Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Στην ανακοίνωση καταδικάστηκαν σθεναρά οι παραγωγοί της σειράς και η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα μεταδοθεί...


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) αντέδρασε στη σειρά "Famagusta" που θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της ΤΔΒΚ, αναφέρθηκε ότι το τρέιλερ της σειράς ρωμαίικης παραγωγής "Famagusta", που ανακοινώθηκε ότι θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, περιέχει εικόνες που παγώνουν το αίμα,  αντικατοπτρίζουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο με μια εντελώς εξωπραγματική μυθοπλασία.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στα πλαίσια της συνήθους προπαγάνδας της ρωμαίικης πλευράς, στις εικόνες που υποστηρίζεται ότι το Κυπριακό ξεκίνησε με «πόλεμο» το 1974, επιχειρείται να δυσφημηθεί με άσχημο τρόπο ο ένδοξος τουρκικός στρατός ως η πλευρά που σκότωσε αμάχους και σημειώνεται,

«Καταδικάζουμε σθεναρά τους παραγωγούς αυτής της σειράς και την ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα μεταδοθεί και ζητάμε να μην μεταδοθεί η σειρά που βασίζεται σε ψέματα, λανθασμένα και μεροληπτικά επιχειρήματα».

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι η Τουρκία στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων της που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες του 1960 αναγκάστηκε να επέμβει στο νησί για να σταματήσει την αιματοχυσία και ότι ο τουρκοκυπριακός λαός καταπιέστηκε από το 1964 έως το 1974 και σημειώθηκαν τα εξής:

«Οι σφαγές κατά του τουρκοκυπριακού λαού και ο εξαναγκασμός τους να ζουν σε γκέτο που αντιστοιχούν στο 3% του νησιού είναι ιστορικές πραγματικότητες που δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Με τη νόμιμη επέμβαση της Τουρκίας, η αιματοχυσία στο νησί έλαβε τέλος. Σήμερα, η μόνη πλευρά που διασφαλίζει και προστατεύει την ειρήνη στην Κύπρο είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία και η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εδώ. Αυτού του είδους προσπάθειες διαστρέβλωσης των πραγματικοτήτων, αντίθετα με τα αποτελέσματα που επιδιώκουν, δείχνουν πόσο δικαιολογημένος είναι ο αγώνας μας και ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τον δίκαιο αγώνα μας σε κάθε πλατφόρμα».

Στη δήλωση, τονίστηκε ότι η 20η Ιουλίου 1974 είναι η ημέρα απελευθέρωσης του τουρκοκυπριακού λαού και «το σύμβολο της προστασίας του κυριαχικού δικαιώματος και του ίσου καθεστώτος» και αναφέρθηκε,

«Καμία προσπάθεια δεν θα μπορέσει να επισκιάσει αυτή την πραγματικότητα. Με αυτή την ευκαιρία, για άλλη μια φορά μνημονεύουμε τους μάρτυρες μας και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη».


 

 


Αντίδραση της Τουρκίας για τη σειρά «Famagusta» που θα προβληθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα

 

Εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της Ρωμαίικης Διοίκησης Νότιας Κύπρου, διαστρεβλώνοντας τις ιστορικές πραγματικότητες, αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανάρτηση του στο Χ

Αντίδραση της Τουρκίας για τη σειρά «Famagusta» που θα προβληθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ αναφέρει τα εξής:

«Η σειρά με τίτλο “Famagusta” που θα προβληθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της Ρωμαίικης Διοίκησης Νότιας Κύπρου, διαστρεβλώνοντας τις ιστορικές πραγματικότητες.»

Σημειώθηκε ότι η σειρά αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς την ιερή μνήμη των Τουρκοκύπριων που σφαγιάστηκαν από αιμοσταγείς συμμορίες Ρωμιοκυπρίων την περίοδο 1963-1974.

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες που αποσκοπούν να αντικατοπτρίσουν τις πραγματικότητες διαφορετικά από ό,τι είναι, ενισχύουν περαιτέρω την αποφασιστικότητα μας να δώσουμε αγώνα στο θέμα της Κύπρου που είναι εθνική μας υπόθεση. Μνημονεύουμε με σεβασμό τους γαζήδες (βετεράνους) της Κύπρου και με ευγνωμοσύνη τους μάρτυρες μας», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανάρτηση του.

 

 

 

 

 

 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     www.trt.net.tr/greek/balkania-kupros/2024/09/02   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]