Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

  Μέχρι τώρα υπήρχε το αφήγημα του «φαινομένου της καμινάδας του πυρονέφους και των κηλιδώσεων» για να δικαιολογήσει την ανικανότητα της να σβήσει τις πυρκαγιές...

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτές τις μέρες προχώρησε σε μία πρωτοφανή κατηγορία προς τους πολίτες των οποίων κάηκαν τα σπίτια από τον πύρινο ολέθρου της Αττικής στις 12 Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη επειδή… δεν καθάρισαν τα οικόπεδα τους!

 

Μάλιστα απευθείας κατηγορίες προς τους πολίτες εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης:

«8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και τα 2 από τα 10 που είχαν κάνει, έχουν πάθει μικρές ζημιές».

 

Δηλαδή η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και διήνυσε πάνω από 40 χιλιόμετρα για να φτάσει μέσα στην Αθήνα στο Πάτημα Χαλανδρίου, το κατάφερε αυτό γιατί στο μεταξύ τους διάστημα οι πολίτες δεν είχαν καθαρίσει τα οικόπεδα τους!

Όλα τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχε εφευρεθεί το αφήγημα της πυροπροστασίας και της υποχρεωτικής ανάληψης της ευθύνης από τους πολίτες, η κυβέρνηση παρουσίαζε ως επίσημο αφήγημα για την ανικανότητα της να σβήσει τις πυρκαγιές πως «φταίει το φαινόμενο της καμινάδας και αυτό του πυρονέφους και των κηλιδώσεων».

Πώς λοιπόν τώρα φταίνε οι πολίτες που δεν δήλωσαν ότι καθάρισαν τα οικόπεδά τους;

«Εκεί που είχαμε δηλώσεις καθαρισμένων οικοπέδων σε πολλές περιπτώσεις η φωτιά σταμάτησε στα όρια των οικοπέδων ενώ προχώρησε εκεί που δεν είχαμε δηλώσεις καθαρισμένων», αναφέρθηκε στη συζήτηση υπό τον πρωθυπουργό, στην Πεντέλη, για τα αίτια της πυρκαγιάς που εξαφάνισε ότι είχε απομείνει από το «πράσινο» της Αττικής.

 

Δηλαδή κατά την κυβέρνηση η φωτιά διαθέτει ιδιαίτερες «γνώσεις» για να ξέρει ποιος καθάρισε το οικόπεδο του και ποιος όχι.

 

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό και δεν είχε στοιχίσει τη ζωή μιας αθώας γυναίκας και τις περιουσίες και τα υπάρχοντα μιας ζωής, εκατοντάδων πολιτών.

 

Επίσης κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι αν κάποιος καθαρίσει το οικόπεδο του αλλά πέριξ της ιδιοκτησίας του ο Δήμος «πετάει χαρταετό» και δεν καθαρίζει τίποτα, ή το ίδιο το κράτος δεν δημιουργεί για παράδειγμα αντιπυρικές ζώνες στα δάση, αυτό δεν πρόκειται να σώσει την οικία του παρά μόνο εάν κάτσει ο ίδιος με κίνδυνο της ζωής του να το κάνει, όπως και έκαναν χιλιάδες ιδιοκτήτες.

 

Όσο για τον περιβόητο νόμο της πυροπροστασίας θα πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ο ίδιος ο Συνήγορος του Πολίτη, τον έκρινε αντισυνταγματικό.

Η ανεξάρτητη διοικητική αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση στις αρχές Ιουνίου για τον εκτρωματικό νόμο της πυροπροστασίας ακινήτων με βάση τον οποίο χιλιάδες ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν διαθέτουν, για να μην τιμωρηθούν με εξοντωτικά πρόστιμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη σε κείμενο με παρατηρήσεις που απέστειλε στον υπουργό ΠΕΝ, Θόδωρο Σκυλακάκη, όσον αφορά στην Πυροπροστασία των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν «υπέρμετρο οικονομικό κόστος το οποίο θίγει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας»!

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη, επικρίνοντας τη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε επισημαίνει ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ καθώς ο Κανονισμός Πυροπροστασίας προβλέπει μέτρα όπως:

-Κατασκευή μάνδρας ύψους 1 μέτρου με άκαυστα υλικά,

-Τοποθέτηση μεταλλικής άκαυστης σίτας,

-Αντικατάσταση υδροροών, πλήρωση διάκενων με άκαυστα υλικά

-Ακόμα και αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση συστήματος καταιονισμού ύδατος κτλ

 

Το  πλήθος των πολιτών που θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με αυτά τα μέτρα είναι εξαιρετικά μεγάλο, σημειώνει στην επιστολή του προς τα υπουργεία ΠΕΝ και Εσωτερικών ο Συνήγορος του Πολίτη «γιατί η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει οριζόντιες διατάξεις – με μόνη παράμετρο μερικής διαφοροποίησης των υποχρεωτικών εργασιών την κλίμακα επικινδυνότητας του ακινήτου – που αφορούν τόσο τα ακίνητα εντός, όσο και τα ακίνητα εκτός σχεδίου, τα ακίνητα μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, όπως και τα ακίνητα οποιασδήποτε χρονολογίας κατασκευής, όσα και αυτά που πρόκειται να ανεγερθούν».

Σημειώνεται ότι έχει υπολογιστεί από μηχανικούς πως το κόστος που θα πρέπει να καταβάλουν πολλές χιλιάδες πολιτών για να «μετασχηματίσουν» τις ιδιοκτησίες τους, αγγίζει τα 28.000 ευρώ!

Από όλα τα ΜΜΕ μόνο το pronews.gr, είχε αποκαλύψει εξαρχής τις συνέπειες αυτού του άδικου νόμου ο οποίος πέρασε εν κρυπτώ δύο ημέρες πριν τις περσινές εθνικές εκλογές του Μαΐου.

Όλα τα ΜΜΕ σιωπούσαν όπως σιωπούσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τώρα ο νόμος παρουσιάζεται ως διαφημιζόμενος για το «καλό των ιδιοκτητών ακινήτων» χωρίς κανείς να εξηγεί τι θα πρέπει να πληρώσουν για να απολαύσουν αυτής της προστασίας…

Όσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακόμα και τώρα δεν έχουν αρθρώσει λόγο!

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη μπορεί να αξιοποιηθεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί, στο ΣτΕ, όπου θα πρέπει να προσφύγουν εκατομμύρια ιδιοκτητών ακινήτων για να σώσουν τα σπίτια τους και για να σωθούν οι ίδιοι από την εξαθλίωση την οποία θέλει να τους επιβάλει υπόπτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εάν λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να τηρηθεί επί το αυστηρότερον ο νόμος περί πυροπροστασίας ακινήτων να πληρώσει και αυτά που διατάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν.

Γιατί είναι σαφές ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την καταστροφή για την οποία είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι, για να επιβάλλουν έναν άδικο νόμο στο σύνολο του (σημειώνεται ότι «πάγωσαν» τα μέτρα για την ανακατασκευή των κατοικιών μετά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη).

Δεν υπάρχει κάποια διάταξη στο Σύνταγμα που να λέει ότι οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να είναι πάμπλουτοι σε επίπεδο Ροκφέλερ για να πληρώνουν ότι κατέβει στην «κούτρα» της κάθε κυβέρνησης.

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:  www.pronews.gr/elliniki-politiki/to-paramythi-me-tous-katharismous-oikopedon-i-kyvernisi-me-thrasos-katigorei-tous-polites-gia-tin-katastrofi-tis-attikis/     -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]