Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

   Οι απευθείας κρατήσεις σε αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία εξασφαλίζουν στο ταξιδιωτικό κοινό τις καλύτερες τιμές, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Which?, η οποία προτρέπει τους μεμονωμένους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις ιστοσελίδες κρατήσεων...

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ορισμένες ιστοσελίδες προσφέρουν “κακή εξυπηρέτηση πελατών και σπάνια ή ποτέ δεν βρίσκουν τις φθηνότερες τιμές”.

Η ένωση καταναλωτών πραγματοποίησε έρευνα στα μέλη της σχετικά με τις εμπειρίες τους από τη χρήση ιστοσελίδων σύγκρισης και ιστοσελίδων κρατήσεων, ενώ παράλληλα διεξήγαγε έρευνα για να ανακαλύψει τις φθηνότερες μεθόδους κρατήσεων για πτήσεις και ξενοδοχεία.

 

 

Οι ιστοσελίδες κρατήσεων πτήσεων με τις καλύτερες επιδόσεις

Μεταξύ των ιστότοπων κρατήσεων για πτήσεις, η Expedia ήταν η πλατφόρμα με την υψηλότερη βαθμολογία, με βαθμολογία πελατών 70%.

Οι ερωτηθέντες της έδωσαν τρία αστέρια για την αξία των χρημάτων, την ευκολία εύρεσης ευέλικτων ναύλων, τη διαφάνεια των χρεώσεων και τη λειτουργικότητα του ιστότοπου.

Ωστόσο, η Which? διαπίστωσε επίσης ότι ήταν ο ιστότοπος με τις λιγότερες πιθανότητες να βρουν οι καταναλωτές τις φθηνότερες πτήσεις, ίσως επειδή η Expedia δεν προσφέρει πτήσεις από ορισμένες οικονομικές αεροπορικές εταιρίες, όπως η Ryanair και η Wizz Air.

Εν τω μεταξύ, η Opodo, η οποία ήταν η χαμηλότερη σε κατάταξη ιστοσελίδα κρατήσεων πτήσεων στην έρευνα με βαθμολογία πελατών 28%, ανακάλυπτε τις φθηνότερες πτήσεις συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα που εξέτασε η Which? -11 στις 30 φορές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Which?, οι ιστότοποι σύγκρισης μπορούν να αποτελέσουν “χρήσιμο εργαλείο” για την εύρεση της αεροπορικής εταιρίας με την καλύτερη τιμή.

 

 

Οι καλύτερες ιστοσελίδες σύγκρισης πτήσεων

Με βαθμολογία πελατών 64%, η Google Flights ήταν η ιστοσελίδα σύγκρισης με τις καλύτερες επιδόσεις, με τους ερωτηθέντες να της απονέμουν τέσσερα αστέρια για τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας -την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλη ιστοσελίδα σύγκρισης που αξιολογήθηκε στην έρευνα.

Η Google Flights βρήκε τις φθηνότερες πτήσεις σε έξι από τις 30 περιπτώσει, συγκρίσιμη με τις Kayak και Cheap Flights, που βρήκαν τις φθηνότερες πτήσεις σε πέντε περιπτώσεις.

Οι καλύτερες ιστοσελίδες σύγκρισης ξενοδοχείων

Όταν η Which? συνέκρινε το κόστος 30 διανυκτερεύσεων, σε 10 ξενοδοχεία, σε εννέα διαφορετικούς ιστότοπους, διαπίστωσε ότι η απευθείας κράτηση αντί για τη χρήση ενός ιστότοπου κρατήσεων προσέφερε τη φθηνότερη τιμή στις μισές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την Which?, οι ιστότοποι σύγκρισης αποδείχθηκαν και πάλι χρήσιμοι, βρίσκοντας την καλύτερη ή την από κοινού καλύτερη τιμή σε πολλές περιπτώσεις.

Η Kayak και η Trivago ανακάλυψαν τη χαμηλότερη ή την από κοινού χαμηλότερη τιμή σε 12 περιπτώσεις, ενώ η Skyscanner ήταν πολύ κοντά με 11 φορές.

 

 

Οι καλύτερες ιστοσελίδες κρατήσεων ξενοδοχείων

Από την άλλη πλευρά, οι ιστότοποι κρατήσεων ξενοδοχείων ήταν πιο πιθανό να προσφέρουν τις υψηλότερες τιμές.

Η Agoda έδωσε την ακριβότερη τιμή σε 14 από τις 30 περιπτώσεις, ενώ η Expedia και η Booking.com βρήκαν την ακριβότερη τιμή σε 13 από τις 30 περιπτώσεις έκαστη.

Η Booking.com έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία πελατών, με βαθμολογία 73%, και πέτυχε βαθμολογία τεσσάρων αστέρων τόσο για τη λειτουργικότητα του ιστότοπου όσο και για τη διαφάνεια των χρεώσεων, ξεπερνώντας ελάχιστα την Airbnb (71%) και την Hotels.com (70%).

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η Naomi Leach, αναπληρώτρια συντάκτρια του Which? Travel, αναφέρει: “Αν ψάχνετε να κλείσετε μια πτήση ή ένα ξενοδοχείο, η έρευνά μας δείχνει ότι οι ιστότοποι σύγκρισης μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, καθώς σαρώνουν το διαδίκτυο για να σας απαλλάξουν από τη δύσκολη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε μερικές διαφορετικές πλατφόρμες, ώστε να έχετε τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες να βρείτε τη σωστή επιλογή για εσάς. Μόλις περιορίσετε την επιλογή σας, κάντε απευθείας κράτηση”.

Σύμφωνα με την ίδια, η κράτηση με την αεροπορική εταιρία συνήθως αποδεικνύεται φθηνότερη από τη χρήση ενός online ταξιδιωτικού πράκτορα και εξασφαλίζει ότι ο ταξιδιώτης γνωρίζει ακριβώς ποιος είναι υπεύθυνος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Αν καλέσετε απευθείας ένα ξενοδοχείο, λέει η κα. Leach, συχνά θα σας εξασφαλίσει την καλύτερη τιμή ή τουλάχιστον θα σας προσφέρει ένα δωράκι, όπως ένα μπουκάλι κρασί ή μια αναβάθμιση του δωματίου.

 

 


 



pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   https://money-tourism.gr/which-parotrynei-toys-taxidiotes-na-kanoyn-apeytheias-kratiseis-leei-sta-ota-oi-istoselides-kratiseon-tis-kalyteres-epidoseis/      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]