Η κυβέρνηση «κλείνει» το κτηματολόγιο, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμότητες ανεπίλυτες...
Χωρίς «να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο στάδιο της κτηματογράφησης», το κτηματολόγιο «δεν θα απαντά στο ερώτημα, “ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της εκάστοτε ακινήτου”», τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΙΚΗΣ, Γεώργιος Ρούντας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, για το σχετικό σχέδιο νόμου.
«Στα κτηματολογικά φύλλα θα είναι εγγεγραμμένες κάποιες σημειώσεις, υποσημειώσεις ενστάσεων που θα έχουν κάνει οι πολίτες», οι οποίες όπως είπε ο κ. Ρούντας «δεν θα έχουν εξεταστεί». «Εκατοντάδες ιδιοκτησίες θα βρεθούν εκτός συναλλαγής, γιατί ποιος θα πάει να αγοράσει μία ιδιοκτησία η οποία στο κτηματολογικό φύλλο από κάτω αναγράφει ότι έχει εκκρεμότητες, έχει ενστάσεις;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.
Συγχρόνως, μέσα από τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού χτίζεται η ψηφιακή δυστοπική φυλακή, αφού η κατοχή «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες ενώ συγχρόνως το έξυπνο κινητό καθίσταται ως το μοναδικό και υποχρεωτικό μέσο επαφής των πολιτών με τον δημόσιο τομέα.
Ψηφιακός ολοκληρωτισμός προ των πυλών στα ψιλά γράμματα μέσα σε νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο; Τι καταγγέλλει η βουλευτής.
Ανησυχητικές για τις ατομικές ελευθερίες ήταν οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε κατά την εισήγηση της η Ασπασία Κουρουπάκη, βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ, στη συζήτηση Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, την απλοποίηση των διαδικασιών και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη λειτουργία του Κτηματολογίου, ενώ όπως είπε βρισκόμαστε προ των πυλών «ψηφιακού ολοκληρωτισμού».
Τι οδήγησε την Ασπασία Κουρουπάκη στην παραπάνω καταγγελία;
Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα άρθρα 27, 28 και 29 του νομοσχεδίου, για τα οποία όπως είπε, η συνδυαστική τους εφαρμογή θα αυξήσει την ψηφιακή εξάρτηση «και τον εξαναγκασμό των πολιτών από το κράτος». «Θα θέσει όσους δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν αυτές τις τεχνολογίες εκτός συναλλαγών», συμπλήρωσε.
Οι διατάξεις αυτές συνιστούν ένα ακόμα βήμα για τον «αδίστακτο ψηφιακό ολοκληρωτισμό και την ψηφιακή κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας που προωθεί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση», ανέφερε.
Η κα Κουρουπάκη στάθηκε κατά την ομιλία της στο «απαράδεκτο» όπως το χαρακτήρισε «τεκμήριο συναίνεσης στην ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων» που δημιουργείται από τις παραπάνω διατάξεις.
«Με τι διάταξη του άρθρου 28 ο πολίτης θα θεωρείται ότι έχει λάβει γνώση και θα τρέχουν σε βάρος του προθεσμίες, μόνο και μόνο επειδή δεν έκανε opt out. Δηλαδή γιατί δεν εισήλθε στη σχετική πλατφόρμα να δηλώσει ρητώς ότι δεν θέλει να λαμβάνει επιδόσεις στη ψηφιακή θυρίδα», είπε η κα Κουρουπάκη.
Πηγή: primenews.press/ -Posted by Anexartitos.Ta.Neα
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here
Δημοσίευση σχολίου
.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.
. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
. Περισσότερα στους όρους χρήσης.. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου