Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Μια αυξανόμενη τάση για οικογενειακά ταξίδια με μέλη από τουλαχιστον 3 γενιές, με στόχο πιο πλούσιες οικογενειακές ταξιδιωτικές εμπειρίες αποκαλύπτει νέα έρευνα της Censuswide που διεξήχθη σε 1.000 οικογένειες από τη Β. Αμερική για λογαριασμό του brand ξενοδοχείων της Καραϊβικής Beaches Resorts...

 

H έρευνα αναδεικνύει την αναδυόμενη τάση για ταξίδια με τους παππούδες και τα παιδιά, την οποία ονομάζει ως Generation-cation.

Το 74% των ερωτηθέντων (γονείς ηλικίας από 25 έως 45 ετών) οι οποίοι έκαναν τέτοιου τύπου διακοπές συνεχίζουν να ενθουσιάζονται στην ιδέα των εκτεταμένων οικογενειακών αποδράσεων, με το 67% των γονέων να δίνουν προτεραιότητα στα οικογενειακά ταξίδια ώστε να μεγιστοποιήσουν το χρόνο ανάμεσα σε μέλη της οικογένειας από διαφορετικές γενιές.

 

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες επαναπροσδιορίζουν τις προτιμήσεις τους για τις διακοπές με νοοτροπία που δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια, προτιμώντας τις διακοπές που περιλαμβάνουν πολλές γενιές. Το 50% των γονέων που ερωτήθηκαν θα προτιμούσε να κάνει διακοπές πολλών γενεών αντί για διακοπές μόνο με τα παιδιά – με το 76% να συμφωνεί ότι τα ταξίδια είναι ο απόλυτος τρόπος για να δημιουργήσουν αναμνήσεις ως εκτεταμένη οικογένεια.

 

Επιπλέον, το 57% ενδιαφέρεται να ξεκινήσει νέες οικογενειακές παραδόσεις που επικεντρώνονται στις διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά, με το 69% των γονέων να επιθυμούν οι παππούδες των παιδιών τους να συμμετέχουν σε περισσότερες οικογενειακές διακοπές.

Επιπλέον, το 37% των γονέων θα ήθελαν να μπορούσαν να συμμετέχουν σε διακοπές παππούδων και εγγονιών.

 

Το 70% των ερωτηθέντων κάνει προσπάθεια να διευκολύνει τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους με τους παππούδες τους, με σχεδόν τον ίδιο αριθμό γονέων (67%) να επιθυμούν να είχαν περάσει περισσότερο χρόνο με τους δικούς τους παππούδες.

 

Από τους γονείς που έχουν κάνει διακοπές με οικογενειακά μέλη πολλών διαφορετικών γενεών, το 55% καλούν τους παππούδες των παιδιών τους για λόγους διασκέδασης. Το 43% δηλώνει ότι οι παππούδες ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ και σχεδόν οι μισοί ταξιδεύουν διεθνώς κατά μέσο όρο δύο φορές το χρόνο, ενώ το 50% των εργαζομένων παππούδων και γιαγιάδων παίρνουν άδεια για να κάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους.

Το 61% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες ήταν πιο δραστήριοι από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με το 62% να αναφέρει ότι ήταν πιο περιπετειώδεις από το αναμενόμενο. Όσον αφορά τον προγραμματισμό των διακοπών, οι γονείς χρησιμοποιούν αυτή τη όρεξη για περιπέτεια, με το 63% να λέει ότι οι διακοπές είναι πιο εμπλουτισμένες όταν η γιαγιά συμμετέχει στον προγραμματισμό.

 

Το 72% των γονέων ανέφερε ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στις διακοπές, με το 59% να συμφωνεί ότι το να τους έχουν μαζί στο ταξίδι μειώνει το άγχος. Ενώ μελέτη της Ένωσης Οικογενειακών Ταξιδιών διαπίστωσε ότι το 50% των παππούδων και γιαγιάδων κάλυψαν όλα τα έξοδα σε διαγενεακά ταξίδια, σχεδόν οι μισοί γονείς που ερωτήθηκαν από την Beaches Resorts (49%) δήλωσαν πρόθυμοι να καλύψουν τα έξοδα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Επίσης, το 46% των γονέων έχει κάνει κράτηση / θα έκλεινε ένα δεύτερο δωμάτιο για να μείνουν τα παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

 

Τα παιδιά δίνουν επίσης αξία στο να περνούν χρόνο με την οικογένεια στις διακοπές, με το 72% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι τα παιδιά τους έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ταξιδέψουν με τους γονείς και τους παππούδες τους. Επιπλέον, κάθε στιγμή μετράει, με το 66% να λέει ότι τα παιδιά τους θα προτιμούσαν οικογενειακές δραστηριότητες από κάποιο παιδικό κλαμπ ξενοδοχείου.


 


 

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή:     www.tornosnews.gr/tornos/taseis/69248   -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]