Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, ο οποίος επικαλείται απόρρητο έγγραφο, το εν λόγω ζήτημα ετέθη εκ νέου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να γεφυρωθεί το δημοσιονομικό κενό.
Οι δανειστές, σύμφωνα με τους Financial Times, έχουν αξιώσει από την Ελλάδα τη μείωση κατά 1 – 2 δισ. ευρώ των ετησίων δαπανών του προϋπολογισμού, μέσω της μείωσης των συντάξεων και της αύξησης του ΦΠΑ. «Οι πιστωτές δίνουν την ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει εναλλακτικά μέτρα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των περικοπών» συνεχίζει η εφημερίδα.
Ο Πίτερ Σπίγκελ σημειώνει πως η μείωση των κονδυλίων για την άμυνα θα μπορούσε να καταστεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή για την κυβέρνηση.
Βέβαια, οι στρατιωτικές δαπάνες είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα για την Ελλάδα, συνεχίζει ο δημοσιογράφος, ενώ προσθέτει πως οι δυσκολίες για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγεθύνονται εξαιτίας της συμμετοχής του εθνικιστικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο αντιτίθεται στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
Καταλήγοντας, ο Πίτερ Σπίγκελ υπενθυμίζει πως η Ελλάδα δαπανά – αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας - το μεγαλύτερο ποσό σε στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου