν ότι η Σελήνη έχει έναν εσωτερικό πυρήνα διαμέτρου περίπου 500 χιλιομέτρων, πολύ λιγότερο πυκνό από αυτόν της Γης.

Οι σεληνιακοί σεισμοί δεν πιστεύεται ότι προκαλούνται από τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών, όπως εδώ στη Γη. Αντίθετα, πιστεύεται ότι η βαρύτητα της Γης προκαλεί στερεές παλιρροϊκές τάσεις στη Σελήνη, που τη ραγίζουν και προκαλούν την τριβή των κομματιών μεταξύ τους.

 

 

 

 

 


 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     techmaniacs.gr/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]