Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


Η Σμύρνη, με την εντυπωσιακή ακτογραμμή της, τις όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις, τα εξαιρετικά φυσικά τοπία και τους μαγευτικούς αρχαίους οικισμούς της, μετρά αντίστροφα για το Συνέδριο EuroVelo (το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών) και Ποδηλατικός Τουρισμός για το 2023...

 

 Το Συνέδριο EuroVelo & Ποδηλατικός Τουρισμός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-13 Οκτωβρίου 2023, σε μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της Τουρκίας όπως η Σμύρνη  θα συγκεντρώσει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού σε όλη την Ευρώπη.

 

Οι επαγγελματίες του χώρου που θα συμμετέχουν στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν στη Σμύρνη, την πρώτη πόλη της Τουρκίας που επιλέχθηκε για το EuroVelo 8 – Μεσογειακή Διαδρομή, όπου μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια των ξενοδοχείων που διαθέτουν την  πιστοποίηση «Φιλικό προς το ποδήλατο».

 

Το Συνέδριο EuroVelo & Ποδηλατικός Τουρισμός του 2023 θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, του Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF), σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης. Εστιάζοντας στην ανάπτυξη και στο μέλλον του βιώσιμου ποδηλατικού τουρισμού, το συνέδριο συγκεντρώνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων του ποδηλατικού τουρισμού, εκπροσώπων διεθνών ποδηλατικών ενώσεων, διοργανωτών ποδηλατικών περιηγήσεων, εκπροσώπων πανεπιστημίων και ακαδημαϊκών, όπως επίσης εκπροσώπων τουριστικών και δημόσιων αρχών, εταιρειών καταλυμάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Ένα συνεδριακό πρόγραμμα που εστιάζει στην Κληρονομιά και την Εμπειρία

Το Συνέδριο EuroVelo & Ποδηλατικός Τουρισμός του 2023, με θέμα: «Ποδηλασία: μια νέα ματιά στην κληρονομιά», θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με  συμμετοχή σε πάνελ που ενθαρρύνουν τον διάλογο και την ανταλλαγή πληροφοριών. Το πρόγραμμα αποτελείται από συνεδρίες, εργαστήρια και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα προσφέρουν ενημέρωση σχετικά με τα δίκτυα ποδηλατικών διαδρομών και τον ποδηλατικό τουρισμό και θα προωθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα αυτό, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους συμμετέχοντες να στοχαστούν το ρόλο της ποδηλασίας στη διαμόρφωση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

 

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με μια ειδική εκδήλωση στις 11 Οκτωβρίου στο Ιστορικό Εργοστάσιο Αερίου Άνθρακα, ένα από τα τοπόσημα της ιστορίας της βιομηχανίας στη Σμύρνη. Οι σημαντικότεροι κύριοι ομιλητές του κλάδου θα συναντηθούν στο Swissotel Büyük Efes για τις γεμάτες έμπνευση συνεδρίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου.

 

Ο διάσημος δημοσιογράφος Alex Crevar και η Pınar Pinzauti, διοργανώτρια του Fancy Women Bike Ride και διευθύντρια εκθέσεων ποδηλατικού τουρισμού για την ιταλική εταιρεία Bikenomist, θα μοιραστούν τις γεμάτες έμπνευση ιδέες και εμπειρίες τους σχετικά με την ποδηλασία ως τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η κληρονομιά ενός προορισμού, στη συνεδρία «Ποδηλασία: μια νέα ματιά στην πολιτισμική κληρονομιά». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της ολομέλειας με τίτλο «Ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού ανάμεσα στα κύρια θέματα της πολιτικής θεματολογίας», η δρ Elif Balcı Fisunoğlu, Acting General Manager του Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA), η Jill Warren, CEO της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF), και ο Michael Cramer, πρώην ευρωβουλευτής, θα εκθέσουν την άποψή τους όσον αφορά την ανάγκη ανάδειξης του ποδηλατικού τουρισμού ως κύριου θέματος στην πολιτική θεματολογία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με εντονότερη από ποτέ διάθεση δέσμευσης και αποφασιστικότητα. Τα μέλη του πάνελ θα συζητήσουν για τις πολιτικές που αφορούν τον ποδηλατικό τουρισμό, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του κλάδου.

 


 

Κοινοποίηση εμπειριών σε παράλληλες συνεδρίες

Το συνέδριο 2023 EuroVelo & Ποδηλατικός Τουρισμός θα φιλοξενήσει επίσης μια σειρά παράλληλων συνεδριών. Στο πλαίσιο της συνεδρίας «Ποδηλατικά προϊόντα που προωθούν την κληρονομιά: μαθήματα από όλη την Ευρώπη» θα παρουσιαστούν διάφορες ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την ανακάλυψη της πολιτισμικής ιστορίας με δύο τροχούς. Αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρία «Ποδηλατώντας στη φύση: Μεταξύ χρήσης και προστασίας» θα είναι το πώς οι υποδομές ποδηλασίας εξασφαλίζουν πρόσβαση σε φυσικές περιοχές χωρίς να ασκούν επιπλέον πιέσεις στη βιοποικιλότητα και στα οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων από διάφορες χώρες.

 

Στη συνεδρία «Στρατηγικές μάρκετινγκ για την προσέλκυση νέων (και περισσότερων) ποδηλατιστών» θα παρουσιαστούν ιδέες σχετικά με το πώς τα εργαλεία και οι δραστηριότητες μάρκετινγκ μπορούν να υποστηρίξουν την ένταξη της ποδηλασίας στη ζωή όλων των ανθρώπων. Η συνεδρία «Εργαλεία για την επικοινωνία της ποδηλασίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς», που θα διεξαχθεί διαδραστικά, θα πραγματευτεί τον τρόπο με τον οποίο διάφορα μέσα, όπως οδηγοί, τηλεοπτικές εκπομπές, παιχνίδια και εφαρμογές, μπορούν να συνδέσουν την πρακτική της ποδηλασίας με την προώθηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και θα απευθύνει πρόσκληση στους χρήστες να εξερευνήσουν έναν προορισμό με ποδήλατο, με παραδείγματα από την Ευρώπη.

 


Στη συνεδρία «Υπηρεσίες φιλικές προς το ποδήλατο: Πώς θα βελτιώσουμε την πρόσβαση σε Μνημεία Πολιτισμικής Κληρονομιάς;» θα συζητηθούν εμπειρίες και προοπτικές από διαφορετικές χώρες και υπόβαθρα που αφορούν το πώς οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της ιδανικής σχέσης μεταξύ πολιτισμικής κληρονομιάς και ποδηλατικού τουρισμού. Η συνεδρία «Δίκτυα ποδηλατικών διαδρομών: ένας σύνδεσμος μεταξύ της κληρονομιάς της υπαίθρου και της κληρονομιάς του άστεως» θα φιλοξενήσει έναν διάλογο για τον ρόλο ενός επιτυχημένου δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην πρόσβαση στα κύρια αξιοθέατα ενός προορισμού και για τον τρόπο σχεδιασμού ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών.

 

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου EuroVelo & Ποδηλατικός Τουρισμός 2023, οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις τεχνικού χαρακτήρα σε βασικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής EuroVelo 8-Μεσογειακή Διαδρομή, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος της Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την περιοχή και θα ενημερωθούν για φιλικές προς το ποδήλατο υποδομές, υπηρεσίες και αντίστοιχα πρότζεκτ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.euroveloconferenceizmir.com/

 

 



pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:      https://www.airnews.gr/2023/10/05/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]