Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της αμερικανικής πρότασης προς την Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Ωστόσο, κυβερνητικοί κύκλοι φαίνεται να υπονομεύουν αυτήν την ευκαιρία, με τον κίνδυνο να επωφεληθούν άλλες χώρες, όπως η Τουρκία ή η Αλβανία...

 

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μαζανίτη στο enikos.gr, οι ΗΠΑ απέστειλαν νέα επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας την προώθηση της παραγωγής 1 εκατομμυρίου βλημάτων για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Η επένδυση αυτή, ύψους 2 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να αναζωογονήσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί θετική απάντηση από την ελληνική πλευρά.

 

Η επιστολή έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ενώ οι Αμερικανοί τονίζουν μέσω της Πρεσβείας την σημασία της στρατηγικής, αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας.

 

Η πρόταση, που απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση έναρξη της παραγωγής βλημάτων 155mm, με διαδικασίες που περιλαμβάνουν την προετοιμασία των βλημάτων, την γόμωση με ΤΝΤ, τον ακτινογραφικό έλεγχο, τη βαφή, τις επισημάνσεις και τη συσκευασία. Αυτές οι εργασίες θα εξασφαλίσουν όχι μόνο κέρδος για τα ΕΑΣ αλλά και σημαντικά οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη για την Ελλάδα.

 

Η σιωπή της κυβέρνησης έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό, και πολλοί εκτιμούν ότι η αδράνεια αυτή κρύβει σκοπιμότητες. «Σε μια εποχή που η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία βιώνει εκρηκτική ανάπτυξη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, είναι ανησυχητικό το πώς κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται να αποφεύγουν τις μεγάλες ευκαιρίες, επιδιώκοντας να μετατρέψουν τα ΕΑΣ σε ιδιωτικό τους εργαλείο, με στόχο την απορρόφηση ευρωπαϊκών επιδοτήσεων» σημειώνουν κύκλοι εργαζομένων που επικοινώνησαν με το enikos.gr.

 

 

Οργή των ΗΠΑ – Στρέφονται σε Τουρκία ή Αλβανία αν συνεχιστεί η καθυστέρηση Σε επικοινωνία του μέσου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αρμόδιοι φορείς δήλωσαν ότι δεν έχουν τη σχετική αρμοδιότητα και παρέπεμψαν στην κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εμφανίζονται εξοργισμένες, με πηγές να δηλώνουν ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση, η πρόταση θα αποσυρθεί και η παραγωγή θα στραφεί προς εργοστάσια στην Τουρκία ή την Αλβανία.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί έναν προφορικό διαγωνισμό για σύμβαση με κοινοπραξία Τσέχων και Σλοβάκων, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά τη διαχείριση των βλημάτων.

 

Σημαντικό είναι να τονιστεί, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ότι η πρόταση των ΗΠΑ, αν και έχει κοινοποιηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΑΣ, δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα της συνεδρίασης της Δευτέρας.

 

Η αδιαφορία και η σκόπιμη αποσιώπηση αυτής της πρότασης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την εξυγίανση των ΕΑΣ.


 


 



 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  https://primenews.press/skandalo-yponomevoun-tin-elliniki-amyntiki-viomichania-kai-aporriptoun-tin-protasi-ton-ipa-gia-ependyseis-2-dis-evro      -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]