Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 
    Οι ύποπτες κινήσεις. Εντολή Πιτσιλή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας...
 
Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα. 
 

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας. Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας. 

 

 

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος θα ρίξει «φως» στην υπόθεση

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, όμως ένα βασικό στοιχείο για το κατά πόσο έπαιρναν μίζες, αποδεικνύεται και από τα ευρήματα της έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει και άλλα πρόσωπα που είχαν καίριες θέσεις στο παρελθόν στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

 

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα μπει και η ακίνητη περιουσία τους.

Στη φυλακή η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία εκ των συνεργατών της

Υπενθυμίζεται πως τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία εκ των συνεργατών της.

Πέντε από τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στην ΔΟΥ Χαλκίδας αφέθηκαν ελεύθερα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

«Η εντολέας μου αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα, συζητήσεις υπάρχουν και σε επίπεδο ευτράπελου», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αθανάσιος Τάρτης.

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος της είπε ότι ήταν της μητέρας της.

Από την έρευνα των αστυνομικών πάντως στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.




pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:    https://www.dnews.gr/eidhseis/koinonia    -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]