Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Η επιστήμη της Γεωλογίας, κάτω από το νότιο ημισφαίριο της Γης αποκαλύπτει κάτι που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε: έναν αρχαίο ωκεάνιο πυθμένα που μπορεί να περιβάλλει τον πυρήνα...

 

 

Αυτό το λεπτό αλλά πυκνό στρώμα υπάρχει περίπου 2.900 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης,  σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο. Και πρόκειται ακριβώς για το σημείο όπου ο λιωμένος  πυρήνας συναντά τον βραχώδη μανδύα από πάνω του. Αυτό είναι το όριο πυρήνα-μανδύα CMB.

 

Οι σεισμικές έρευνες, όπως η δική μας, παρέχουν την υψηλότερης ανάλυσης απεικόνιση της εσωτερικής δομής του πλανήτη μας και διαπιστώνουμε ότι η δομή αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι πιστεύαμε κάποτε, τονίζει σε δηλώσεις της η  Samantha Hansen από το Πανεπιστήμιο της Alabama.

 

Η κατανόηση του τι ακριβώς βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, είναι ζωτικής σημασίας για τη μελέτη πλήθος φαινομένων, από τις ηφαιστειακές εκρήξεις μέχρι τις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης, το οποίο μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία στο διάστημα.

 

Η Hansen και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν 15 σταθμούς παρακολούθησης θαμμένους στους πάγους της Ανταρκτικής για να χαρτογραφήσουν τα σεισμικά κύματα από τους σεισμούς επί τρία χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα κύματα κινούνται και αναπηδούν αποκαλύπτει τη σύνθεση του υλικού στο εσωτερικό της Γης.

 

Αναλύοντας χιλιάδες σεισμικές καταγραφές από την Ανταρκτική, η μέθοδος απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιήσαμε βρήκε λεπτές ανώμαλες ζώνες υλικού στο CMB – όριο μανδύα – πυρήνα τόνισε ο Edward Garnero από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Arizona.

 


Το πάχος του υλικού ποικίλλει από μερικά χιλιόμετρα έως δεκάδες χιλιόμετρα. Αυτό υποδηλώνει ότι βλέπουμε βουνά στον πυρήνα, σε ορισμένα σημεία έως και πέντε φορές ψηλότερα από το Έβερεστ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι ULVZ είναι πιθανότατα ωκεάνιος φλοιός που θάφτηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια.


 

pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     techmaniacs.gr/o-pyrinas-tis-gis     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]