Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

   Συγνώμη από τους επιβάτες της ζήτησε η Ryanair για τις υπερβολικές καθυστερήσεις πτήσεων και τις πάνω από 60 ακυρώσεις, που προκλήθηκαν από την υπολειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος ελέγχου εναέρια κυκλοφορίας (ATC) χθες και σήμερα (Πέμπτη και Παρασκευή 27 και 28 Ιουνίου), η οποία επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, καταδικάζοντας τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ATC...

 

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία ασκεί έντονη κριτική, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζουν να υπολειτουργούν -παρά το γεγονός ότι ο όγκος των πτήσεων υπολείπεται κατά 5% των επιπέδων του 2019- με επανειλημμένες “ελλείψεις προσωπικού” και τώρα “βλάβη εξοπλισμού” στο κέντρο στο Μάαστριχτ.

“Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, πάνω από το 30% των 3.500 πτήσεων της Ryanair καθυστέρησαν λόγω καθυστερήσεων του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Ενώ, 16 αεροσκάφη βρέθηκαν εκτός βάσης την Πέμπτη το βράδυ λόγω καθυστερήσεων του ATC, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να χάσουν τις ώρες προσγείωσης του αεροδρομίου τους. Σήμερα το πρωί, το 25% των αναχωρήσεων του πρώτου “κύματος” της Ryanair (150 από τα 600 αεροσκάφη) καθυστέρησαν λόγω ελλείψεων προσωπικού και βλάβης στον εξοπλισμό στο κέντρο ATC του Μάαστριχτ. Αυτές οι επανειλημμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακής διαχείρισης του ATC είναι απαράδεκτες”, επισημαίνει η Ryanair.

 

Ο Chief Ops Officer της Ryanair, Neal McMahon, δήλωσε: “Οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται στα χειρότερα επίπεδα από ποτέ. Η Ryanair και πολλές άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες αντιμετωπίζοn επανειλημμένα καθυστερήσεις στα δρομολόγιά toyς, ακυρώσεις πτήσεων και αναστάτωση των επιβατών λόγω της κακής διαχείρισης του ευρωπαϊκού ATC.

 Καλούμε τον Raul Medina, Γενικό Διευθυντή του Eurocontrol, να εξηγήσει γιατί τα ευρωπαϊκά κέντρα ATC παρουσιάζουν κατ’ εξακολούθηση έλλειψη προσωπικού και τώρα επικαλούνται βλάβες εξοπλισμού στο κέντρο στο Μάαστριχτ, οι οποίες επηρεάζουν όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι 1 στις 4 αναχωρήσεις του πρώτου “κύματος” της Ryanair σήμερα καθυστέρησε εξαιτιών αυτών”.

 

Όπως είπε, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, τα τέλη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά το προσωπικό και τα επίπεδα υπηρεσιών συνέχισαν να μειώνονται.

 

Ο κ. McMahon απηύθυνε έκκληση στην πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ, Ursula von der Leyen, να αναλάβει δράση για την άμεση μεταρρύθμιση των προβληματικών υπηρεσιών ATC στην Ευρώπη. Ενώ, κάλεσε και το κ. Medina να ενεργήσει για να προσφέρει μια αποτελεσματική και αποδοτική υπηρεσία ATC στους πολίτες της Ευρώπης.

 

“Αυτές οι επανειλημμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις ATC είναι απαράδεκτες. Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας για αυτές τις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων ATC, οι οποίες είναι εξαιρετικά λυπηρές, αλλά πέρα από τον έλεγχο της Ryanair”, πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  https://money-tourism.gr/ryanair-60-akyroseis-150-kathysteriseis-ptiseon-exaitias-provlimatikoy-atc-stin-eyropi-zita-amesi-metarrythmisi/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]