Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Η NASA έχει στείλει το Marscopter, στην πλανήτη Άρη, που είναι το διάσημο πλέον ελικόπτερο που περιηγείται στον πλανήτη και φωτογραφίζει ότι υπάρχει στην επιφάνειά του. Οι τελευταίες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, τραβήχτηκαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές...

 

Το ελικόπτερο ελέγχεται από απόσταση και στέλνει όλα τα δεδομένα που φωτογραφίζει στην Γη. Οι τελευταίες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, τραβήχθηκαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους και παρουσιάζουν τα συντρίμμια σκάφους, στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

 

Μετά από μελέτη των εικόνων από ην NASA, πλέον γνωρίζουμε από που ήταν τα συντρίμμια και δεν ήταν από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό. Για την ακρίβεια, είναι τα απομεινάρια του εξοπλισμού, που έστειλε το ίδιο το ελικόπτερο στον Άρη, μαζί με το Perseverance Rover.

Μιλώντας στους NY Times, ο Ian Clark, ένας μηχανικός που εργάστηκε στο σύστημα αλεξίπτωτων της Perseverance, είπε για τις φωτογραφίες: «Σίγουρα υπάρχει ένα στοιχείο επιστημονικής φαντασίας σε αυτό. Έχει μια αλλόκοτη πνοή, έτσι δεν είναι;». Και συνέχισε: «Λένε ότι μια εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις, αλλά αξίζει επίσης μια άπειρη κατανόηση μηχανικής».

 


Τα σκάφη προσγείωσης ανέλαβαν την είσοδο, την κάθοδο και την προσγείωση στον Άρη. Οι βαρυντικές δυνάμεις, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ακραίες συνθήκες που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη, είχαν το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες. 

 

Εδώ θα πρέπει να πουμε πως η ταχύτητα εισόδου στον πλανήτη, πριν ανοίξουν τα άλεξίπτωτα, είναι στα 20.117 χλμ/ώρα. Καταλαβαίνουμε πως είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και μέρος του σκάφους καταστρέφεται.

 

Οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν τους μηχανικούς στο να βρουν τρόπους να παραμείνει το σκάφος άθικτο, σε μελλοντικές αποστολές.

 


«Το Perseverance είχε την καλύτερα καταγεγραμμένη προσγείωση στον Άρη στην ιστορία, με κάμερες που έδειχναν τα πάντα, από το φούσκωμα του αλεξίπτωτου μέχρι το touchdown», είπε ο Clark. «Αλλά οι εικόνες του Ingenuity προσφέρουν μια διαφορετική οπτική γωνία».


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  techmaniacs.gr/nasa-to-elikoptero-ston-ari-fotografise-syntrimmia-skafoys-apo-poy-proerchontai/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]