Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Mόνο το 40% των βουλευτών του θα συγκέντρωνε αρκετή υποστήριξη για να προκριθεί ακόμη και στον δεύτερο γύρο των ψήφων... 

 

Την παπική ευλογία στη Σύνοδο για την Ουκρανία θα πρέπει να αναζητήσει για να σωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron που με τις επιλογές κατάφερε να πετάξει τη χώρα του στα βράχια, και αφού πρώτα εξαφάνισε τις γαλλικές μετοχές, ακολουθεί, όπως πάει, η καταβύθιση της γαλλικής οικονομίας - η ευρωπαϊκή θα ακολουθήσει μοιραία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε πρόσφατο report της η ολλανδική τράπεζα Rabobank, ο Macron πόνταρε στα ζάρια την τύχη του αλλά και της Γαλλίας και έχασε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενόψει βουλευτικών εκλογών, τις οποίες προκήρυξε αιφνιδιαστικά την περασμένη Κυριακή, μόνο το 40% των βουλευτών του θα συγκέντρωνε αρκετή υποστήριξη για να προκριθεί στον δεύτερο εκλογικό γύρο.
Συνεπώς, μπορεί να ενήργησε γρήγορα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκαλέσε ένα κύμα αλληλεγγύης που θα εμπνεόταν από φόβο για την Εθνική Συσπείρωση της Marine Le Pen, ωστόσο αυτή η κίνηση πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις αποτυχίας.

Σύμφωνα με έρευνα των Elabe/Les Echos, η αποδοχή του έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5,5 ετών.
Ο Macron απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους και στα πιο μετριοπαθή πολιτικά κόμματα, τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά του, να μην υποκύψουν στον «πυρετό των άκρων» - αλλά μένει να φανεί αν η στρατηγική του θα πετύχει.

 



Τα αριστερά κόμματα, Πράσινοι, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Ανυπότακτη Γαλλία, πάντως, αποφάσισαν εξίσου γρήγορα να ενωθούν, ομνύοντας σε ένα κοινό πρόγραμμα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξέδωσε χθες ανακοίνωση λέγοντας ότι «εκφράζει προσδοκία ένωσης», αλλά προφανώς όχι την ενότητα που αναζητούσε ο Macron, επισημαίνει η Rabobank.
Αυτή λοιπόν η γρήγορη απόφαση μπορεί απλώς να υπονομεύσει τον Γάλλο πρόεδρο.
Οι κεντρώοι βουλευτές του προέδρου θα μπορούσαν να αποσυρθούν από το κοινοβούλιο λόγω του ανταγωνισμού που δέχονται από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του γηπέδου.
Στο μεταξύ, επικρατεί ένας πυρετός που αφορά τον κεντρώο χώρο.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Le Maire προέβλεψε ότι η Γαλλία και η Ευρώπη θα αντιμετωπίσουν κρίση χρέους εάν η Εθνική Συσπείρωση έρθει στην εξουσία.
Αυτό υποδηλώνει ότι η στρατηγική του Macron είναι πρωτίστως η σπορά του φόβου και ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν χειρότερα προτού βελτιωθούν.
Αλλά χρόνος, όπως λέει η Rabobank, δεν υπάρχει. Η κλεψύδρα έχει αδειάσει.
Και φυσικά, οι γρήγορες αποφάσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες αποφάσεις.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και κυρίως οι προνομιούχοι συνομιλητές του Macron στη Σύνοδο των G7 φάνηκαν σαστισμένοι.


Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε μόνο με τον Καναδό Trudeau, καθώς και με τους ηγέτες της Αλγερίας, της Ινδίας και της Βραζιλίας. Aλλά Και με τον Πάπα.
Θα αναρωτιέστε αν ζήτησε μια μικρή προσευχή ή ίσως μια παπική ευλογία.
Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι σίγουρο: Η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία φαίνεται έχει μετατραπεί σε κλασικό αίσθημα αποστροφής του επενδυτικού ρίσκου.
Η αναζήτηση για ασφαλή καταφύγια ήταν ένας από τους λόγους που η απόδοση των 10ετών Bunds υποχώρησε 6 μ.β. χθες.


