Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Χρονιά ρεκόρ για τα ταξίδια και τον τουρισμό προβλέπει ότι θα είναι το 2024 το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), με την παγκόσμια οικονομική συνεισφορά του τομέα να φτάνει στο ιστορικό υψηλό των 11,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ, μέχρι το 2034, ο κλάδος θα εισφέρει στην παγκόσμια οικονομία το εκπληκτικό ποσό των 16 τρισ. δολαρίων...

 

Σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων 2024 (EIR) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, τα Ταξίδια και ο Τουρισμός θα συνεισφέρουν επιπλέον 770 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του, επισφραγίζοντας το κύρος του ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, συνεισφέροντας ένα στα 10 δολάρια παγκοσμίως.

Καθώς ο παγκόσμιος τομέας σημειώνει άνοδο πάνω από τα προ- πανδημικά επίπεδα, το WTTC αναμένει ότι 142 χώρες από τις 185 που αναλύθηκαν θα ξεπεράσουν τα προηγούμενα εθνικά ρεκόρ.

Σε συνεργασία με την Oxford Economic, το τελευταίο EIR του WTTC παρουσιάζει έναν τομέα που βρίθει ευκαιριών και στηρίζει σχεδόν 348 εκατ. θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση άνω των 13,6 εκατ. θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδο του 2019.

Οι δαπάνες των διεθνών επισκεπτών αναμένεται να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από το μέγιστο επίπεδο του 2019, ανερχόμενες σε 1,89 εκατ. δολάρια, ενώ οι εγχώριοι τουρίστες προβλέπεται να ξοδέψουν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, φτάνοντας τα 5,4 τρισ. δολάρια.

 

Η εικόνα του περασμένου έτους

Παρά τις οικονομικές αβεβαιότητες και τους γεωπολιτικούς κλυδωνισμούς, ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού ακμάζει. Με μια οικονομική “ένεση” σχεδόν 10 τρισ δολαρίων, ο τομέας έφτασε στο προπανδημικό του απόγειο, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του και αποδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο του στην παγκόσμια οικονομία.

Αντιπροσωπεύοντας το 9,1% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με λίγο πάνω από 9,9 τρισ. δολάρια το 2023, το οικονομικό αποτύπωμα των Ταξιδιών και του Τουρισμού ήταν το υψηλότερο που έχει διαμορφωθεί από τη χρυσή χρονιά για τα ταξίδια του 2019, υστερώντας μόλις κατά 4%.

Ο τομέας ενίσχυσε επίσης το εργατικό δυναμικό του κατά επιπλέον 27,4 εκατ. άτομα, ανεβάζοντας το σύνολο σε σχεδόν 330 εκατ. θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Οι διεθνείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 33,1% και έφτασαν τα 1,63 τρισ. δολάρια, υπογραμμίζοντας μια δυναμική ιστορία επανόδου για πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι εγχώριες δαπάνες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 18% και έφτασαν σχεδόν τα 5 τρισ. δολάρια.

Το 2023 έθεσε τις βάσεις, αποδεικνύοντας το ακλόνητο πάθος για τα ταξίδια, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα έτος ρεκόρ το 2024.

Η αύξηση αυτή έρχεται παρά το γεγονός ότι δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές στον κόσμο υστερούν όσον αφορά τις διεθνείς δαπάνες των επισκεπτών, καθώς τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Κίνα σημειώνουν πολύ πιο αργή ανάκαμψη των διεθνών τουριστικών δαπανών.

Πέρυσι στις ΗΠΑ, οι διεθνείς δαπάνες των επισκεπτών παρέμειναν περισσότερο από ένα τέταρτο κάτω από το ανώτατο επίπεδο του 2019, ενώ οι δαπάνες των επισκεπτών της Κίνας ήταν σχεδόν 60% μειωμένες.

Σε σχετικές δηλώσεις της η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Julia Simpson, είπε: “Ενάντια στο σκηνικό αβεβαιότητας, ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού παραμένει μια παγκόσμια οικονομική δύναμη. Δεν πρόκειται απλώς για την κατάρριψη ρεκόρ, δεν μιλάμε πλέον για ανάκαμψη -πρόκειται για μια ιστορία του τομέα που επιστρέφει στα καλύτερά του μετά από μερικά δύσκολα χρόνια, παρέχοντας σημαντική οικονομική ώθηση σε χώρες σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζοντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Υπάρχει, όμως, κίνδυνος, χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας να στηρίξουν τους εθνικούς τους τομείς Ταξιδιών και Τουρισμού. Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα συνεχίσουν να πλήττονται, ενώ άλλες χώρες παρατηρούν τους διεθνείς επισκέπτες να επιστρέφουν πολύ πιο γρήγορα”.

 

Τα Ταξίδια & Τουρισμός την επόμενη δεκαετία

Κοιτάζοντας μπροστά, το WTTC προβλέπει για την επόμενη δεκαετία ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από ισχυρή ανάπτυξη και απαράμιλλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Μέχρι το 2034, ο τομέας θα υπερτροφοδοτήσει την παγκόσμια οικονομία με το εντυπωσιακό ποσό των 16 τρισ. δολάρια, αποτελώντας το 11,4% του συνολικού οικονομικού τομέα.

Αυτός ο αναπτυσσόμενος κλάδος πρόκειται επίσης να αποτελέσει έναν κολοσσό δημιουργίας θέσεων εργασίας, παρέχοντας απασχόληση σε 449 εκατ. άτομα παγκοσμίως. Σχεδόν το 12,2% του εργατικού δυναμικού θα τροφοδοτεί αυτόν τον ζωντανό τομέα, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο των Ταξιδιών και του Τουρισμού στον τομέα της απασχόλησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με περισσότερα από τα τρία τέταρτα των χωρών που αναλύθηκαν να αναμένεται να ξεπεράσουν το υψηλό σημείο του 2019, όσον αφορά τη συνεισφορά στο ΑΕΠ, ο Ταξιδιωτικός & Τουριστικός τομέας βρίσκεται στα πρόθυρα της πιο μετασχηματιστικής εποχής του, υποσχόμενος ευημερία, καινοτομία και σύνδεση σε κλίμακα που δεν έχει ακόμη παρατηρηθεί.

 

 




pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:    /money-tourism.gr/wttc-ypsilo-epochon-ton-pagkosmio-toyrismo-to-2024     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]