Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Ήμαστε υποχρεωμένοι να σας γράψουμε αυτό που ο Π.Ο.Υ ανακοινώνει η αλήθεια πάντα είναι κοντά αλλά όχι δίπλα στο ψέμα...

 

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για την ευλογιά των πιθήκων την Τετάρτη (14/8), καθώς η εξάπλωση της νόσου σε διάφορες χώρες της Αφρικής έχει προκαλέσει ανησυχία.

 

«Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε σήμερα και με ενημέρωσε ότι η κατάσταση αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την εκτίμηση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

 

Τόνισε την ανάγκη για μια διεθνή και συντονισμένη δράση για τον περιορισμό της έξαρσης των κρουσμάτων και τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

 

Η mpox, γνωστή παλαιότερα ως ευλογιά των πιθήκων, είναι μια ιογενής νόσος που μεταδίδεται από ζώα σε ανθρώπους, αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω στενής σωματικής επαφής.

 

Από τον Ιανουάριο του 2022, έχουν καταγραφεί 38.465 κρούσματα σε 16 αφρικανικές χώρες, με 1.456 θανάτους να έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα.

 

 


 

Επιδημική Άνοδος στην Αφρική

Φέτος, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 160% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν τα αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (Africa CDC) την περασμένη εβδομάδα.

 

Στην Αφρική εξαπλώνεται ένα νέο στέλεχος της νόσου, το Clade Ib, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Σεπτέμβριο του 2023. Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πιο θανατηφόρο και μεταδίδεται πιο εύκολα από τα προηγούμενα.

 

Τα άτομα που μολύνονται με το Clade Ib μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα σε όλο το σώμα, ενώ με τα παλαιότερα στελέχη τα εξανθήματα περιορίζονταν στο στόμα, το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα.

 

Η ευλογιά των πιθήκων σε ανθρώπους καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1970 στη ΛΔ του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ), όπου επικρατούσε ο υποτύπος Clade I.

Η νόσος παρέμενε περιορισμένη στις χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής, με τους περισσότερους ανθρώπους να μολύνονται μέσω επαφής με ζώα.

Το 2022, ξέσπασε επιδημία που εξαπλώθηκε σε περίπου 100 χώρες όπου η ασθένεια δεν ήταν ενδημική, προσβάλλοντας κυρίως ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό τον Ιούλιο του 2022, αλλά τον Μάιο του 2023, περίπου ένα χρόνο αργότερα, τον ήρε. Συνολικά, καταγράφηκαν περίπου 90.000 κρούσματα και 140 θάνατοι.

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     https://primenews.press   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]