Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Ανεβαίνουν τόσο οι πληρότητες, όσο και οι τιμές των ξενοδοχείων, όσο προχωράει η τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, το Μάρτιο η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου ήταν στα 78 ευρώ, όταν πέρσι τον ίδιο μήνα ήταν στα 67 ευρώ...

 

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

 

Αντίστοιχα, η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας το Μάρτιο ήταν στο 48% από 46% πέρσι. Το 83% των μονάδων συνεχούς λειτουργίας ήταν ανοικτό. 

 

Η ανοδική τάση στις τιμές των ξενοδοχείων, όπως κατέγραψε το ΙΤΕΠ, είχε γίνει εμφανής ήδη από την αρχή της χρονιάς. Από 63 ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο του 2023, η μέση τιμή είχε φτάσει φέτος στα 78 ευρώ. Αντίστοιχα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία από 38% που ήταν πέρσι τον Ιανουάριο, κυμάνθηκε φέτος στο 41%. 

Το Φεβρουάριο ήταν ανοικτό το 72% των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, με τη μέση πληρότητα να φτάνει το 45% και τη μέση τιμή δωματίου στα 71 ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε πως και ο Απρίλιος, αλλά και ο Μάιος κινούνται ανοδικά σε επίπεδο τιμών και πληροτήτων. Για το μήνα που διανύουμε, οι πληρότητες στα ανοικτά ξενοδοχεία υπολογίζονται γύρω στο 60%, ενώ η μέση τιμή εκτιμάται πως ξεπερνά τα 90 ευρώ. 

Όπως είχε δείξει η ετήσια έρευνα του ΙΤΕΠ για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το 2023, καταγράφεται αύξηση στη μέση πληρότητα των ξενοδοχείων κατά τους μήνες Μάιο  (53% το 2023 από 47% το 2022) και Οκτώβριο (49% το 2023 από 44% το 2022) γεγονός που αποτυπώνει την προοπτική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.  

 

Η επέκταση της σεζόν ενισχύεται και από το γεγονός πως τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο, σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής διάθεσης δίκλινου δωματίου κατά περίπου 11% μεταξύ των ετών 2023 και 2022. Επιπλέον, ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2023 αυξήθηκε κατά 23% σε σχέση με το 2022 και έφτασε τα 10,5 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή διαφοροποιείται αισθητά ανάμεσα στα ξενοδοχεία συνεχούς (+9,4%) και εποχικής (+27,4%) λειτουργίας.

 

 




pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:      https://www.capital.gr/oikonomia/3806451/xenodoxeia-anebainoun-times-kai-plirotites/   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]