Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Βασική αλλαγή είναι ότι οι δικαιούχοι δε θα λαμβάνουν όλο το ποσό σε χρήμα αλλά σε προπληρωμένη κάρτα που θα την εξαργυρώνουν με συγκεκριμένους τρόπους και όχι όπως οι ίδιοι επιθυμούν...

 

 

Το μέτρο ενός Κεντρικού Μητρώου Επιδομάτων δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ελέγξει το ύψος των επιδομάτων, που κατευθύνονται και ποιοί είναι οι δικαιούχοι, ενώ μεγάλο “ψαλίδι” ετοιμάζει στο επίδομα ανεργίας σφίγγοντας κι άλλο το ζωνάρι στους.. ανέργους που ήδη αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με το γλίχρο επίδομα που λαμβάνουν.


Οι αλλαγές γίνονται και πάλι στο όνομα του να εντοπιστούν περιπτώσεις “κατάχρησης και αδικιών” και ακολούθως αναμένονται αποφάσεις για αλλαγές που κάνουν πιο αποτελεσματική την επιδοματική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει αλλαγές στην πολιτική των επιδομάτων, χωρίς να μειωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός των δαπανών τους, καθώς διαπιστώνεται ότι το ισχύον πλαίσιο και τα κριτήρια χορήγησης τους δημιουργεί φαινόμενα κατάχρησης και αδικιών, προκαλώντας, παράλληλα, στρεβλώσεις σε διάφορους τομείς.


 

Βασική αλλαγή είναι ότι οι δικαιούχοι δε θα λαμβάνουν όλο το ποσό σε χρήμα αλλά σε προπληρωμένη κάρτα που θα την εξαργυρώνουν με συγκεκριμένους τρόπους και όχι όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Η απόφαση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με βάση την οποία από τις αρχές του 2025 όλα σχεδόν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται κατά 50% μέσω προπληρωμένης κάρτας.

 

Αλλαγές στην χορήγηση του επιδόματος ανεργίας

Σημαντικές ανατροπές έρχονται και στα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. Ο στόχος της παρέμβασης που σχεδιάζεται από την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως είναι οι αλλαγές να ενισχύσουν υποτίθεται τα κίνητρα εύρεσης εργασίας από τους σημερινούς ανέργους αλλά μέσω περιορισμού των δικαιούχων, ριζικής μείωσης της συνολικής δαπάνης της ΔΥΠΑ προς τους ανέργους και κλιμάκωσής του ανάλογα με τα χρόνια, έτσι ώστε οι νέοι άνεργοι να λαμβάνουν ακόμα πιο χαμηλό επίδομα και από το σημερινό.

 

Με βάση τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας το νέο επίδομα ανεργίας θα είναι κλιμακωτό και εμπροσθοβαρές προκειμένου οι άνεργοι να λαμβάνουν υψηλότερο ποσό για τους πρώτους δύο- τρεις μήνες και χαμηλότερο όσο θα εξαντλείται ο χρόνος της επιδότησης. Αυτό δήθεν θα λειτουργεί ως κίνητρο, με βάση το κυβερνητικό αφήγημα, για να ενταχθούν το συντομότερο στην αγορά εργασίας.

 

 

Ειδικότερα εξετάζεται το βασικό επίδομα να είναι το 70%% του κατώτατου μισθού αντί για 61,4% σήμερα για τους πρώτους δύο ή τρείς μήνες και στη συνέχεια να πετσοκόβεται στο 60% ή 50% του κατώτατου. Επίσης στο νέο επίδομα θα προστίθεται ένα μπόνους προϋπηρεσίας το οποίο εξετάζεται να καταβάλλεται σε ανέργους που έχουν προϋπηρεσία ως εργαζόμενοι άνω των τριών ετών. Για το εποχικό επίδομα που καταβάλλεται στους απασχολούμενους στον τουρισμό θα υπάρξει αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης του με στόχο να ενισχυθεί το κίνητρο για συνέχιση της απασχόλησης και μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     https://primenews.press/erchetai-meiosi-sto-epidoma-anergias-poies-katigories-tha-lamvanoun-molis-to-50-tou-katotatou-misthou   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]