Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 Στόχος του χτυπήματος ο διοικητής της Hezbollah Hajj Mohsin που τελικά κατάφερει να διαφύγει, σύμφωνα με την οργάνωση...

Χαρακτηριστικά γενικευμένης ανάφλεξης λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah, καθώς ο ισραηλινός στρατός έπληξε το απόγευμα της Τρίτης 30/7 από αέρος στοχευμένες θέσεις της ένοπλης οργάνωσης στην καρδιά του Λιβάνου, στη Βηρυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ τόσο του Reuters όσο και ισραηλινών ΜΜΕ.  


Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, οι 4 πύραυλοι των IDF στόχευσαν και τελικά εξουδετέρωσαν τον Fuad Shukr, αλλιώς γνωστό ως Hajj Mohsin ανώτερο διοικητή της Hezbollah, που το Ισραήλ εγκαλεί ως υπεύθυνο για το φονικό χτύπημα στο Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν. 

 

Από το χτύπημα των ισραηλινών μαχητικών έπεσε νεκρή και μία άμαχη γυναίκα, ενώ τουλάχιστον δεκάδες ακόμη πολίτες του Λιβάνου τραυματίστηκαν.

 


Ως αποτέλεσμα του πλήγματος, μια δυνατή έκρηξη ακούστηκε αργά την Τρίτη 30/7 πάνω από τα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, εκεί που βρίσκεται το

προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah
, όπως μετέφερε ένας μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters. 



 Λίβανος: Καταδικάζουμε την επίθεση στη Βηρυτό - Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει στον ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib δηλώνει ότι η κυβέρνησή του καταδικάζει σε όλους τους τόνους την ισραηλινή επίθεση που έπληξε τα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού και σχεδιάζει να υποβάλει καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της λιβανέζικής διπλωματίας εξέφρασε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την ελπίδα του ότι οποιαδήποτε απάντηση από τη Hezbollah, τα κεντρικά της οποίας βρίσκεται σε αυτά τα νότια προάστια, δεν θα προκαλέσει κλιμάκωση.


State Department - ΗΠΑ: Δεν σχολιάζουμε το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέβησαν στην πρώτη επίησμη αντίδρασή τους για το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό με τον Vedant Patel, αναπληρωτή εκπρόσωπο του 

State Department, να τονίζει στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει «ενημερώσεις για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα που βλέπουμε».
«Σε αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, 
θα έπρεπε να σας παραπέμψω σε εταίρους στην περιοχή για να μιλήσετε», επεσήμανε σχετικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για ενδεχόμενο χτύπημα στη Βηρυτό, ο Patel κατέστησε σαφές ότι δεν θα σχολιάσει «συγκεκριμένες διπλωματικές συζητήσεις».
«Και θα αφήσω στους Ισραηλινούς να μιλήσουν για οποιονδήποτε σχεδιασμό ή απάντηση μπορεί να έχουν στα σκαριά», κατέληξε στο σχόλιο του.


Ρωσία: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό 

Το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS. 



Ιράν: Καταδικάζουμε το μοχθηρό χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό 

Με τη σειρά της και η Τεχεράνη καταδικάζει το χτύπημα του Ισραήλ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, που στόχευσε τον διοικητή της Hezbollah Hajj Mohsin, ενώ το χαρακτηρίζει ως «μοχθηρό».
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Nasser Kanani τόνισε σε δήλωση ότι η ισραηλινή επίθεση «σίγουρα δεν μπορεί να κάμψει… την περήφανη αντίσταση του Λιβάνου, που θα συνεχίσει την έντιμη πορεία της υποστήριξης των καταπιεσμένων Παλαιστινίων και θα σταθεί ενάντια στην επιθετικότητα του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ».
Επισημαίνεται ότι η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah είναι στενά ευθυγραμμισμένη με το Ιράν.

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/751308/anafleksi-sti-mesi-anatoli-isxyro-xtypima-tou-israil-stin-kardia-tou-livanou-stoxos-anoteros-dioikitis  -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

 

 

 

Θέλεις να προσφέρεις ;

.com/img/a/
Κάνοντας σήμερα τη δική σας δωρεά, μας βοηθάτε να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]