Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]


 

 Μια συνομιλία δύο ωρών με ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι αρκετή για να δημιουργηθεί μια ακριβής αναπαράσταση της προσωπικότητας ενός ατόμου, όπως ανακάλυψαν ερευνητές...

 

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου στη βάση δεδομένων προεκτυπώσεων arXiv, ερευνητές από την Google και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ δημιούργησαν «chatbots προσομοίωσης» — ουσιαστικά, αναπαραστάσεις AI — για 1.052 άτομα, βασισμένα σε συνεντεύξεις δύο ωρών με κάθε συμμετέχοντα. Αυτές οι συνεντεύξεις χρησιμοποιήθηκαν για να εκπαιδεύσουν ένα γενετικό μοντέλο AI που σχεδιάστηκε για να μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Για να αξιολογηθεί η ακρίβεια των αναπαραστάσεων AI, κάθε συμμετέχοντας ολοκλήρωσε δύο γύρους τεστ προσωπικότητας, κοινωνικών ερευνών και λογικών παιχνιδιών, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να επαναλάβει τη διαδικασία δύο εβδομάδες αργότερα. Όταν οι αναπαραστάσεις AI υποβλήθηκαν στα ίδια τεστ, οι απαντήσεις τους ταίριαξαν με εκείνες των ανθρώπινων αντιστοίχων τους με ακρίβεια 85%.

Η μελέτη πρότεινε ότι τα μοντέλα AI που μιμούνται την ανθρώπινη συμπεριφορά θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε διάφορα σενάρια έρευνας, όπως η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας πολιτικών δημόσιας υγείας, η κατανόηση των αντιδράσεων σε λανσαρίσματα προϊόντων ή ακόμα και η προσομοίωση αντιδράσεων σε σημαντικά κοινωνικά γεγονότα που διαφορετικά θα ήταν πολύ δαπανηρά, δύσκολα ή ηθικά περίπλοκα για να μελετηθούν με ανθρώπινους συμμετέχοντες.

«Η γενική προσομοίωση των ανθρώπινων στάσεων και συμπεριφορών — όπου κάθε προσομοιωμένο άτομο μπορεί να συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτικών ή πληροφοριακών συμφραζομένων — θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία ενός εργαστηρίου για τους ερευνητές ώστε να δοκιμάσουν ένα ευρύ σύνολο παρεμβάσεων και θεωριών», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη. Οι προσομοιώσεις θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην πιλοτική εφαρμογή νέων δημόσιων παρεμβάσεων, στην ανάπτυξη θεωριών γύρω από τις αιτιακές και συμφραζομένες αλληλεπιδράσεις, και στην αύξηση της κατανόησής μας για το πώς οι θεσμοί και τα δίκτυα επηρεάζουν τους ανθρώπους, πρόσθεσαν.

Για να δημιουργήσουν τα chatbots προσομοίωσης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν σε βάθος συνεντεύξεις που κάλυπταν τις ιστορίες ζωής των συμμετεχόντων, τις αξίες και τις απόψεις τους για κοινωνικά ζητήματα. Αυτό επέτρεψε στην AI να καταγράψει τις αποχρώσεις που τα τυπικά ερωτηματολόγια ή τα δημογραφικά δεδομένα ίσως να παραβλέπουν, εξήγησαν οι ερευνητές. Το πιο σημαντικό είναι ότι η δομή αυτών των συνεντεύξεων έδινε στους ερευνητές την ελευθερία να τονίσουν όσα θεωρούσαν πιο σημαντικά για αυτούς προσωπικά.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή εγείρει και πολλές ανησυχίες για διαφόρων ειδών κακόβουλη χρήση αυτής της τεχνολογίας και μένει να δούμε αν και πώς θα χρησιμοποιηθεί με κακόβουλο τρόπο.

 

 


pixiz-19-09-2018-03-25-22

 

 

Κάντε μας like στο facebook   

 

click-go-back-button

 

 

 

 

 


  
Πηγή: primenews.press           -Posted by Anexartitos.Ta.Neα

 

road%2Bnews


Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ.click here  

 

 
 Δημοσίευση σχολίου  

 

.Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. 

 
. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.


. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. 

 
. Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.


. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές και μόνον αυτούς.


. Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.


. Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.


. Περισσότερα στους όρους χρήσης.

 

        . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]