Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


  

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία από τις πιο σοβαρές διαρροές προσωπικών δεδομένων στην ιστορία τους, σύμφωνα με πρόσφατα κατατεθείσα αγωγή. Ένας χάκερ έχει προσφέρει προς πώληση μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει 2,9 δισεκατομμύρια αρχεία πολιτών των ΗΠΑ, ζητώντας 3,5 εκατομμύρια δολάρια...

 

Η αγωγή κατηγορεί την εταιρεία Jerico Pictures, η οποία λειτουργεί ως National Public Data (NPD) και διαχειρίζεται δημόσια αρχεία από διάφορες βάσεις δεδομένων σε εθνικό επίπεδο. Εάν επιβεβαιωθεί η διαρροή, θα μπορούσε να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία, συγκρίσιμη με την παραβίαση δεδομένων της Yahoo το 2013, που επηρέασε 3 δισεκατομμύρια λογαριασμούς.

 

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε στη Φλόριντα, αναφέρεται ότι η εταιρεία συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα παράνομα από μη δημόσιες πηγές, χωρίς τη συγκατάθεση των ατόμων. Ο Christopher Hofmann, ενάγων στην υπόθεση, δήλωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από υπηρεσία προστασίας από κλοπή ταυτότητας, η οποία τον ενημέρωσε ότι τα δεδομένα του είχαν διαρρεύσει στο dark web.

 

Ο Hofmann υποστηρίζει ότι δεν εξουσιοδότησε ποτέ την εταιρεία να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Jerico Pictures ότι οι πληροφορίες θα διατηρούνταν ασφαλείς και εμπιστευτικές, η εταιρεία φαίνεται να απέτυχε να προστατεύσει τα δεδομένα που είχε συλλέξει.

 

Η μήνυση αναφέρει ότι η Jerico Pictures δεν έχει ακόμη αποκαλύψει επίσημα τις λεπτομέρειες της παραβίασης, όπως το πότε και το πώς συνέβη, ενώ οι επηρεαζόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση. Η υπόθεση βασίζεται σε πληροφορίες από τον ιστότοπο VX-Underground, ο οποίος εστιάζει στο κακόβουλο λογισμικό και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

 

Σύμφωνα με το VX-Underground, τον Απρίλιο του 2024, ένας χάκερ με το ψευδώνυμο «USDoD» προσέφερε προς πώληση μια βάση δεδομένων με 2,9 δισεκατομμύρια αρχεία πολιτών των ΗΠΑ, με τίτλο «National Public Data», σε έναν ιστότοπο με την ονομασία Breached. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι επαλήθευσε τη γνησιότητα της βάσης δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πληροφορίες ταυτοποίησης συγγενών.

 

Η αγωγή κατηγορεί την Jerico Pictures για αποτυχία προστασίας των προσωπικών πληροφοριών των ατόμων που επλήγησαν και για μη έγκαιρη ενημέρωσή τους. Αν και η παραβίαση αφορά δισεκατομμύρια αρχεία, δεν είναι σαφές πόσα άτομα επηρεάστηκαν πραγματικά.

 

Μέτρα Προστασίας μετά από Παραβίαση Δεδομένων

Η διαρροή δεδομένων δεν συνεπάγεται αυτόματα κλοπή ταυτότητας, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο εγκληματικής δραστηριότητας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι προστασίας.

 

Αλλαγή Κωδικών Πρόσβασης: Η πρώτη κίνηση είναι η αλλαγή κωδικών πρόσβασης για όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς, ώστε να αποτραπεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η χρήση μοναδικών κωδικών για κάθε λογαριασμό είναι καλή πρακτική, ενώ η χρήση διαχειριστή κωδικών μπορεί να βοηθήσει στην ασφαλή αποθήκευσή τους.

 

Προσοχή σε Phishing και Smishing: Οι εγκληματίες μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα εκτεθειμένα δεδομένα μέσω απάτης όπως το phishing (ηλεκτρονικά μηνύματα) και το smishing (γραπτά μηνύματα). Οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να κλικάρουν σε ύποπτους συνδέσμους ή να κοινοποιούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, για να αποτρέψουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

 



 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:    /primenews.press    -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]