Εν τω μεταξύ, το spread μεταξύ των 10ετών γαλλικών και γερμανικών ομολόγων διευρύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

 

 Οι γαλλικές αγορές μετοχών καταστράφηκαν αυτήν την εβδομάδα: ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε 2%, ολοκληρώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Οι τράπεζες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, με τη Societe Generale SA να υποχωρεί κατά 12% και την BNP Paribas SA κατά 10% την εβδομάδα.

 

 Παράλληλα, το ευρώ έπεσε κάτω από το 1,073 έναντι του δολαρίου και οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι συνεχώς στο… κόκκινο.

 
«Προσευχή ή ευλογία, ο Πάπας σίγουρα δεν καθησύχασε τους επενδυτές» αστειεύεται η Rabobank.

 
Από την άλλη, τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία βρήκαν κάποια υποστήριξη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Τόσο ο πληθωρισμός όσο και ο πληθωρισμός πυρήνα των ΗΠΑ ήταν σημαντικά χαμηλότεροι από το αναμενόμενο, ενισχύοντας την άποψη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις άρχισαν επιτέλους να μειώνονται.
Η απόδοση των 2ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις 4 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι η Fed προσάρμοσε το dot-plot της ώστε να αντικατοπτρίζει μία αντί για τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024 και παρά την απροθυμία του προέδρου Powell να «αγκαλιάσει» την πρόσφατη έκθεση ΔΤΚ.



Πιο γρήγορες αποφάσεις

Σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα, η προοπτική περαιτέρω αντιδράσεων μετά τις γαλλικές εκλογές, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη και πιθανή επανεκλογή Trump αναγκάζουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προχωρήσουν σε γρήγορες αποφάσεις.
Στο μεταξύ, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να χορηγήσουν δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. 


Η συμφωνία επιτεύχθηκε την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης των G7 στην Ιταλία.
Οι ηγέτες των G7 συμφώνησαν για δάνειο που θα υποστηρίζεται από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. 


Τα έσοδα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία (που υπολογίζονται σε περίπου 260 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ευρώπη) θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση δανείου προς την Ουκρανία.
Όπως σημειώνει το AP, τα κράτη μέλη ενδέχεται να το αντιμετωπίζουν διαφορετικά σύμφωνα με τις εθνικές προτιμήσεις/κανονισμούς. 

 

Αλλά οι δανειστές διατρέχουν, φυσικά, τον κίνδυνο αυτή η ροή εσόδων να σταματήσουν εάν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία και αποδεσμευτούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον.
Η δε ΕΕ ανακοίνωσε πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα - μια ακόμη γρήγορη απόφαση μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για αθέμιτες κρατικές επιδοτήσεις που θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιουλίου.


Οι Γερμανοί φαίνεται να ελπίζουν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Κίνα, αλλά ο Γάλλος Le Maire επικρότησε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς στα κινεζικά αυτοκίνητα: «Είναι μια πρώτη απόφαση που ελπίζω ότι θα ακολουθηθεί από άλλες, που αφορούν τις κινεζικές υπερπαραγωγικές δυνατότητες».

 
Βέβαια, η επιβολή δασμών στα κινεζικά ηλιακά πάνελ καθυστέρησε μια δεκαετία. 


Από την άλλη, αυτό δείχνει η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να «αποκαταστήσει την ισορροπία δυνάμεων με την Κίνα».


Το ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία εξακολουθεί να δυσκολεύεται υπογραμμίστηκε από τα στοιχεία: η παραγωγή της βιομηχανίας της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,1% τον Απρίλιο.
Αν και δεν ήταν μεγάλη πτώση, ήταν πιο αδύναμη από το αναμενόμενο (+0,2% m/m).
Μαζί με τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις σε άλλους πρόδρομους δείκτες, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης μειώθηκε στο -3% ετησίως, κάτι που αποτελεί ένδειξη «ύφεσης». 


Υπογραμμίζει δε ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να ταλαντεύεται, καθώς επιβαρύνεται από διαρθρωτικά ζητήματα που αφορούν τον τομέα της μεταποίησης/εξαγωγών και την αδυναμία της ζήτησης από την Κίνα (οι εισαγωγές της Κίνας από τη Γερμανία, για παράδειγμα, μειώθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση τον Μάιο έναντι 0% τον Απρίλιο).


 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:   www.bankingnews.gr      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]