Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Στις περιοχές της Ελλάδας πέριξ του Γράμμου οι κάτοικοι το αποκαλούν «δρακάκι». Κάποιοι προτιμούν τον πιο επιστημονικό όρο πρίμουλα, όπως είναι η επίσημη ονομασία του...

 

Έξω στις αγορές, όμως, το γνωρίζουν ως «Λουλούδι του Δαρβίνου», που ίσως είναι πολύ πιο ενδεικτικό για την τεράστια αξία του.

Εκτιμάται ότι στο εμπόριο η τιμή ενός κιλού του αποξηραμένου φυτού πωλείται έναντι ποσών που μπορούν να ξεπεράσει ακόμη και άλλα των οποίων απαγορεύεται η χρήση αφού αφορούν ναρκωτικές ουσίες!

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι καταγγελίες (και κατά συνέπεια οι συλλήψεις) αλλοδαπών, κυρίως αλβανικής υπηκοότητας, που περνούν παράνομα τα σύνορα και κατευθύνονται προς τον Γράμμο, τον μεγαλοπρεπή ορεινό όγκο της Μακεδονίας, προκειμένου να βρουν και να μαζέψουν αυτό το αυτοφυές φυτό του οποίου οι ευεργετικές ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα κιόλας, ενώ στην πορεία η αλήθεια μπλέχτηκε με μύθους και δοξασίες που του έχουν προσδώσει έναν σχεδόν μαγικό και υπερφυσικό χαρακτήρα, που το έχει κάνει περιζήτητο.

 

Υπολογίζεται ότι ο τζίρος της παράνομης εκμετάλλευσης από πολίτες της γειτονικής χώρας ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που καταδεικνύει και την έκταση του προβλήματος στην Ελλάδα. Είναι τόσο μεγάλη η αποψίλωση της υπαίθρου που ορισμένοι πια κάνουν ανοιχτά λόγο για τον κίνδυνο πλήρους εξαφάνισής του από την Ελλάδα.

 

Η στροφή μεγάλους μέρους του κοινού στις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες έχουν εκτοξεύσει την ζήτησή του στην «μαύρη αγορά», ωθώντας ολοένα και περισσότερους παρανόμους που γνωρίζουν τις κακοτράχαλες διαδρομές και τα μυστικά περάσματα σε Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία στο να περνούν τα σύνορα για να το περισυλλέξουν στα όρια της πλήρους εξαφάνισής του.

Το λουλούδι του Δαρβίνου είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει ιδιότητες εξαιρετικά θεραπευτικές και πωλείται πολύ ακριβά καθώς φαίνεται πως «λειτουργεί» απέναντι σε πολλές παθήσεις.

Το λουλούδι του Δαρβίνου φυτρώνει σε ορεινά σημεία της χώρας και τα άνθη της μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, γλυκά αλλά και σε άλλες μαγειρικές παρασκευές. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το λουλούδι του Δαρβίνου, ως αφέψημα, μπορεί να χαλαρώσει τα νεύρα, βοηθά στη βρογχίτιδα, τον έντονο βήχα, δυναμώνει την καρδιά και βοηθά στην αρθρίτιδα.

 


 

Ως αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοιχτές πληγές και θεραπεύει το δέρμα από μώλωπες. Το φυτό περιέχει βιταμίνη C και διάφορα μέταλλα που βοηθούν τον οργανισμό.

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  hellas-now.com/to-paranomo-kynigi-fytoy-tis-ellinikis-gis-poy-2     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]