Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Την εφαρμογή προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγασης το οποίο πλέον αναδεικνύεται οξύ στη χώρα μας...

 

 Της Αντιγόνης Πανέλλη

 

 Η Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε επίσης μέτρα παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων, ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση των ενοικίων και να διευρυνθεί επίσης το απόθεμα των κατοικιών.

Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου

για την αύξηση των ενοικίων, η κα Ζαχαράκη ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί κατά το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι το ζήτημα της αύξησης των ενοικίων είναι «υπαρκτό», αφού η μέση αύξησή τους υπολογίζεται στη χώρα μας στο 9,9% έναντι 7,3 % που είναι ο μέσος όρος στις 27 χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από το 2018 έως το 2022, η ποσοστιαία αύξηση των δαπανών για τη στέγαση, υπολογίστηκε στο 26,2%.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής, ζήτησε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία πρόσθετων κατοικιών και ανέφερε ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στα ποσά που διαθέτουν οι πολίτες από το εισόδημά τους για να καλύψουν το ενοίκιό τους.

 

Τέλος, η αρμόδια υπουργός αναφέρθηκε στο υπό υλοποίηση πρόγραμμα «Σπίτι μου», που αφορά σε νέους από 25 έως 39 ετών και ενημέρωσε ότι ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν 23.875 και 9.378 βρίσκονται υπό έγκριση.




pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     /www.cnn.gr/politiki/story/384711/stegasi-kinitra-gia-ti-meiosi-ton-enoikion-kai-aksiopoiisi-akiniton-me-koinoniki-antiparoxi      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]